Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Vis / Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

24 mei 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Als je nu geen zin hebt om zo’n heerlijk, knapperig gefrituurd mosseltje van je scherm te pakken, dan weet ik het niet hoor! Zoals je merkt word ik nogal wild van de aanblik van deze gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus. Het recept komt uit dit prachtige mosselboek van Bart van Olpen. Het kookboek is een ode aan Zeeuwse hangcultuurmosselen en staat vol met prachtige foto’s en smakelijke recepten. Vandaag mag ik als voorproefje deze knapperige pankomosselen met jullie delen, zo leuk!

Gefrituurde mosselen met een dip

Ik weet niet hoe vaak jij mosselen maakt, maar ik maak ze zelf nog veel te weinig. Dat komt omdat Roel niet zo’n fan is, dan koop je toch minder snel zo’n hele bak voor jezelf. Maar, lieve lezers, er is hoop. Deze gefrituurde mosselen lijken op het oog namelijk wel een (heel klein) beetje op mini kipnuggets. En als hij ergens dol op is… Hahaha! En ik bedoel: eigenlijk alles wat gefrituurd is, is lekker. Ik ga het hem snel een keertje voorzetten.

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©-3

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

Deze in panko gepaneerde, gefrituurde mosselen zijn de beste snack die je je kunt bedenken. Knapperig, warm, zilt en bomvol smaak. Heerlijk met een zelfgemaakte remouladesaus!
0 van 0 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Remouladesaus met bleekselderij

  • 1 stengel stengel bleekselderij onderkant en draden verwijderd
  • 100 gram mayonaise
  • 1 eetlepel fijngesneden augurken
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • een paar druppels citroensap
  • een paar druppels tabasco

Mosselen in panko

  • 100 gram bloem gezeefd
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram panko Japans broodkruim of
  • ander broodkruim
  • 300 gram gekookt mosselvlees

Instructies

  • Maak de saus. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Blancheer ze 1-2 minuten in kokend water met wat zout. Haal de blokjes eruit, laat ze afkoelen in ijswater en laat ze goed uitlekken in een zeef. Meng de mayonaise, selderijblokjes, augurk, sjalot en peterselie. Breng de remoulade op smaak met citroensap, tabasco, zout en peper. Zet hem apart.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
  • Doe de bloem, het ei en de panko in aparte kommen en zet die naast elkaar. Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of met een schone theedoek. Wentel de mosselen nu eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de mosselen in de hete olie tot ze mooi lichtbruin zijn. Zorg ervoor dat er voldoende olie in de pan zit, zodat de mosselen onderstaan. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de mosselen met de remouladesaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere mosselrecepten:

Mosselen met hollandaisesaus
Thaise mosselen in gele currysaus
Griekse mosselen met tomaat en feta (saganaki)
Romige chowder met mosselen en spek

En als je (net zoals ik) écht geen genoeg kunt krijgen van mosselen, bestel dan dit prachtige mosselboek van Bart van Olphen. Het staat bomvol fantastische recepten met mosselen.

Het Zeeuwse Mosselkookboek heb ik gekregen. Ik besloot zelf om er onder andere dit heerlijke recept uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Deze valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in mijn (ietwat uitpuilende) kookboekenkast.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze gefrituurde mosselen met remouladesaus te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 7 ingrediënten, Borrel, Comfort food, Hapjes en Snacks, Kookboeken, Recepten, Sauzen, Vis, Voorgerechten Tagged With: augurken, bleekselderij, borrelen, borrelhapje, ei, gastrecept, kookboek, mosselen, paneren, panko, peterselie, remouladesaus, sjalot, snack, vis, voorgerecht, Zeeuws

« Mosselen met hollandaisesaus
Mosselen in gele curry saus »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
(actie gesloten! 🔒) “Roelie, maak even een f (actie gesloten! 🔒)

“Roelie, maak even een foto van mij met deze fles, ik wil reclame maken.” Roel: “Ok, maar dan moet je wel ff wat harder lachen.”

*maakt intens flauwe grap*

Resultaat: 🤓🙈

Dit hier is een fles puur gembersap (met een vleugje citroensap) van @gnger.eu en het is TOP. Ik kreeg een pakket om te proeven en ik ben om. Topspul! Echte diehards kunnen elke ochtend een gembershotje achterover slaan, maar ik maak er nu eigenlijk vooral warme gemberthee mee. Dat is heel simpel: klein laagje in een glas, kokend water erover en dan eventueel nog een kneepje citroensap. Lekker én gezond!

Ik heb gevraagd of ik een cadeaupakketje aan jullie mag weggeven. Dat mocht! In het pakketje zit een fles gembersap en twee fancy shotglaasjes. Zo doe je mee:

Laat in een reactie weten waarom jij dit sappie nodig hebt en natuurlijk altijd leuk als je @gnger.eu volgt. De leukste reactie wint.

🤩 WINNEN WINNEN WINNEN 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Chocolademelk van cacaopoeder

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.