Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Zeewiermayonaise van dulse | Romig en zilt!

Zeewiermayonaise van dulse | Romig en zilt!

2 augustus 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


zeewiermayonaise met dulse - AnniepannieEen mayonaise van met zeewier, die heb je vast nog niet vaak voorbij zien komen. Of wel? Ikzelf echt niet. Ik vond dit recept voor zeewiermayonaise in het boek ‘Koken met zeewier en zilte groente’ van Toine Wilke, dat ik opgestuurd kreeg van Kosmos uitgevers. Een boek dat, zoals de titel al verklapt, bomvol leuke zeewierrecepten staat en waar ik super enthousiast over ben! Niet alleen vanwege de originele recepten, maar ook omdat ik geloof dat zeewier echt de groente van de toekomst is. Het is ultra gezond en de teelt heeft weinig impact op het klimaat!

Een lesje zeewier

Als je denkt: ik eet nooit zeewier, dan kun je je nog wel eens vergissen. Wanneer je sushi eet kom je al in aanraking met nori en wakame. Nori is het zwarte ‘vel’ dat om de sushirolletjes zit gewikkeld en wakame is het knalgroene ‘slaatje’ dat je er los bij krijgt geserveerd. Maar ken je ook zeespaghetti, kombu, kelp en dulse? Dulse lijkt een beetje op bacon als je het bakt, te gek toch? Ik maakte er al eens deze vegan BLT mee. In het boek van Toine Wilke staan ook fantastische recepten met zeekraal, zeevenkel, lamsoor en ijskruid. Officieel geen wieren maar zeegroenten, maar ook hartstikke lekker en gezond. Op Anniepannie staan al wat recepten met zeekraal.

Superfood

Ik ga het gewoon zeggen: zeewier is superfood. Het zit namelijk bomvol mineralen, vitamines en eiwitten. In zeewier zit o.a. relatief veel jodium, wat goed is voor je schildklier. Mocht je zijn gaan minderen met brood (dat veel jodium bevat), dan kan het dus geen kwaad om af en toe een lekker zeewiergerechtje klaar te maken! Nou moet ik wel zeggen dat deze zeewiermayonaise juist heerlijk is op een stukje knapperig brood, hahaha. Het heeft een super volle, zilte smaak die echt niet te vergelijken is met iets anders. Gewoon een keertje proberen dus! Trouwens: de dulse die ik in dit recept gebruik is van Seamore. Dit kun je bij de (grotere) supermarkten kopen en op de knalroze zak staat: seaweed bacon. Het lijkt wat duur, maar je kunt er súper lang mee vooruit.

zeewiermayonaise - Anniepannie

zeewiermayonaise - Anniepannie

Zeewiermayonaise van dulse

Dit is geen gewone mayonaise, maar zeewiermayonaise! Romig en zilt van smaak. Deze mayonaise smaakt heerlijk met wat knapperig brood. 
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd2 minuten
Bereidingstijd3 minuten
Totale tijd5 minuten

Ingrediënten

  • 5 g gedroogde dulse Seamore seewead bacon, zak 37,5 gram
  • 100 ml mayonaise (eventueel vegan)
  • 1 el zonnebloemolie
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Hak de dulse met een groot mes in stukjes van 0,5 cm. Je kunt hiervoor ook het hakmolentje van je staafmixer of keukenmachine gebruiken (pulseerstand).
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukjes dulse op middelhoogvuur knapperig. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Let goed op, want de dulse brandt snel aan!
  • Meng de dulse door de mayonaise en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Lekker met wat knapperig brood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Ben je enthousiast geworden en wil je meer gaan doen met zeewier en zeegroente? Dan is het boek Koken met zeewier en zilte groente echt wat voor jou.

Koken met zeewier en zilte groente van Toine Wilkes is o.a. verkrijgbaar op Bol.com.
ISBN: 9789021569536 | Pagina’s: 144 | Prijs: €17,50 | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Meer recepten met zeewier:

Norirolletjes met edamamecrème en gemarineerde shiitakes
Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori
Poke plaattaart met knapperige edamame boontjes, mango en zalm

zeewiermayonaise met dulse - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze zeewiermayonaise? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hapjes en Snacks, Recepten, Sublieme smeersels, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: dulse, kookboek, mayonaise, review, vega, vegan, zeegroente, zeewier, zeewierbacon

« Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen
Gedroogde tomaatjes uit de oven »

Reacties

  1. Ilona zegt

    7 augustus 2018 om 22:22

    Wow wat een leuk recept. Als heus mayonaisemonster moet ik deze natuurlijk maken! Nu nog even kijken waar ik dat zeewier kan scoren.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 augustus 2018 om 11:41

      Jaaa dat vond ik nou ook! Super origineel idee om zeewier in je mayonaise te verwerken. En een groot succes, zó lekker! Zo’n knalroze zak ‘zeewierbacon’ van Seamore kun je o.a. scoren bij de grote Albert Heijns (XL). Dat is pure dulse.

      Beantwoorden
      • Ilona zegt

        9 augustus 2018 om 09:25

        Daar had ik er nou niet zo snel naar gezocht!

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          14 augustus 2018 om 16:42

          Haha nee dat snap ik! Ze moeten wat bedenken om zeewier ‘hip’ te maken bij het grote publiek.

          Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in