Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / 5 ingrediënten / Zelfgemaakte pindakaas uit de blender

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender

22 januari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 32 Reacties


Zelf pindakaas maken

Voor dit recept heb je maar 2 ingrediënten nodig! Een heleboel pinda’s en een snufje zout. De blender doet de rest! Zelf pindakaas maken is echt reuze makkelijk. Het voelt bijna gek om zo’n onwijs eenvoudig recept op Anniepannie te plaatsen, maar ik doe het toch maar. Want zelfgemaakte pindakaas is zó makkelijk en lekker, dat moet je gewoon een keertje ervaren! Met dit recept heb je binnen no time een potje homemade pindakaas om op je boterham te smeren. Of zo uit de pot te lepelen. Of om over je yoghurtje of havermout te scheppen in de ochtend. Doe ermee wat je wilt en vooral… geniet!

Zelfgemaakte pindakaas zonder toevoegingen

Hoewel je ook zelf pindakaas in een keukenmachine zou kunnen maken, werkt een goede blender (zoals deze) een stuk makkelijker. Dat komt door de smallere vorm. Als je net start met malen zul je denken ‘ojeeee, komt dit wel goed?!’. Maar hou vooral vol en laat de blender rustig draaien. Eventueel kun je hem af en toe even stopzetten en de pindapasta aan de wanden naar beneden schrapen. Door het malen komt vanzelf de olie in de pinda’s vrij, die ervoor zorgt dat de boel mooi smeuïg wordt. Mocht je er nou écht een hard hoofd in hebben, dan kun je een pietepeuterig beetje kokosolie toevoegen aan de blender. Maar echt niet meer dan een theelepel.

zelfgemaakte pindakaas

Bedenk de lekkerste pindakaas combinaties

Een hele tijd geleden deelde ik een blogpost met mijn 15 lekkerste pindakaas combinaties. Ik daag je uit om een suuuuper lekkere pindakaas combinatie te bedenken en die dan even in een reactie onder dat artikel te delen. Misschien wel met jouw eigen, zelfgemaakte pindakaas! In de lijst staan nu al de meest waanzinnige (en GODDELIJKE) combinaties met pindakaas. Wat dacht je bijvoorbeeld van pindakaas met mangochutney? Of pindakaas met banaan en stroop? Of pindakaas met plakjes augurk en gebakken uitjes? Of deze, heerlijk op een snee witbrood: pindakaas met vruchtenhagel. Yumzers! Heel benieuwd of jij nog een top combinatie weet die niet in de lijst staat.

Zelf pindakaas maken

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender

Zelf pindakaas maken doe je met maar 2 ingrediënten en een blender. Makkelijker wordt het niet! En geloof me, zelfgemaakte pindakaas is zó lekker!
4.64 van 22 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 350 gram geroosterde, ongezouten pinda's
  • 1 snuf zeezout

Instructies

  • Rooster de pinda's in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren en lichtbruin kleuren. Doe ze over in de blender en maal net zo lang totdat je pindakaas hebt. Soms moet je de machine tussendoor even stopzetten om de pindapasta van de wanden naar beneden te schrapen.
  • Voeg, als je pindakaas klaar is, het zeezout toe. Maal nog even door en schep de pindakaas dan in een schone pot.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy! En oja, ik heb nog een tip voor je: als je fan bent van pindakaas met stukjes noot, dan kun je ook eerst ongeveer 50 gram van de pinda’s grof malen in de blender. Haal ze uit de blender en houd de gemalen pinda’s apart. Maal de rest van de pinda’s tot een fijne pasta en roer aan het einde de grofgehakte pinda’s erdoor. Tadaaa: zelfgemaakte pindakaas met stukjes noot!

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Zoek je lekkere recepten met pindakaas? Die heb ik:

Blondies van kikkererwten met chocolade en pindakaas (vegan + glutenvrij)
Deze chocolatechip-pindakaas blondies zijn vegan én glutenvrij. De kikkererwten, pindakaas en maple syrup zorgen voor een heerlijk plakkerige structuur, zoals blondies horen te zijn!
Bekijk recept
vegan blondies van kikkererwten
Aubergine curry met pindakaas en sambal
Deze romige aubergine curry met pindakaas en sambal is zalig! Echt comfort food om van te genieten. Lekker met platbrood of rijst!
Bekijk recept
aubergine-curry-met-pindakaas-en-sambal-1
Wok recept met noedels, mango en pindakaas
Dit wok recept met noedels, paksoi, mango en pindakaas is geliefd bij kinderen en volwassen. Een topper voor doordeweeks, want hij is lekker snel klaar!
Bekijk recept
Wok recept met noedels en mango

VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Lunch, Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan, Zelf maken Tags: pinda, pindakaas, zeezout, zelf maken, zelfgemaakt

« Quiche met pompoen en peer
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren »

Reacties

  1. Janthe Hidding zegt

    26 maart 2023 om 14:10

    5 sterren
    Heerlijk!! Proefde mega goed, dankjewel! Vanaf nu nooit meer pindakaas kopen, maar pinda’s!😝

    Beantwoorden
  2. Steffie zegt

    15 maart 2023 om 15:03

    5 sterren
    Werkt super goed en is echt heerlijk! Wou dat ik het eerder had geprobeerd, AH heeft veel verdiend aan mij😂

    Beantwoorden
  3. ittdlke zegt

    18 juli 2022 om 19:43

    5 sterren
    Wow. hoe geweldig..
    Gemaakt met zoute pinda’s e pinda’s met honing.
    Echt de ma
    geen additieven.
    blij. Dankbaar.
    Super toch.

    Beantwoorden
  4. Yvonne zegt

    8 maart 2022 om 22:35

    Wow wat een simpel recept. Heb het met ongeroosterde en geroosterde pinda’s gepdaan. Het roosteren ging iets te hard, dat doe ik de volgende keer wat langzamer. Nu op zoek naar een simpele hazelnootpasta. Zou daarvoor alleen hazelnoten met cacao dan al voldoende zijn? ;)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 maart 2022 om 12:35

      Ik zou dan wel iets zoets toevoegen ook, zoals honing of agavesiroop. Succes!!!

      Beantwoorden
  5. petra zegt

    25 februari 2022 om 21:33

    Niet te vreten op deze manier, meer ellende dan pindakaas wie doet er nu een half uur over ..

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 maart 2022 om 12:38

      Wat jammer om te horen dat het niet helemaal is gelukt Petra. Ik heb het vermoeden dat je blender niet krachtig genoeg is.

      Beantwoorden
  6. Rachella zegt

    15 juli 2021 om 11:27

    Pindakaas met belegen kaas en Sambal zo eet ik pindakaas het liefste 😋

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 juli 2021 om 17:12

      Klinkt mij als muziek in de oren!

      Beantwoorden
  7. Ilona zegt

    6 april 2021 om 18:05

    5 sterren
    Ik doe de pinda’s gelijk in de blender niet eerst roosteren en voor een pittige smaak klein beetje sambal.

    Heerlijk.

    Beantwoorden
  8. Matthijs zegt

    23 maart 2021 om 15:38

    Hi Annie,

    Bedankt voor het lekkere recept. Ik heb het zelf ook gemaakt maar ik krijg het helemaal niet smeuïg. Zodra de pindakaas is afgekoeld worden het eigenlijk brokken. Ik heb het recept gevolgd en ik gebruik zelf een blender waar ik ze ook lange tijd in blend zeker 5 minuten. Daarom heb ik veel meer olie uiteindelijk toegevoegd maar zelfs dan wordt het niet smeuïg. Zou je me kunnen uitleggen wat ik in het vervolg anders moet doen?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      23 maart 2021 om 16:30

      In principe hoef je geen extra olie toe te voegen. Het blenden gaat dat ongeveer in drie stadia: eerst is het korrelig, dan krijg je een soort droge klont en als je dan verder door blijft malen verandert de pindakaas vanzelf in een smeuïge substantie. Werkt bij mij echt altijd. Ik zou de volgende keer toch nog iets langer doormalen.

      Beantwoorden
  9. Tessa zegt

    20 maart 2021 om 21:52

    Hey ik heb dit vandaag gemaakt maar mijn pindakaas heeft een hele ruwe smaak , het lijkt alsof je cement eet ofzo.
    Weet iemand hoe dit komt

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      23 maart 2021 om 16:27

      Ik kan niet goed plaatsen of je de smaak of de textuur bedoelt. Als de textuur niet fijn is, kun je de volgende keer proberen de pinda’s wat langer door te malen. Het wordt vanzelf smeuïg. Qua smaak zou ik je adviseren om goede kwaliteit pinda’s te kiezen en ze niet té donker te roosteren.

      Beantwoorden
  10. Matthijs zegt

    4 maart 2021 om 12:35

    Hi,

    Ik heb zelf het recept uitgeprobeerd maar ik krijg het maar niet smeuig. Vooral zodra het afkoelt wordt het hard en meer brokken. Ik heb een blender hiervoor gebruikt en ze lang geblend. Zelfs heb ik er uiteindelijk maar veel meer olie erbij gedaan maar zelfs dan lukte het nog niet. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      23 maart 2021 om 16:26

      Hoi Matthijs! Wat vervelend om te horen zeg. Ik heb werkelijk geen idee hoe dit komt. Als je zelf pindakaas maakt in een blender, gaat dat ongeveer in drie stadia: eerst korrelig, dan een soort droge klont en als je dan verder door blijft malen verandert het vanzelf in een smeuïge substantie. Werkt bij mij altijd. Weet je zeker dat je lang genoeg hebt doorgemalen?

      Beantwoorden
  11. Merysomy zegt

    22 november 2020 om 22:29

    Hallo,
    Hoeveel calorieën bevat 100 gram zelfbereide pindakaas?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      22 november 2020 om 23:20

      Hoi hoi! Ik heb werkelijk geen idee. Als je googelt zijn er vast tools te vinden waarmee je dit kunt berekenen.

      Beantwoorden
    • Olga zegt

      2 maart 2021 om 13:58

      aangezien er alleen pinda’s in zitten, heeft het net zoveel kalorien als 100 gram pinda’s, dus 600 kalorien.

      Beantwoorden
  12. Jalou zegt

    30 oktober 2020 om 12:34

    4 sterren
    Goed recept dit! Dankjewel.
    Mijn ultieme combinatie (van mijn vader meegekregen): pindakaas met plakken banaan en hagelslag eroverheen.

    Echt een traktatie bij het ontbijt:)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      2 november 2020 om 19:13

      Oh heeeerlijk klinkt dat!

      Beantwoorden
  13. Pam zegt

    21 oktober 2020 om 17:00

    5 sterren
    Hoe lang kan de pindakaas bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 oktober 2020 om 17:08

      Het blijft in een (goed) schone pot een paar weken tot een maand goed. Je verlengt de houdbaarheid door je zelfgemaakte pindakaas in de koelkast te bewaren. Als de pindakaas niet meer goed is, ruik (en proef) je het vanzelf. Overigens gaat mijn pindakaas nooit zo lang mee, veel te lekker!

      Beantwoorden
  14. Marieke zegt

    7 juli 2020 om 13:28

    Hoi,
    Welke blender heb je hiervoor gebruikt? Heb dit inmiddels 2x gedaan maar blender doorgebrand.. oeps…
    Gr Marieke

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 juli 2020 om 09:07

      Ojee! Ik gebruik mijn Princess blender, die heeft 1000 watt. Het is denk ik wel belangrijk dat je blender genoeg power heeft. Hopelijk gaat het de volgende keer goed!

      Beantwoorden
  15. Ruud zegt

    1 maart 2020 om 12:53

    Hallo klantenservice,

    Ik heb dus nu dit gemaakt, het smaakt prima
    Maar maar moet het gekoeld bewaard worden?

    Bij de pindakaas die je uit de winkel haalt, hoeft dat niet

    Dank u en

    Regards

    Ruud Arends.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 maart 2020 om 15:55

      Hoi Ruud, je kunt dit gewoon buiten de koelkast bewaren. Wel bij voorkeur koel en donker, bijvoorbeeld in een kastje.

      Beantwoorden
  16. Anne zegt

    13 februari 2020 om 23:24

    Wat een heerlijk en makkelijk recept ?? Deze pindakaas is hier echt favoriet en zoooo verslavend lekker bij alles ? Er wordt zelfs stiekem uit de pot gesnoept ?

    Beantwoorden
  17. Jacqueline zegt

    30 januari 2020 om 08:12

    5 sterren
    Heerlijk ik ga het gelijk proberen, pindakaas met sambal en een gebakken ei op brood is ook erg lekker ???

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 januari 2020 om 09:06

      Wat onwijs leuk! En die combinatie klinkt echt heeeeeel goed zeg.

      Beantwoorden
    • Ruud zegt

      1 maart 2020 om 12:55

      5 sterren
      Goh met sambal,
      Dat is een schitterend Idee

      Regards.

      Ruud Arends.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Vitamines, welke zijn er en waar zitten ze in? - VetGezond schreef:
    19 oktober 2021 om 10:07

    […] erbij, en dan in de blender. De oliën van de noten zijn voldoende om er smeuïge 100% natuurlijke pindakaas van te maken. Je hoeft er verder niets aan toe te voegen en door de noten vormt de pindakaas een […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in