Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Foodfun / Hotspots in Eindhoven: een foodtour door ‘Eindje’!

Hotspots in Eindhoven: een foodtour door ‘Eindje’!

7 juni 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Comment


Misschien heb je het al voorbij zien komen op Instagram: ik was laatst op het leukste mini-persreisje EVER! Met een super select groepje bloggers werd ik uitgenodigd voor een uitgebreide foodtour door de stad en ontdekte ik dé hotspots in Eindhoven. Allemaal geregeld door the one and only Simone van FoodQuotes. Wat een heerlijk mens is dat! Ik leerde Simone kennen tijdens een fotografieopdracht die we deden voor Kwekkeboom. Het klikte meteen en sindsdien is Simone – ondanks de afstand – een van mijn liefste instafoodiefriends! Mooi galgjewoord wel, vind je niet?

Hotspots in Eindhoven en #foodievibesonly

Wie Simone verder op sleeptouw nam waren Joor (Joorkitchen), Eefje (Eefsfood), Eva (Eefkooktzo), Desmond (Ourhangrykitchen) en topfotograaf Linse. Wat een heerlijk clubje! Stuk voor stuk onwijs gezellige lieverds die voor mij dit tripje tot iets heel speciaals hebben gemaakt. Na de uitleg van Rik van Eindhoven365 over het Eindse beeldmerk ‘vibes’ (je ziet de vibes op onze tasjes) riepen we al snel de hashtag #foodievibesonly in het leven. Check die tag voor nog meer gezellige en jaloersmakende en kwijlopwekkende foodfoto’s, mocht je vinden dat er niet al genoeg in deze blogpost staan…

Gezellig clubje! Foodtour in Eindhoven
Gezellig clubje! Foto: Linse Fotografie

Hotspot 1: De Restauratie

We verzamelden op het station van Eindhoven, dat van buitenaf dus serieus een beetje lijkt op een oude Phillips radio. Geloof het of niet. In het station zit De Restauratie, een super mooie en lichte brasserie waar je o.a. heerlijk taart kunt eten. En dat deden we! Het werden er zelfs twee. Zo’n reis van Den Haag naar Eindhoven maakt hongerig natuurlijk, dat snap je wel. Als je bij De Restauratie een cappuccino bestelt maken ze er een plaatje van een hondje op, super cute! Wat een leuke eerste hotspot in Eindhoven. We want more!

De Restauratie
Desmond in De Restauratie. Foto: Linse Fotografie.
Hotspots in Eindhoven - cappucino bij De Restauratie
Cappuccino met een hondje!
Ik met mijn tweede taartje. :-) Foto: Linse Fotografie
Ik met mijn tweede taartje. :-) Foto: Linse Fotografie

Eindhoven is hip!

Op weg naar de volgende hotspot zagen we een heel stuk van Eindhoven en spotten we hippe muurschilderingen die, uiteraard, op de foto moesten. Met én zonder giebelende bloggers erop. We gingen ook nog even langs de Eindse Sissy Boy, die in een ultra hip pand zit. Het is er licht en mooi en je kunt er niet alleen shoppen maar ook koffie drinken en taartjes eten.

De Eindse Sissy Boy. Foto: Linse Fotografie
De Eindse Sissy Boy. Foto: Linse Fotografie
Toffe muurschildering in Eindhoven
Toffe muurschildering in Eindhoven.
Op de foto met een Eindse muur én Eindse tasjes. Foto: Linse Fotografie
Op de foto met een Eindse muur én Eindse tasjes. Foto: Linse Fotografie

Hotspot 2: Down Town Gourmet Market

Welkom bij een van de sfeervolste foodhallen van Nederland! Wat een gezellige vibe in de Down Town Gourmet Market zeg! Ik ben in de Amsterdamse foodhallen geweest, de Mingle Mush en Hofhouse in Den Haag, de foodhallen, Markthal en Fenix Food Factory in Rotterdam, maar geen van allen evenaart de gezellige en opvallend buitenlandse sfeer in deze foodhal in Eindhoven. Hier proefden we van bijna alle foodstalletjes wel iets, van exotische carpaccio en verse, Vietnamese springrolls tot Turkse pide en een soort zoete aardappel toast met zalm en avocado.

Hotspots in Eindhoven: Downtown-gourmet-market-ANNIEPANNIE
Down Town Gourmet Market.
Hotspot-in-Eindhoven-downtown-gourmet-market
Zoete aardappeltoast met zalm en avocado.
Vietnamese snacks in de Down Town Gourmet Market in Eindhoven
Vietnamese snacks.

Hotspot 3: Hey Days

We vervolgden onze weg naar restaurant Hey Days waar we allerlei lekkere Turkish inspired borrelhapjes kregen voorgezet. Een soort zoete aardappelhummus, gefrituurde ansjovisjes, gehaktballetjes, olijven, noem maar op. Allemaal even lekker! Eefje speelde voor handmodel want die heeft van die perfecte poezelige handjes met mooie ringen. Voor wie nog een handmodel zoekt: Eef is your girl! Als klapper op de vuurpijl was daar een van de lekkerste vegan cheesecakes die ik ooit heb geproefd. En wat een plaatje! Hij werd geserveerd met een drizzle maple syrup, yum.

Hotspots in Eindhoven: Hey Days
Snacken bij Hey Days.
Hotspots-in-Eindhoven-taartje-ANNIEPANNIE
Vegan cheesecake met maple syrup.

Hotspot 4: Umami by Han

Dit restaurant kende ik al, want het zit ook in Den Haag! Het was al wel een hele tijd geleden dat ik er was geweest dus ik was blij. Want lekker eten kun je wel bij Umami! We kregen twee enorme plateaus met zeevruchten voorgezet, allemaal bereid op Aziatische wijze met veel umami (ook wel de vijfde smaak genoemd – een soort heerlijke hartigheid). Daarnaast proefden we nog een overheerlijke gefrituurde softshell krab, beef, cocquilles, paksoi met paddenstoelen en een mocktail met thee. Een leuk detail bij de Umami in Eindhoven is dat er een aparte, knalrode kamer is met een wand vol zwaaiende Chinese lucky cats. Love it!

Hotspots-in-Eindhoven-fruits-de-mer-Umami-style
Fruits de mer Umami style.
Hotspots-in-Eindhoven-thee-mocktail
Thee mocktail.
Paksoi-foodtour-Eindhoven-ANNIEPANNIE
Paksoi. Handmodel: Joor!
Hotspots-in-Eindhoven-Umami-by-Han
Lucky day for you!

Hotspot 5: Ginscal

Voor als je het je al afvroeg: ja, ook bloggers zitten op een bepaald moment vol. Tijd voor wat vloeibaar vertier in de vorm van cocktails dus. Bij Ginscal waren we daarvoor aan het goede adres, want wat een enorme cocktailkaart hebben ze hier! Eigenlijk is er teveel om uit te kiezen, maar daar helpt de bartender je graag mee. Je kunt bij hem aangeven wat je lekker vindt en hij laat je uitgebreid aan alle flessen snuffelen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Ik koos uiteindelijk voor een Italian mule, een lekkere cocktail met gember.

Cocktail bij Ginscal
Mijn Italian Mule cocktail. Foto: Linse Fotografie

Hotspot 6: Blue Collar Hotel

Het eindpunt van onze grootse, heerlijke en gigagezellige tour langs alle hotspots in Eindhoven was het Blue Collar Hotel waar Simone zelf werkt. Naast bitterballen, midnight burgers en nog meer cocktails regelde Simone hier ook een overnachting voor ons. Het is een budget hotel dus de kamers zijn simpel (en prima!), maar de bar ziet er onwijs hip en gezellig uit met een tweetal toffe muurschilderingen. Ook het ontbijt (with a view!) was dik in orde, met als speciale aanbeveling de mini carrot cake.

Blue Collar Hotel Eindhoven
De bar van het Blue Collar Hotel. Foto: Linse Fotografie
Ontbijtje-Blue-Collar-Hotel-ANNIEPANNIE
Ontbijtje!

Dankbaar en blij

Wauw, wauw, wauw, wat was dit een leuke trip! Dankjewel Simone voor deze geweldige dag, nacht en ochtend vol heerlijks, gezellige mensen en toffe hotspots in Eindhoven. Ik wil weer terug! Als klapper op de vuurpijl gingen we ook nog eens naar huis met een enorme goodiebag vol Eindse treats. Denk aan zalige asperges van Aspergetij, de beroemde worstenbroodjes van bakkerij Houben en kunstige bonbonnetjes van Pinkie Patisserie (waaronder eentje met mango, jeeeej!). Wat een verwennerij. Dank!

Meer leuke plekjes leren kennen? Check dan alle hotspots op Anniepannie.

Bekijk ook deze foodtours:

Foodtour in Den Haag: van Haagse historie tot exotisch Chinatown!
Haagse foodtour: 8 hotspots in Den Haag


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Eindhoven, Foodfun, Hotspots, Op pad! Tagged With: Eindhoven, event, foodbloggers, foodtour, hotspot, hotspots, uitgenodigd

« Vegetarisch lunchen in Delft bij Wildgroei
Portobello burger met guacamole »

Comments

  1. Simone says

    7 juni 2019 at 18:18

    Dankjewel voor je lieve woorden instavriendinnetje! Ik vond het geweldig fijn en gezellig dat je er bij was!! xxx Simone

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Witlofschotel met geitenkaas en peer
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok