Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas

Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas

22 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en een geitenkaasster - Anniepannie.nlDeze geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaassterren ziet er toch ultiem Kerstig uit?! Past helemaal bij de Kerst mood waar ik op dit moment in verkeer. Ja, nu al ja. Ik weet dat het nog niet eens Sinterklaas is geweest, maar als foodblogger moet je een beetje vooruit denken. Ja toch?

Geitenkaassterren

Het idee voor de kerststerren van geitenkaas ontstond toen ik een pakketje met driehoekige (!) geitenkaas ontving van Zoë & Zazu. Dat is een nieuw geitenkaasmerk dat nu bij de Ap in de schappen ligt. Er zijn drie verrassende smaken. Naturel met een eetbaar aslaagje (die gebruikte ik in deze salade), midnight truffle (truffel dus!) en wild fennel (met wilde venkelpollen). Het mooie aan deze kaasjes is dat ze gemaakt zijn van 100% biologische geitenmelk. Melk van blije geitjes dus, die geen preventieve medicatie krijgen, biologisch voer eten en naar buiten kunnen wanneer ze willen. Daar word ik blij van!

Granaatappelmelasse

In dit recept rooster ik de spruitjes in de oven met olijfolie en granaatappelmelasse. Dat laatste koop je bij de Turkse of Marokkaanse winkel. Je schijnt het ook bij de Oil & Vinegar te kunnen krijgen – en kijk ook eens bij de toko. Het is een soort dikke stroop van ingekookt granaatappelsap die zoet en een beetje zuur tegelijk is. Ik vind het fantastisch spul en ben fan van het eerste uur! Mocht je nou écht geen granaatappelmelasse kunnen vinden, gebruik dan balsamicostroop. Het resultaat is anders, maar nog steeds lekker.

Geroosterde spruitjes salade met geitenkaas en granaatappel - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:
300 gram spruitjes
4 el granaatappelpitjes
2 handjes eikenbladsla
4 plakjes Super Natural geitenkaas (Zoë & Zazu)
20 hazelnoten
2 el granaatappelmelasse (plus nog wat om te garneren)
1 el citroensap
Olijfolie
Grof zeezout

Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd het onderkantje van de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en was ze goed. Dep de spruitjes daarna droog met een schone theedoek en halveer ze. Hele kleine spruitjes kun je heel laten.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spruitjes erop. Besprenkel met olijfolie en wat grof zeezout en hussel even om. Schenk de granaatappelmelasse over de spruitjes en schep nog eens goed door. Rooster de spruitjes in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

4. Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.

5. Hussel de eikenbladsla om met het citroensap en verdeel over twee borden. Leg de spruitjes er bovenop. Leg in het midden van elk bord twee plakjes geitenkaas zo op elkaar dat je een kerstster krijgt. Strooi de hazelnoten en granaatappelpitjes er omheen.

6. Schenk nog wat dunne sliertjes granaatappelmelasse over de salades en serveer!

TIP: granaatappelmelasse koop je bij de Turkse of Marokkaanse winkel, bij de Oil & Vinegar of de toko. Mocht je écht geen granaatappelmelasse kunnen vinden, gebruik dan balsamicostroop. Het resultaat is anders, maar nog steeds lekker.

En…? Lijkt deze geroosterde spruitjes salade je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! 

> In samenwerking met Zoë & Zazu geitenkaas.

Geroosterde spruitjes salade met granaatappel en geitenkaas - Anniepannie.nl


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Lunch, Recepten, Salades, Vega Tags: geitenkaas, granaatappel, granaatappelmelasse, hazelnoten, salade, samenwerking, sla, spruiten, spruitjes

« Geroosterde bloemkool met rijst, feta en granaatappelpitjes
Muhammara – Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in