Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Koolrabi carpaccio met za’atar en geitenkaas

Koolrabi carpaccio met za’atar en geitenkaas

10 augustus 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


koolrabi-carpaccioLaatst kwam ik erachter dat je koolrabi ook gewoon rauw kunt eten! Nooit geweten. Het is heerlijk in salades of als dipgroente. Maar je kunt er ook heerlijke carpaccio van maken, ontdekte ik. Ik dacht: als je van rauwe bieten carpaccio kunt maken, dan moet koolrabi carpaccio ook kunnen. En ja hoor! Ik gaf er een Oosters tintje aan met een za’atar dressing. In za’atar (een kruidenmengsel) zit sumak, wat een heerlijk frisse smaak geeft. De rode peper geeft de carpaccio een ‘bite’. En geitenkaas smaakt verrukkelijk in combinatie met koolrabi! Deze koolrabi carpaccio serveer je als voorgerecht of als bijgerecht. Hier het recept:

Dit heb je nodig voor 2 personen:
½ koolrabi
¼ rode peper
1 tl za’atar (Oosters kruidenmengsel, te koop bij de AH in een Jonnie Boer blikje, bij de Turkse of Marrokaanse winkel én in de Markthal ;)
2 el olijfolie extra vergine
50 gram zachte geitenkaas
10 blaadjes rucola, om te garneren

Echt nodig:
Een mandoline. Voor deze koolrabi carpaccio zet je ‘m op de allerfijnste stand. De bedoeling is dat je bijna doorschijnende plakjes krijgt.

Zo maak je de koolrabi carpaccio:
Schil de halve koolrabi royaal. Zorg dat je ook alle harde, vezelige stukjes weg schilt. Pak je mandoline en snijd flinterdunne plakjes van de koolrabi.

Verdeel de koolrabi carpaccio over twee borden. Rangschik de plakjes zo sierlijk mogelijk.

Snijd het stukje rode peper in heel fijne, schuine ringetjes. Houd je van spicy? Laat dan de zaadjes erin zitten. Eruit halen mag ook, dan wordt het wat milder van smaak (ik vind dat lekkerder). Verdeel de rode peper ringetjes over de borden.

Verdeel nu de geitenkaas over de borden. Leg op elk bord 5 blaadjes rucola ter garnering.

Maak de dressing door 1 theelepel za’atar te mengen met 2 eetlepels olijfolie. Sprenkel de dressing met een theelepel sierlijk over de borden.

Geniet van deze bijzondere koolrabi carpaccio!

koolrabi-carpaccio2


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Recepten, Salades, Voorgerechten Tags: carpaccio, geitenkaas, groentecarpaccio, koolrabi, rode peper, rucola, sjiek, za'atar

« Vadouvan kip van het spit!
Plaattaart met peer en Gorgonzola »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in