Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vis / Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

24 mei 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Als je nu geen zin hebt om zo’n heerlijk, knapperig gefrituurd mosseltje van je scherm te pakken, dan weet ik het niet hoor! Zoals je merkt word ik nogal wild van de aanblik van deze gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus. Het recept komt uit dit prachtige mosselboek van Bart van Olpen. Het kookboek is een ode aan Zeeuwse hangcultuurmosselen en staat vol met prachtige foto’s en smakelijke recepten. Vandaag mag ik als voorproefje deze knapperige pankomosselen met jullie delen, zo leuk!

Gefrituurde mosselen met een dip

Ik weet niet hoe vaak jij mosselen maakt, maar ik maak ze zelf nog veel te weinig. Dat komt omdat Roel niet zo’n fan is, dan koop je toch minder snel zo’n hele bak voor jezelf. Maar, lieve lezers, er is hoop. Deze gefrituurde mosselen lijken op het oog namelijk wel een (heel klein) beetje op mini kipnuggets. En als hij ergens dol op is… Hahaha! En ik bedoel: eigenlijk alles wat gefrituurd is, is lekker. Ik ga het hem snel een keertje voorzetten.

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©-3

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

Deze in panko gepaneerde, gefrituurde mosselen zijn de beste snack die je je kunt bedenken. Knapperig, warm, zilt en bomvol smaak. Heerlijk met een zelfgemaakte remouladesaus!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Remouladesaus met bleekselderij

  • 1 stengel stengel bleekselderij onderkant en draden verwijderd
  • 100 gram mayonaise
  • 1 eetlepel fijngesneden augurken
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • een paar druppels citroensap
  • een paar druppels tabasco

Mosselen in panko

  • 100 gram bloem gezeefd
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram panko Japans broodkruim of
  • ander broodkruim
  • 300 gram gekookt mosselvlees

Instructies

  • Maak de saus. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Blancheer ze 1-2 minuten in kokend water met wat zout. Haal de blokjes eruit, laat ze afkoelen in ijswater en laat ze goed uitlekken in een zeef. Meng de mayonaise, selderijblokjes, augurk, sjalot en peterselie. Breng de remoulade op smaak met citroensap, tabasco, zout en peper. Zet hem apart.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
  • Doe de bloem, het ei en de panko in aparte kommen en zet die naast elkaar. Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of met een schone theedoek. Wentel de mosselen nu eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de mosselen in de hete olie tot ze mooi lichtbruin zijn. Zorg ervoor dat er voldoende olie in de pan zit, zodat de mosselen onderstaan. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de mosselen met de remouladesaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere mosselrecepten:

Mosselen met hollandaisesaus
Thaise mosselen in gele currysaus
Griekse mosselen met tomaat en feta (saganaki)
Romige chowder met mosselen en spek

En als je (net zoals ik) écht geen genoeg kunt krijgen van mosselen, bestel dan dit prachtige mosselboek van Bart van Olphen. Het staat bomvol fantastische recepten met mosselen.

Het Zeeuwse Mosselkookboek heb ik gekregen. Ik besloot zelf om er onder andere dit heerlijke recept uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Deze valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in mijn (ietwat uitpuilende) kookboekenkast.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze gefrituurde mosselen met remouladesaus te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Borrel, Comfort food, Hapjes en Snacks, Kookboeken, Recepten, Sauzen, Vis, Voorgerechten Tags: augurken, bleekselderij, borrelen, borrelhapje, ei, gastrecept, kookboek, mosselen, paneren, panko, peterselie, remouladesaus, sjalot, snack, vis, voorgerecht, Zeeuws

« Mosselen met hollandaisesaus
Mosselen in gele curry saus »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in