Het klassieke AGV’tje (Aardappels, Groente en Vlees) is vanaf nu nooit meer saai. Want vandaag… geef ik er een Argentijnse twist aan! Aardappels en biefstuk met chimichurri saus en gebakken paprika. Gewoonweg heerlijk. Een weet je? Dit gerecht heb je dus binnen 20 minuten op tafel staan. Geen grap. In dit gerecht vind ik gekookte aardappels goed passen, maar als je daar niet zo van houdt kun je ze natuurlijk ook in de oven bakken! Wat je ook doet, probeer dit gerecht zeker een keertje.
Biefstuk met chimichurri ‘saus’
Chimichurri is een typisch Argentijnse saus die veel bij vlees wordt geserveerd. De basis is van olie en azijn en verder zit er altijd wel ui en peterselie door. Wat de rode peper betreft kun je zelf kiezen hoe pittig je de saus maakt. Als je de zaadjes en zaadlijsten in de peper laat zitten, wordt alles een stuk pittiger. Ikzelf haal die er het liefste uit, want ik ben een watje.
Vegetarische optie
Als je geen vlees eet en toch dit Argentijnse AGV’tje wilt proberen, vervang de biefstuk dan door portobello’s. Dat zijn grote paddenstoelen die heel smakelijk en vleesachtig zijn. Je kunt ze net zoals de biefstuk kort bakken en daarna in mooie plakken snijden. Heerlijk! Je mist het vlees dan echt niet. Overigens kun je zowel de biefstuk als de portobello ook op de barbecue bereiden. Lekker voor in de zomer!
Ingrediënten
- 400 à 500 g snelkookaardappelen
- 2 biefstukken op kamertemperatuur
- 2 rode paprika’s in stukken
Voor de chimichurri:
- 8 el olijfolie extra vergine
- 2 el rode wijnazijn
- 1/2 rode ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 bosje platte peterselie fijngehakt
- 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 tl oregano gedroogd
- 1 flinke tl grof zeezout
Instructies
- Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze uitstomen.
- Meng intussen de ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper.
- Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Strooi er wat zout op.
- Verhit olie (en eventueel een klontje boter) in een grote koekenpan en schroei hierin de biefstukken op hoog vuur dicht. Zet het vuur iets lager en bak de biefstukken nog 2 minuten per kant. Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om te rusten.
- Doe de paprikastukken in de warme koekenpan en bak ze 3-4 minuten.
- Verdeel de aardappels over twee borden en plet ze eventueel een beetje. Leg de biefstuk en de paprika erbij en lepel wat van de chimichurri over de aardappels en biefstuk. Geef de rest van de saus er los bij.
Eet smakelijk!
Ik maakte dit recept voor een eerdere samenwerking met Landjuweel en mag het nu ook met jullie delen. Leuk!
Een heerlijke chimichurri variant:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze biefstuk met chimichurri, aardappel en gebakken paprika te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie