Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Mayonaise van koolzaadolie: romig en goudgeel!

Mayonaise van koolzaadolie: romig en goudgeel!

25 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 11 Reacties


Mayonaise met koolzaadolie - Anniepannie

Vandaag deel ik een heerlijk romige mayonaise van koolzaadolie met jullie. Koolzaadolie wordt in Nederland geproduceerd en is prachtig geel van kleur. Als je deze olie voor je homemade mayo gebruikt, krijgt het een luxe, goudgele gloed. Love it! Mijn liefde voor de citroenmayonaise van D&L zal niet snel bekoelen, maar er gaat toch echt níets boven zelfgemaakte mayonaise. Het is zó makkelijk om zelf te maken! Zeker met dit recept. Probeer het eens, er zal een wereld voor je opengaan.

Makkelijk, makkelijker, makkelijkst

De dagen dat zelf mayonaise maken mislukte zijn voorbij. Geen gedoe meer met een kom en een garde! Van Matt Preston (een van die leuke juryleden van Masterchef Australia) leerde ik dat je mayonaise gewoon kunt maken met je staafmixer. Een fool proof methode, echt waar! Volg de instructies in mijn recept en je zult zien: jou lukt dit ook. Zelf mayonaise maken heeft iets magisch. Je gooit een ei en een bak olie in een maatbeker, doet er wat smaakmakers bij en na 10 seconden blenden heb je ineens een romige mayonaise. Elke keer vind ik het weer bizar dat olie en ei op deze manier met elkaar samenkomen. Pure magie is het!

Mayonaise van koolzaadolie - Anniepannie

Mayonaise van koolzaadolie

Ik gebruik in dit recept koolzaadolie om de mayonaise mee te maken. Maar, je kunt ook zonnebloemolie of simpele (goedkope) olijfolie gebruiken. Bij mayonaise is het juist de truc om een olie te gebruiken die neutraal is van smaak. Laat die superdure fles extra vergine olijfolie dus vooral in de kast staan! Voor deze koolzaadolie mayonaise gebruik ik de olie van Brassica. Dat is een Nederlands koolzaadolie merk. De olie heeft een waanzinnig mooie kleur!

Mayonaise van koolzaadolie en mosterd - Anniepannie
Mayonaise van koolzaadolie - Anniepannie

Mayonaise van koolzaadolie

Deze mayonaise van koolzaadolie is heerlijk romig. Door de koolzaadolie is de mayonaise goudgeel van kleur. Je maakt deze mayo binnen 10 seconden: gegarandeerd!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd5 minuten

Ingrediënten

  • 350 ml koolzaadolie
  • 1 ei
  • snuf zout
  • ½ citroen
  • 1 el Dijonmosterd (afgestreken)

Ook nodig:

  • staafmixer
  • maatbeker

Instructies

  • Breek voorzichtig een heel ei in je maatbeker. Probeer de eidooier heel te houden. Voeg nu de Dijonmosterd toe, een snuf zout en het sap van een halve citroen.
  • Plaats nu je staafmixer in de maatbeker en zorg dat de staafmixerkop de eidooier compleet bedekt. Giet er nu de koolzaadolie bij.
  • Zet de staafmixer aan maar beweeg hem niet. Zodra je witte slierten mayonaise omhoog ziet komen trek je de staafmixer een heel klein stukje omhoog. Trek de staafmixer steeds een klein stukje hoger totdat alles is samengekomen. Heb vertrouwen! Het komt goed.
  • Proef nu je mayo en breng hem eventueel verder op smaak met wat meer zout of citroensap. Je kunt ook kruiden of specerijen toevoegen, denk aan kerriepoeder (voor kerriemayonaise) of kruiden zoals fijngehakte peterselie of bieslook.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy! Deze homemade mayonaise smaakt trouwens heerlijk bij deze crunchy Roseval aardappels.

Meer mayonaise recepten?

Lavendelmayonaise met koolrabi dippers
Zeewiermayonaise van dulse

Mayonaise met koolzaadolie - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om zelf deze mayonaise van koolzaadolie te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Sauzen, Sublieme smeersels, Zelf maken Tags: citroen, ei, Frans, kleine moeite groots effect, mayo, mayonaise, mosterd, saus

« The pepper trail: een kijkje in de Indiase keuken!
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip! »

Reacties

  1. Juniarti zegt

    1 januari 2021 om 05:54

    Ik heb gister met oudejaarsavond deze mayo gemaakt, wel met veel minder olie want ik vond hem voor mij te dun, heb ‘m ipv zuur (kwart citroen) iets zoeter gemaakt met een simpele siroop en een klein beetje rijstazijn en afgetopt flink wat zout en peper, nog wat gedroogde peterselie erdoorheen en ik was klaar. Op mijn consumptief opleiding heb ik ook mayo geleerd te maken, maar deze manier is wel echt veel makkelijker! Geen kramp meer ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2021 om 10:37

      Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Bij mij wordt hij met deze hoeveelheid olie perfect dik, maar mayonaise blijft een wonderlijk – bijna magisch – iets. De ene keer wordt ‘ie nét iets anders dan de andere keer. Leuk dat je een zoetere variant hebt gemaakt! Mijn vriend is ook altijd fan van zoete mayonaises. Ikzelf ben van team romig, maar wel zuur en fris!

      Beantwoorden
  2. Kleijn Ben zegt

    24 september 2020 om 17:48

    Gebruik jij ook het eiwit

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 september 2020 om 11:56

      In dit geval gebruik ik inderdaad gewoon het hele ei.

      Beantwoorden
  3. Wendy zegt

    3 juli 2020 om 08:36

    Anderhalve fles lijnzaadolie gaat er in???

    Beantwoorden
    • Wendy zegt

      3 juli 2020 om 08:38

      Koolzaadolie bedoel ik!

      Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 juli 2020 om 08:56

      Hoi Wendy, ik weet natuurlijk niet hoe groot jouw fles koolzaadolie is, maar om de mayonaise te maken heb je 350 milliliter olie nodig. Geniet met mate. ?

      Beantwoorden
      • Wendy zegt

        3 juli 2020 om 09:35

        Omdat met andere recepten 250 ml olijfolie wordt gebruikt… maar prima! Ik ga het proberen :)

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          3 juli 2020 om 10:09

          Er zijn een heleboel mayonaiserecepten, sommigen gebruiken minder, anderen zelfs richting 500 ml. Je kunt altijd kijken of je met minder toekunt als je dat prettiger vindt, maar ik gebruik zelf deze hoeveelheid voor het beste resultaat. Leuk dat je het gaat proberen en… eet smakelijk alvast!

          Beantwoorden
  4. Hela zegt

    21 februari 2020 om 14:21

    5 sterren
    Ziet er goed uit.
    Hoe lang is de mayo houdbaar?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 februari 2020 om 13:19

      Hoi Hela, in een goed gesteriliseerde pot moet je hem zeker een ruime week kunnen bewaren. Maar zo lang kun je er vast niet vanaf blijven. :-) Groetjes, Andrea

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok