Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Foodfun / The pepper trail: een kijkje in de Indiase keuken!

The pepper trail: een kijkje in de Indiase keuken!

21 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Comments


the pepper trail foodblogger lunch - Anniepannie

Door de Indiase Paulami werd ik uitgenodigd om in de keuken te komen kijken bij één van haar lievelingsrestaurants in Nederland: The Pepper Trail in Rotterdam. Je begrijpt, daar zei ik geen ‘nee’ tegen, maar ‘हां!’. Geintje natuurlijk, deze Hollandse kaaskop zei keurig ‘yes please!’. Samen met een groepje onwijs gezellige medebloggers (de besten!) keek ik de chefs van The Pepper Trail op hun vingers, vroeg ik Paulami het hemd van het lijf en genoot ik van een waanzinnig lekkere lunch. Feest! Lees je mee? Waarschuwing: het is een HEEL lang verhaal geworden. Dat krijg je als je enthousiast bent, hahaha!

De Indiase keuken: een stukje theorie

Voor ons Hollanders behoeft de Indiase keuken wat uitleg. Want in India eten ze zóveel meer dan kip tandoori, butter chicken en naan brood… Oeps! Naan betekent brood, dus ‘naan brood’ zeggen is alsof je ‘brood brood’ zegt. Dit was de eerste les van Paulami, die foodblogt op Spice Trip with Paulami. Ze woont nu ongeveer een jaar in Nederland en komt uit Kolkata in India. Ze heeft op heel veel plekken in India gewoond, waaronder Bombay. Hierdoor weet Paulami super veel over de Indiase eetcultuur, die per regio ontzettend blijkt te verschillen. En uiteraard weet ze dus ook als de beste waar je in Nederland wel en niet moet zijn voor goed Indiaas eten! The Pepper Trail is een van Paulami’s favorieten.

the pepper trail rotterdam Paulami - Anniepannie

Kruiden en specerijen zijn de basis

Na een kort lesje over wat we wel en niet meer mogen zeggen (chai is thee, dus als je ‘chai thee’ zegt betekent dat ‘thee thee’ en om over ‘chai thee latte’ nog maar niet eens te beginnen…) gaat Paulami door over serieuzere zaken. Kruiden en specerijen zijn namelijk de basis van de Indiase keuken en ieder huishouden heeft wel een spice box in de keuken staan. Denk: kurkuma, komijn, mosterdzaad, (Indiaas) chili poeder, korianderzaad en -poeder, fenegriek en het kruidenmengsel garam masala. Deze waren je misschien al bekend, maar heb je weleens van asafoetida gehoord? Dat smaakt naar knoflook en ui en is goed voor je spijsvertering. De verrassing van de dag was echter ‘kala namak’ of ‘zwart zout’. Dit zout smaakt naar gekookt ei (met zout erop). Geen grap! Het is te bizar voor woorden. Het zout is trouwens roze van kleur, om de verwarring compleet te maken.

the pepper trail kruiden - Anniepannie

Mango lassi voor Annie

Na Paulami’s verhaal werden we verblijd met een verfrissende mango lassi. Wat er gebeurt als er iets met mango wordt geserveerd? Dan roepen alle bloggers in koor: ‘Annieeeeee, hier word jij blij van!’. Te grappig echt, hahaha! En het is waar, ik word dolblij van alles met mango! Joor van Joor Kitchen zette mijn happy hoofd meteen op de foto. De eigenaars van webshop Chai ’n Masala lieten ons trouwens ook nog ‘dried mango powder’ proeven. Dat is een mengsel van gedroogd mangopoeder, kala namak (juist, dat naar gekookt ei smakende zout) en komijn. Een beetje vreemd, maar wél lekker! In India strooien ze het graag over een stuk watermeloen. Moet ik proeven!

mango lassi - Anniepannie

De keuken van The Pepper Trail

Tijd om de keuken in de te gaan! De chefs van The Pepper Trail (die allemaal uit Bombay komen) trokken zich niets aan van het paparazzigeweld om zich heen (klikkende camera’s, filmpjes-makende vloggers en bloggers die je op de vingers kijken). Onverstoorbaar gingen ze verder met waar zij goed in zijn: super rap lekkere gerechten in elkaar draaien. Het was bijna niet te fotograferen, zó snel werken deze mannen in de hete keuken. Samosa’s, naan (uit de tandoor oven), kruiden, curry’s, kebabs, het vloog me allemaal om de oren. Geweldig om te zien! Even heel veel foto’s zodat je ook een beeld hebt:

Chefs Indiaas restaurant the pepper trail Rotterdam - Anniepannie
the pepper trail kebab - Anniepannie
the pepper trail naan - Anniepannie
the pepper trail samosas - Anniepannie
the pepper trail stoom - Anniepannie

Tijd om te proeven!

Van die drukke, hete keuken kregen we trek. Zéker nadat we van de chef al een bijzondere kipcurry (chicken rezala) hadden mogen proeven. Allemachtig, dat smaakte naar meer! En meer werd het. Als voorgerecht kregen we een mix van gerechtjes: tandoori aardappel, ‘pickled chicken’, lamb seekh kabab en chickpea chaat (een soort pittige kikkererwten). Wauw! Stuk voor stuk heerlijk. De pickled chicken sprong er voor mij uit. Zo mals en zo smaakvol! Ik wou meer, maar ik hield me in. Als dit nog maar het voorgerecht was, hoe groot zou het hoofdgerecht dan zijn? Een slimme gedachte, zo bleek…

Off the menu

De chefs van The Pepper Trail wilden ons de volgens hen meest bijzondere gerechten van India voorzetten. Een aantal van de hoofdgerechten die we kregen staan daarom ook niet op het menu. Maar ik schrijf de correcte namen op, dan kun je ernaar vragen! Naast heerlijke saffraanrijst, naan en ‘missi roti’, kwamen er op tafel: chicken rezala (kip in een witte, romige saus – te lekker), laal maas (lamscurry uit Rajasthan, fantastisch), zeeduivel kokos curry (geserveerd in een kokosnoot) en apple brinjal masala. Dat laatste is een auberginecurry met groene appel erdoor. Te lekker! Ik heb zó genoten! Stuk voor stuk heerlijke gerechten. En die naan… wauw!

Het dessert was mango kulfi (soort romig mango ijs) met gulab jaamun (een soort Indiaas oliebolletje). Iets te zoet voor mij en jammer van de toef spuitbusslagroom. Ik snap dat niet hoor! Het is echt niet moeilijk om zelf slagroom op te kloppen en het is #zoveellekkerder. In plaats van een dessert zou ik de volgende keer lekker voor (nog) een mango lassi gaan! Die was namelijk geniaal – zie mijn gelukzalige hoofd eerder in dit verhaal.

The Pepper Trail: aanrader?

Ja, zeker. De mango lassi en de voor- en hoofdgerechten waren zo heerlijk! Ik ben tot lichte buikpijn aan toe blijven eten, simpelweg omdat ik niet van al het lekkers af kon blijven. #foodbaby! Het dessert was niet aan mij besteed, maar hee, ik ben dan ook het tegenovergestelde van een zoetekauw. The Pepper Trail is een kleurrijk en sfeervol restaurant. En wat ik echt leuk vind: ze hebben een wijnarrangement dat is afgestemd op de gerechten. Dat zie je niet vaak!

Bedankt

Voor deze proeverij werd ik uitgenodigd en daarvoor wil ik Paulami én Arvind van restaurant The Pepper Trail ontzettend bedanken. It was a lovely afternoon and I’ll be back for sure! Ook bedankt: de eigenaars van Indiase webshop Chai N Masala (aanrader!) die ons met een bizarre hoeveelheid heerlijke Indiase producten naar huis stuurden. Dikke tip: hun verse desserts. De Indiase hangop (shrikhand) met alphonso mango is echt ge-wel-dig.

Restaurant The Pepper Trail

Kruiskade 78
3012 EH Rotterdam

Website: www.thepeppertrail.com
Instagram: @thepeppertrail

010 41 200 25


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfun, Hotspots, Op pad!, Rotterdam Tagged With: chaat, chai, curry, event, hotspot, India, indiaas, kabab, kip, lam, mango, mango lassi, Naan, op pad, restaurant, review, rotterdam, vis

« Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Mayonaise van koolzaadolie: romig en goudgeel! »

Comments

  1. Yil says

    24 maart 2019 at 01:11

    Hi!
    Indiaas eten is GEWELDIG 😍 Wanneer kunnen we de mango lassie in de receptenlijst terug vinden? 🙏🏻

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      25 maart 2019 at 10:44

      Hij staat op m’n ‘to cook’ lijstje!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Witlofschotel met geitenkaas en peer
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok