Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Pulled paddo pizza

Pulled paddo pizza

26 juli 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Pulled paddo pizza - Anniepannie.nl

Deze pulled paddo pizza spookt al een tijdje rond in mijn hoofd. Ik wil al zo lang iets doen met pulled paddestoelen! Een super smakelijk alternatief voor pulled pork, dat nou eenmaal niet zo gezond is. Paddestoelen hebben een heel vlezige structuur en zijn top voor wat vega variatie op z’n tijd! Met name oesterzwammen hebben een ideale structuur om te ‘pullen’.

Pulled paddo pizza met stoere smaken

In deze pulled paddo pizza heb ik stoere smaken gebruikt voor een extra wow-factor. Hoisinsaus en sojasaus geven de pulled paddo’s een volle, zout-zoete smaak. Umami alert! Met wat crunch on top van de julienne wortel en de lente-uitjes heeft deze pizza echt alles in huis om zelfs verstokte meat-lovers te laten watertanden.

Pulled paddo pizza tekst - Anniepannie.nl

Oesterzwammen zijn the best!

Ik koos voor oesterzwammen omdat je die zo mooi uit elkaar kunt trekken (eh…’pullen’) en natuurlijk omdat ze lekker zijn. Ook slinken ze niet zo erg. Natuurlijk kun je experimenteren met andere soorten paddestoelen die je in reepjes snijdt of trekt. Denk aan shii-takes, cantharellen of de koningsoesterzwam. Of ga voor een mix.

Pulled paddo pizza 3 - Anniepannie.nl

Lekker makkelijk

Trouwens, deze pulled paddo pizza maak je met maar 7 ingrediënten. Fijn toch? Ik doe lekker makkelijk en gebruik een kant en klare pizzabodem. Een bloemkoolbodem, om precies te zijn. Dat was echt een super lekkere combinatie! Maar kies vooral de bodem die jij het lekkerste vindt. Enjoy!

Pulled paddo pizza - Anniepannie.nl

Pulled paddo pizza

Deze vega pulled paddo pizza laat zelfs verstokte meat-lovers watertanden! De pulled oesterzwammen worden echte smaakbommetjes door de hoisinsaus en sojasaus.
5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd10 minuten minuten
Totale tijd20 minuten minuten
Servings: 1 pizza

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem bloemkool Magioni, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 el sojasaus
  • 1 el hoisin saus
  • 2 lente-uitjes
  • paar plukjes julienne wortel
  • paar takjes platte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Leg de pizzabodem gedurende 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat de bodem straks knapperig blijft.
  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hou de groene ringetjes apart. Trek de oesterzwammen in smalle reepjes uit elkaar.
  • Verhit in een wok een klein beetje (zonnebloem)olie. Bak de reepjes oesterzwam en de witte lente-ui ringetjes een minuut of 2 op hoog vuur. Doe er dan 1 eetlepel sojasaus en 1 el hoisinsaus bij. Roer goed door.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel hierover de paddenstoelenreepjes (pulled paddo!). Bak de pizza nu nog 10 minuten in de oven.
  • Als je pizza klaar is, garneer je ‘m met de groene ringetjes lente-ui, wat plukjes julienne wortel en blaadjes platte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Geniet!

TIP: Je kunt natuurlijk ook een ‘gewone’ pizzabodem gebruiken voor deze pizza. Maar ik daag je uit om de bloemkoolbodem van Magioni een kans te geven! Gezonder dan de standaard bodem en gek genoeg proef je de bloemkool totáál niet. (no spon)

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer lekkere recepten met paddenstoelen:

Oesterzwammen kebab
Vegetarische kebab die niet vegetarisch smaakt! Deze oesterzwammen kebab heeft een vlezige bite en is super smaakvol gekruid. Laat je verrassen!
Bekijk recept
Oesterzwammenkebab - ANNIEPANNIE
Patatje paddenstoel met truffelmayonaise
Patatje paddenstoel is geschikt voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. De saus is zó rijk van smaak, je mist het vlees totaal niet in dit vega(n) patatje stoof! Heerlijk met truffelmayonaise.
Bekijk recept
Patatje paddenstoel - ANNIEPANNIE.NL
Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie

VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Makkelijke pizza's, Recepten, Vega, Vegan Tags: hoisin, lente-ui, oesterzwammen, paddestoelen, peterselie, pizza, pulled paddo, sojasaus, vega, vegan, wortel

« Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham
Stoombroodjes met kip en zoetzure komkommer »

Reacties

  1. Lisette zegt

    20 januari 2020 om 21:20

    5 sterren
    Oehh wij hebben dit recept van het weekend gemaakt! Heerlijk dat ie was. Weer eens wat anders dan een standaard pizza. De bodem van mangioni is sowieso een aanrader. En dan de combi met dit recept.. JAM. De jullie smaakt er ook heerlijk bij. En voor de koriander liefhebber, is koriander zeker een aanrader.

    Dank je wel Andrea voor deze heerlijke inspiratie

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 januari 2020 om 22:13

      Wat leuk om te lezen dat je zo genoten hebt van het recept! Dank voor je enthousiaste reactie. ???

      Beantwoorden
  2. Folderbode zegt

    8 juli 2018 om 18:17

    5 sterren
    Dit pizzarecept ziet er wederom heerlijk uit! Ik koop de pizzabodem van AH ook altijd, maar vind de pompoenversie net iets lekkerder dan die met bloemkool.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 juli 2018 om 15:55

      Dankjewel! Zo leuk om te horen! De pompoenversie ligt bij mij niet zo vaak in het schap, de bloemkoolversie wel. Ik ga eens een keertje omfietsen voor die pompoenbodem!

      Beantwoorden
5 from 4 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok