Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Muhammara – Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten

Muhammara – Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten

23 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Muhammara - Libanese spread van paprika en walnoot - Anniepannie.nlMuhammara is een waanzinnig lekkere Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten. Het is heerlijk op een toastje of op een geroosterd broodje. Je kunt het ook als dip gebruiken (zo is het ook bedoeld) en er platbrood, Turks brood of snackgroente bij serveren. Ik heb volgens mij nog niet één Libanees recept online staan en dat vind ik schandalig. Het is namelijk een ontzettend lekkere keuken! Deze lekkere muhammara bijt dus het spits af, maar er zullen meer Libanese recepten volgen. I promise!

Unieke smaken

Het recept voor deze muhammara komt van Foodblogandthedog. Ik heb maar een paar ienemienie aanpassingen gedaan want het originele recept is in één woord GODDELIJK. Echt, iedereen die je deze muhammara voorschotelt is verrast door de heerlijke, rijke smaak. Wat mij betreft is dat vooral te danken aan de geroosterde paprika’s, de kaneel en de granaatappelmelasse. Ok ok, ook de walnoten natuurlijk. En de komijn. Uiteindelijk is het dus meer de combinatie van al die unieke smaken, haha!

Granaatappelmelasse

Ik schreef er al eens eerder over, granaatappelmelasse is the bomb. Het is zo’n bijzonder lekker goedje! Ottolenghi kookt er graag mee en heeft het stroopje wereldwijd bekend gemaakt. Je koopt granaatappelmelasse bij de Turkse of Marokkaanse winkel. Kijk ook eens bij de Oil & Vinegar, de toko of de bio winkel. Als je echt geen granaatappelmelasse kunt vinden, gebruik dan een beetje honing of balsamicostroop. Maar zoek eerst naar the real deal. Dan kun je namelijk ook deze bleekselderijsalade met peer en granaatappel en deze geroosterde spruitjes maken. YUM!

Muhammara - Libanese paprika spread met walnoten - Anniepannie.nlDit heb je nodig:
250 gram geroosterde paprika’s (rode)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
50 gram walnoten, grof gehakt
25 gram panko (of verkruimel wat oud brood)
1,5 el citroensap
2 tl granaatappelmelasse (vervang eventueel door honing)
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kaneel
½ tl chili flakes
120 ml goede olijfolie (extra vergine)

Zout en peper

Garnering:
2 el fijngehakte platte peterselie
Paar grof gehakte walnoten

Muhammara – Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender, met uitzondering van het zout en peper en de garnering. Laat de machine malen totdat je een gladde spread krijgt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de spread te dik is en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Voeg eventueel wat extra citroensap of granaatappelmelasse toe als dat nodig is. Doe de muhammara over in een mooi schaaltje en garneer met de peterselie en de gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Input voor Anniepannie?

Lijkt deze Libanese muhammara je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! 

Muhammara - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hapjes en Snacks, Recepten, Sublieme smeersels, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: borrel, citroen, geroosterde paprika, granaatappelmelasse, kaneel, knoflook, komijn, libanees, muhammara, paprika, peterselie, smeersel, spread, walnoten

« Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas
Mexicaanse salade in een eetbare bowl »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok