Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Bruschetta met geroosterde druiven en brie

Bruschetta met geroosterde druiven en brie

15 november 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 9 Reacties


Bruschetta met geroosterde druiven en brie - ANNIEPANNIE

Ok, voor dit heerlijke hapje heb je dus maar 3 (drie!) ingredienten nodig. Dat is dus echt super weinig, terwijl dit echt een waanzinnig lekker borrelhapje is. Zet het naast een heleboel andere borrelhapjes op tafel en ik beloof je: deze bruschetta’s gaan als eerste op! Zo’n bruschetta met geroosterde druiven en brie ziet er gewoon prachtig uit. Bovendien zijn ze anders dan anders. En dan zijn mensen nou eenmaal benieuwd hoe het smaakt! Gebruik blauwe druiven voor het mooiste effect. Wit kan ook, maar dat steekt gewoon wat minder mooi af tegen de (ook al) witte brie.

Bruschetta met geroosterde druiven

Laatst zag ik op Pinterest een recept met geroosterde druiven en kip. Dat leek me dus heerlijk. Ik had nooit bedacht dat je druiven ook kunt roosteren! Ik probeerde het zelf en wauw, wat is dat lekker zeg. De boel gaat zelfs een beetje naar drank ruiken als je druiven roostert. Helemaal niet verkeerd dus, hahaha! De druiven zelf worden nog zoeter en intenser van smaak dan ze al zijn. Combineer dat met een romige brie (of roomkaas of blauwe kaas, of wat je dan ook maar lekker vindt!) en je bent in de hemel. Deze bruschetta met geroosterde druiven gaan de harten winnen van jouw gasten op je eerstvolgende borrel. Mark my words!

Bruschetta met brie en geroosterde druiven - ANNIEPANNIE

Zelf bruschetta’s maken

Hoewel je de brie en geroosterde druiven natuurlijk ook op een toastje kunt serveren, loont het wel om zelf je bruschetta’s te maken. Dat doe je heel makkelijk door plakjes stokbrood te roosteren in de oven met wat olie. Voor een snelle versie rooster je de plakken stokbrood in de broodrooster. Zorg ervoor dat je het stokbrood schuin in plakken snijdt. Dan heb je meer oppervlak om te beleggen! En zeg nou zelf, hoe meer beleg, hoe beter. Toch? Haha! Ik vind bruschetta’s van desemstokbrood trouwens het aller-allerlekkerst. Maar kies vooral je eigen favoriet! Geniet van dit recept.

Bruschetta met geroosterde druiven en brie - ANNIEPANNIE

Bruschetta met geroosterde druiven en brie

Voor deze bruschetta met geroosterde druiven en brie heb je maar 3 ingrediënten nodig! Een heerlijk borrelhapje waarmee je indruk maakt op je gasten.
4.84 van 6 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd30 minuten minuten
Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 pakje boerenbrie 165 gram
  • 6 plakken stokbrood schuin afgesneden
  • 250 gram rode druiven pitloos

Instructies

  • Rooster de plakken brood zo’n 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (200 graden) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Bestrijk of besprenkel ze voor het bakken met een beetje olijfolie. Je kunt de plakken brood ook in een grilpan roosteren. In de broodrooster kan ook, maar laat de olie dan achterwege.
  • Voor de geroosterde druiven: verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de druiven op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en rooster de druiven in het midden van de oven zo’n 15 a 20 minuten.
  • Snijd de brie in plakken en beleg de bruschetta’s ermee. Verdeel daarover de geroosterde druiven.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Wil je al je boodschappen handig online bestellen? Dat kan super makkelijk bij Albert Heijn. 

Meer lekkere hapjes?

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en zaatar
Roomkaasdip met jalapeno en spekjes
Vegan pate van linzen en walnoten (net echt!)

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in zo’n lekkere bruschetta met geroosterde druiven en brie? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Dit artikel bevat affiliate links


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Hapjes en Snacks, Kerst, Lunch, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: borrelhapje, borrelplank, brie, broodjes, bruschetta, druiven, hapje, hapjes, hapjesplank

« Loaded papadum met mango, paprika en rivierkreeftjes
Pizza met tonijn en courgette »

Reacties

  1. Marijke zegt

    24 maart 2024 om 17:28

    5 sterren
    Erg lekker! Ik denk met bijvoorbeeld gorgonzola nóg lekkerder 🙃

    Beantwoorden
  2. Wafelwoensdag zegt

    5 februari 2020 om 13:23

    5 sterren
    De geroosterde druiven zijn heerlijk! Past ook uitstekend bij blauwe kaas (en balsamico-wafels ipv bruschetta :))

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      5 februari 2020 om 13:30

      Dat geloof ik meteen! Druiven en blauwe kaas zijn een match made in heaven. ❤️

      Beantwoorden
  3. Lotte zegt

    28 december 2019 om 15:57

    5 sterren
    Lekker, makkelijk en weer eens wat anders! Mijn familie vroeg zich af wat ik ‘allemaal’ gedaan had om de druiven zo te krijgen. ???

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 december 2019 om 16:21

      Haha, wat leuk! Ik verbaas me er nog steeds over hoe anders druiven gaan smaken als je ze even in de oven roostert. Zo simpel, maar zo lekker!!!

      Beantwoorden
  4. Anouk zegt

    26 november 2019 om 21:48

    4 sterren
    Ik heb deze bruchetta’s afgelopen zaterdag gemaakt op mijn verjaardagsborrel. Tips waardoor ze misschien nog lekkerder worden: de volgende keer prober ik het met blauwe druiven, mijn druiven waren niet zo mooi als op de foto hierboven en ook de drankexperience heb ik niet echt gehad.

    Ik haal voortaan de brie iets eerder uit de koelkast, zodat hij een beetje zacht kan worden.

    De bruchetta’s ga ik dunner snijden, zodat ze nog iets knapperiger zijn.

    Toch smaakten de bruchetta’s goed en ik ga ze zeker nog eens maken!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 november 2019 om 12:56

      Wat super om te horen Anouk! Ik haal mijn kaasjes ook altijd op tijd uit de koelkast, op kamertemperatuur zijn ze toch het lekkerst. Wat de druiven betreft: ik gebruikte de pitloze rode druiven van de Albert Heijn. Leuk dat je ze nog een keer gaat maken. Geniet ervan!

      Beantwoorden
  5. Marieke zegt

    25 november 2019 om 02:20

    5 sterren
    Wat lekker. Druiven per se direct warm uit de oven of zouden ze ook afgekoeld lekker blijven?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      25 november 2019 om 08:15

      Nee hoor, geen probleem. Ook afgekoeld zijn ze heerlijk!

      Beantwoorden
4.84 from 6 votes

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok