Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / 5 ingrediënten / Zelfgemaakte pindakaas uit de blender

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender

22 januari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 14 Comments


Zelf pindakaas maken

Voor dit recept heb je maar 2 ingrediënten nodig! Een heleboel pinda’s en een snufje zout. De blender doet de rest! Zelf pindakaas maken is echt reuze makkelijk. Het voelt bijna gek om zo’n onwijs eenvoudig recept op Anniepannie te plaatsen, maar ik doe het toch maar. Want zelfgemaakte pindakaas is zó makkelijk en lekker, dat moet je gewoon een keertje ervaren! Met dit recept heb je binnen no time een potje homemade pindakaas om op je boterham te smeren. Of zo uit de pot te lepelen. Of om over je yoghurtje of havermout te scheppen in de ochtend. Doe ermee wat je wilt en vooral… geniet!

Zelfgemaakte pindakaas zonder toevoegingen

Hoewel je ook zelf pindakaas in een keukenmachine zou kunnen maken, werkt een blender een stuk makkelijker. Dat komt door de smallere vorm. Als je net start met malen zul je denken ‘ojeeee, komt dit wel goed?!’. Maar hou vooral vol en laat de blender rustig draaien. Eventueel kun je hem af en toe even stopzetten en de pindapasta aan de wanden naar beneden schrapen. Door het malen komt vanzelf de olie in de pinda’s vrij, die ervoor zorgt dat de boel mooi smeuïg wordt. Mocht je er nou écht een hard hoofd in hebben, dan kun je een pietepeuterig beetje kokosolie toevoegen aan de blender. Maar echt niet meer dan een theelepel.

zelfgemaakte pindakaas

Bedenk de lekkerste pindakaas combinaties

Een hele tijd geleden deelde ik een blogpost met mijn 15 lekkerste pindakaas combinaties. Ik daag je uit om een suuuuper lekkere pindakaas combinatie te bedenken en die dan even in een reactie onder dat artikel te delen. Misschien wel met jouw eigen, zelfgemaakte pindakaas! In de lijst staan nu al de meest waanzinnige (en GODDELIJKE) combinaties met pindakaas. Wat dacht je bijvoorbeeld van pindakaas met mangochutney? Of pindakaas met banaan en stroop? Of pindakaas met plakjes augurk en gebakken uitjes? Of deze, heerlijk op een snee witbrood: pindakaas met vruchtenhagel. Yumzers! Heel benieuwd of jij nog een top combinatie weet die niet in de lijst staat.

Zelf pindakaas maken

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender

Zelf pindakaas maken doe je met maar 2 ingrediënten en een blender. Makkelijker wordt het niet! En geloof me, zelfgemaakte pindakaas is zó lekker!
4.6 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 350 gram geroosterde, ongezouten pinda's
  • 1 snuf zeezout

Instructies

  • Rooster de pinda's in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren en lichtbruin kleuren. Doe ze over in de blender en maal net zo lang totdat je pindakaas hebt. Soms moet je de machine tussendoor even stopzetten om de pindapasta van de wanden naar beneden te schrapen.
  • Voeg, als je pindakaas klaar is, het zeezout toe. Maal nog even door en schep de pindakaas dan in een schone pot.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy! En oja, ik heb nog een tip voor je: als je fan bent van pindakaas met stukjes noot, dan kun je ook eerst ongeveer 50 gram van de pinda’s grof malen in de blender. Haal ze uit de blender en houd de gemalen pinda’s apart. Maal de rest van de pinda’s tot een fijne pasta en roer aan het einde de grofgehakte pinda’s erdoor. Tadaaa: zelfgemaakte pindakaas met stukjes noot!

Zoek je lekkere recepten met pindakaas? Die heb ik:

  • Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)
  • Choco dadels met pindakaas en kokos
  • Hummus met pindakaas en komkommer

VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 5 ingrediënten, Lunch, Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan, Zelf maken Tagged With: pinda, pindakaas, zeezout, zelf maken, zelfgemaakt

« Quiche met pompoen en peer
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren »

Comments

  1. Merysomy says

    22 november 2020 at 22:29

    Hallo,
    Hoeveel calorieën bevat 100 gram zelfbereide pindakaas?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      22 november 2020 at 23:20

      Hoi hoi! Ik heb werkelijk geen idee. Als je googelt zijn er vast tools te vinden waarmee je dit kunt berekenen.

      Beantwoorden
  2. Jalou says

    30 oktober 2020 at 12:34

    4 sterren
    Goed recept dit! Dankjewel.
    Mijn ultieme combinatie (van mijn vader meegekregen): pindakaas met plakken banaan en hagelslag eroverheen.

    Echt een traktatie bij het ontbijt:)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      2 november 2020 at 19:13

      Oh heeeerlijk klinkt dat!

      Beantwoorden
  3. Pam says

    21 oktober 2020 at 17:00

    5 sterren
    Hoe lang kan de pindakaas bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      21 oktober 2020 at 17:08

      Het blijft in een (goed) schone pot een paar weken tot een maand goed. Je verlengt de houdbaarheid door je zelfgemaakte pindakaas in de koelkast te bewaren. Als de pindakaas niet meer goed is, ruik (en proef) je het vanzelf. Overigens gaat mijn pindakaas nooit zo lang mee, veel te lekker!

      Beantwoorden
  4. Marieke says

    7 juli 2020 at 13:28

    Hoi,
    Welke blender heb je hiervoor gebruikt? Heb dit inmiddels 2x gedaan maar blender doorgebrand.. oeps…
    Gr Marieke

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      9 juli 2020 at 09:07

      Ojee! Ik gebruik mijn Princess blender, die heeft 1000 watt. Het is denk ik wel belangrijk dat je blender genoeg power heeft. Hopelijk gaat het de volgende keer goed!

      Beantwoorden
  5. Ruud says

    1 maart 2020 at 12:53

    Hallo klantenservice,

    Ik heb dus nu dit gemaakt, het smaakt prima
    Maar maar moet het gekoeld bewaard worden?

    Bij de pindakaas die je uit de winkel haalt, hoeft dat niet

    Dank u en

    Regards

    Ruud Arends.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      12 maart 2020 at 15:55

      Hoi Ruud, je kunt dit gewoon buiten de koelkast bewaren. Wel bij voorkeur koel en donker, bijvoorbeeld in een kastje.

      Beantwoorden
  6. Anne says

    13 februari 2020 at 23:24

    Wat een heerlijk en makkelijk recept 🥜😋 Deze pindakaas is hier echt favoriet en zoooo verslavend lekker bij alles 😍 Er wordt zelfs stiekem uit de pot gesnoept 😊

    Beantwoorden
  7. Jacqueline says

    30 januari 2020 at 08:12

    5 sterren
    Heerlijk ik ga het gelijk proberen, pindakaas met sambal en een gebakken ei op brood is ook erg lekker 😃😃😃

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      30 januari 2020 at 09:06

      Wat onwijs leuk! En die combinatie klinkt echt heeeeeel goed zeg.

      Beantwoorden
    • Ruud says

      1 maart 2020 at 12:55

      5 sterren
      Goh met sambal,
      Dat is een schitterend Idee

      Regards.

      Ruud Arends.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Witlofschotel met geitenkaas en peer
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok