Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Lunch / Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit

Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit

28 juni 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


salade met rivierkreeftjes - Anniepannie.nlDeze salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit smaakte waanzinnig lekker. En super zomers, al is het weer daar nu niet helemaal naar. In afwachting van de zon deel ik vandaag toch alvast het recept met jullie! De salade smaakt overigens ook heerlijk als het niet zulk mooi weer is hoor, dat hebben wij hier getest. Maar met een zonnetje erbij komt hij vast nog beter tot z’n recht.

De combinatie van rivierkreeftjes en grapefruit is niet van mezelf. Ik zag een soort garnalencocktail (maar dan met rivierkreeftjes) voorbij komen op Pinterest en ik raakte meteen geïnspireerd. Wat een interessante combinatie! Ik had nog een koolrabi liggen en bedacht dat deze er ook lekker bij zou zijn. Koolrabi is zo’n ondergewaardeerde groente! En weinig mensen lijken het te kennen. Zelfs bij de Albert Heijn heb ik telkens caissières die het knolletje van alle kanten bekijken om vervolgens te vragen: ‘eh mevrouw, wat is dit?’. Nadat ik ze heb verteld dat het een koolrabi is, probeer ik ze enthousiast te maken om het eens te proberen. Ik verander dan in een soort koolrabi evangelist. :)

Normaal gesproken voeg ik graag kaas toe aan een salade, maar ik wilde het ook eens een keer zonder kaas proberen. In plaats daarvan ging ik voor avocado. Ook lekker zacht en romig. Een perfect contrast met de frisse grapefruit en koolrabi! De dressing is van yoghurt met wat grapefruit- en limoensap erdoor. Lekker fris en fruitig. Zeg nou zelf, daar word je toch blij van?

Dit heb je nodig voor 2 personen:
Zakje veldsla (à 75 gram)
2 rode grapefruits
1 avocado
1 bosui
1 kleine koolrabi (of een halve als je een grote hebt)
100 gram rivierkreeftjes
2 el yoghurt
1 el limoensap

Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit

Schil de koolrabi en snijd hem in hele dunne plakjes (handige tip: gebruik een mandoline! Ik heb deze). Snijd de bosui in schuine ringetjes. Leg dit apart.

Schil de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Dat heet segmenteren. In dit filmpje zie je hoe je een sinaasappel segmenteert. Voor een grapefruit werkt het precies hetzelfde. Bewaar het sap voor de dressing.

Klop een dressing van 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels grapefruitsap, 1 eetlepel limoensap en wat versgemalen zout en peper.

Pak twee borden en verdeel de veldsla erover. Verspreid dan de koolrabi, bosui en grapefruit over de salades.

Halveer de avocado en snijd beide helften in plakjes. Verdeel de avocado over de salade en eindig met de rivierkreeftjes. Giet vlak voor het serveren de dressing over de salades.

Eet smakelijk!

Deze salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit is heerlijk als lunch of als lichte avondmaaltijd met een stuk stokbrood of een gepofte aardappel. Je zou er er zelfs een leuk voorgerechtje van kunnen maken. Gebruik dan dezelfde ingrediënten en maak voor 4 personen 4 kleine salades. 

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Nog een lekker koolrabi recept

Koolrabi carpaccio met za’atar en geitenkaas

Salade recepten

Salade met bietjes, gerookte zalm en sojabonen
Salade van reuzenbonen, tomaat en oregano
Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen

salade met rivierkreeftjes - Anniepannie.nlVolg Anniepannie op social media:

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Lunch, Recepten, Salades Tagged With: avocado, bosui, grapefruit, koolrabi, limoen, salade, veldsla, yoghurt

« Fetapakketjes met dragon en roze peper
Korstloze quiche met spinazie, blauwe kaas en vijgen »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
(actie gesloten! 🔒) “Roelie, maak even een f (actie gesloten! 🔒)

“Roelie, maak even een foto van mij met deze fles, ik wil reclame maken.” Roel: “Ok, maar dan moet je wel ff wat harder lachen.”

*maakt intens flauwe grap*

Resultaat: 🤓🙈

Dit hier is een fles puur gembersap (met een vleugje citroensap) van @gnger.eu en het is TOP. Ik kreeg een pakket om te proeven en ik ben om. Topspul! Echte diehards kunnen elke ochtend een gembershotje achterover slaan, maar ik maak er nu eigenlijk vooral warme gemberthee mee. Dat is heel simpel: klein laagje in een glas, kokend water erover en dan eventueel nog een kneepje citroensap. Lekker én gezond!

Ik heb gevraagd of ik een cadeaupakketje aan jullie mag weggeven. Dat mocht! In het pakketje zit een fles gembersap en twee fancy shotglaasjes. Zo doe je mee:

Laat in een reactie weten waarom jij dit sappie nodig hebt en natuurlijk altijd leuk als je @gnger.eu volgt. De leukste reactie wint.

🤩 WINNEN WINNEN WINNEN 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.