Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Hapjes en Snacks / Bruschetta met geroosterde druiven en brie

Bruschetta met geroosterde druiven en brie

15 november 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Comments


Bruschetta met geroosterde druiven en brie - ANNIEPANNIE

Ok, voor dit heerlijke hapje heb je dus maar 3 (drie!) ingredienten nodig. Dat is dus echt super weinig, terwijl dit echt een waanzinnig lekker borrelhapje is. Zet het naast een heleboel andere borrelhapjes op tafel en ik beloof je: deze bruschetta’s gaan als eerste op! Zo’n bruschetta met geroosterde druiven en brie ziet er gewoon prachtig uit. Bovendien zijn ze anders dan anders. En dan zijn mensen nou eenmaal benieuwd hoe het smaakt! Gebruik blauwe druiven voor het mooiste effect. Wit kan ook, maar dat steekt gewoon wat minder mooi af tegen de (ook al) witte brie.

Bruschetta met geroosterde druiven

Laatst zag ik op Pinterest een recept met geroosterde druiven en kip. Dat leek me dus heerlijk. Ik had nooit bedacht dat je druiven ook kunt roosteren! Ik probeerde het zelf en wauw, wat is dat lekker zeg. De boel gaat zelfs een beetje naar drank ruiken als je druiven roostert. Helemaal niet verkeerd dus, hahaha! De druiven zelf worden nog zoeter en intenser van smaak dan ze al zijn. Combineer dat met een romige brie (of roomkaas of blauwe kaas, of wat je dan ook maar lekker vindt!) en je bent in de hemel. Deze bruschetta met geroosterde druiven gaan de harten winnen van jouw gasten op je eerstvolgende borrel. Mark my words!

Bruschetta met brie en geroosterde druiven - ANNIEPANNIE

Zelf bruschetta’s maken

Hoewel je de brie en geroosterde druiven natuurlijk ook op een toastje kunt serveren, loont het wel om zelf je bruschetta’s te maken. Dat doe je heel makkelijk door plakjes stokbrood te roosteren in de oven met wat olie. Voor een snelle versie rooster je de plakken stokbrood in de broodrooster. Zorg ervoor dat je het stokbrood schuin in plakken snijdt. Dan heb je meer oppervlak om te beleggen! En zeg nou zelf, hoe meer beleg, hoe beter. Toch? Haha! Ik vind bruschetta’s van desemstokbrood trouwens het aller-allerlekkerst. Maar kies vooral je eigen favoriet! Geniet van dit recept.

Bruschetta met geroosterde druiven en brie - ANNIEPANNIE

Bruschetta met geroosterde druiven en brie

Voor deze bruschetta met geroosterde druiven en brie heb je maar 3 ingrediënten nodig! Een heerlijk borrelhapje waarmee je indruk maakt op je gasten.
4.8 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje boerenbrie 165 gram
  • 6 plakken stokbrood schuin afgesneden
  • 250 gram rode druiven pitloos

Instructies

  • Rooster de plakken brood zo’n 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (200 graden) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Bestrijk of besprenkel ze voor het bakken met een beetje olijfolie. Je kunt de plakken brood ook in een grilpan roosteren. In de broodrooster kan ook, maar laat de olie dan achterwege.
  • Voor de geroosterde druiven: verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de druiven op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en rooster de druiven in het midden van de oven zo’n 15 a 20 minuten.
  • Snijd de brie in plakken en beleg de bruschetta’s ermee. Verdeel daarover de geroosterde druiven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Wil je al je boodschappen handig online bestellen? Dat kan super makkelijk bij Albert Heijn. 

Meer lekkere hapjes?

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en zaatar
Roomkaasdip met jalapeno en spekjes
Vegan pate van linzen en walnoten (net echt!)

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere bruschetta met geroosterde druiven en brie? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Dit artikel bevat affiliate links


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Borrel, Hapjes en Snacks, Kerst, Lunch, Recepten, Vega, Voorgerechten Tagged With: borrelhapje, borrelplank, brie, broodjes, bruschetta, druiven, hapje, hapjes, hapjesplank

« Loaded papadum met mango, paprika en rivierkreeftjes
Pizza met tonijn en courgette »

Comments

  1. Wafelwoensdag says

    5 februari 2020 at 13:23

    5 sterren
    De geroosterde druiven zijn heerlijk! Past ook uitstekend bij blauwe kaas (en balsamico-wafels ipv bruschetta :))

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      5 februari 2020 at 13:30

      Dat geloof ik meteen! Druiven en blauwe kaas zijn een match made in heaven. ❤️

      Beantwoorden
  2. Lotte says

    28 december 2019 at 15:57

    5 sterren
    Lekker, makkelijk en weer eens wat anders! Mijn familie vroeg zich af wat ik ‘allemaal’ gedaan had om de druiven zo te krijgen. 😂👌🏻

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      28 december 2019 at 16:21

      Haha, wat leuk! Ik verbaas me er nog steeds over hoe anders druiven gaan smaken als je ze even in de oven roostert. Zo simpel, maar zo lekker!!!

      Beantwoorden
  3. Anouk says

    26 november 2019 at 21:48

    4 sterren
    Ik heb deze bruchetta’s afgelopen zaterdag gemaakt op mijn verjaardagsborrel. Tips waardoor ze misschien nog lekkerder worden: de volgende keer prober ik het met blauwe druiven, mijn druiven waren niet zo mooi als op de foto hierboven en ook de drankexperience heb ik niet echt gehad.

    Ik haal voortaan de brie iets eerder uit de koelkast, zodat hij een beetje zacht kan worden.

    De bruchetta’s ga ik dunner snijden, zodat ze nog iets knapperiger zijn.

    Toch smaakten de bruchetta’s goed en ik ga ze zeker nog eens maken!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      27 november 2019 at 12:56

      Wat super om te horen Anouk! Ik haal mijn kaasjes ook altijd op tijd uit de koelkast, op kamertemperatuur zijn ze toch het lekkerst. Wat de druiven betreft: ik gebruikte de pitloze rode druiven van de Albert Heijn. Leuk dat je ze nog een keer gaat maken. Geniet ervan!

      Beantwoorden
  4. Marieke says

    25 november 2019 at 02:20

    5 sterren
    Wat lekker. Druiven per se direct warm uit de oven of zouden ze ook afgekoeld lekker blijven?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      25 november 2019 at 08:15

      Nee hoor, geen probleem. Ook afgekoeld zijn ze heerlijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Gedroogde tomaatjes uit de oven

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok