Op zoek naar een sjiek hapje of voorgerecht met een Aziatische touch? Dan heb ik wat je zoekt. Ook leuk: deze kroepoek met een Japanse topping is lekker, crunchy en apesimpel om te maken. Wat wil een mens nog meer?!
In eerste instantie wou ik trouwens een Aziatische papadum maken (geïnspireerd op deze Paradise Papadum die ik ooit voor de eetclub maakte). Maar zoals wel vaker het geval is, kwam ik er in de supermarkt achter dat de papadums ‘op’ waren. Natuurlijk, je kunt ook zelf papadums maken. Maar ik was lui en mijn oog viel op de kroepoek, die, very convenient, in de bonus was. BAM, dacht ik, we doen het gewoon met kroepoek! En zo geschiedde… Hier het receptje voor kroepoek met een Japanse topping:
Dit heb je nodig voor 2 personen:
1 lange plak kroepoek (uit pak met 4, Conimex)
100 gram gerookte zalm
2 eetlepels zeewiersalade
2 eetlepels gare sojaboontjes (Edame)
2 theelepels zwart sesamzaad
Voor de dressing:
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel mayonaise
1 afgestreken theelepel wasabipasta
Kroepoek met een Japanse topping
Zorg dat je gefocust en ‘zen’ bent. Breek vol zelfvertrouwen de plak kroepoek doormidden, zodat je twee gelijke stukken hebt. Niet gelukt? Geef straks je tafelgenoot het grootste stuk. Dat brengt vast geluk. :)
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Te dik? Verdun dan je dressing met een klein beetje water.
Beleg de stukken kroepoek achtereenvolgens met de gerookte zalm, de zeewiersalade en de sojaboontjes. Sprenkel nu sierlijk de dressing erover. Je kunt dit met een lepeltje doen, of met behulp van zo’n profi knijpflesje (te koop bij iedere kookwinkel).
Strooi de sesamzaadjes erover en… serveer! Want voordat ik het vergeet: maak dit gerechtje vlak voordat je het gaat eten. Anders wordt de kroepoek zacht en zompig. Bleh… Crunch is what you want!
Eet smakelijk.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie