Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vis / Sardine paté met zongedroogde tomaat

Sardine paté met zongedroogde tomaat

6 april 2021 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Sardine paté - ANNIEPANNIE

Ik wilde meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of je boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu ook vaak op brood eet. Dan heb ik meteen weer een portie vis binnen! Vis is zo gezond, eigenlijk zonde dat het te weinig gegeten wordt in Nederland.

Sardine paté is een goed idee!

We moeten met z’n allen veel meer vette vis eten, hoor je vaak. Zeker eens per week. Maar wat is nou vette vis? De allervetste vissen zijn haring, makreel, paling, zalm en sprot. Daarna komen de matig vette vissoorten, waaronder sardientjes, ansjovis, garnalen, forel en tonijn. Het eten van vette vissoorten is belangrijk is vanwege de omega-3-vetzuren DHA en EPA. Deze onverzadigde vetzuren zijn goed voor je cholesterolgehalte en verkleinen de kans op hart- en vaatziekten. Verzadigd vet komt vooral veel voor in vet vlees, volle melkproducten, kaas (48+), koek, gebak en snacks. Teveel verzadigd vet is niet goed voor je. Een broodje sardine paté is daarentegen altijd een goed idee!

Sardine paté met zongedroogde tomaat - ANNIEPANNIE

Waar is dat leuke schaaltje van?

Voordat ik vragen krijg: het leuke vissenschaaltje heb ik ooit van mijn schoonmoeder gekregen. Ik heb geen idee hoe zij er op haar beurt weer aan kwam. Wel heb ik deze vissenschaaltjes voor je gevonden op Bol.com, die zijn ook uiterst schattig. You’re welcome! ;-)

Sardine paté - ANNIEPANNIE

Sardine paté met zongedroogde tomaat

Deze sardine paté met zongedroogde tomaat zit bomvol smaak en is heerlijk op een toastje of een boterham. Extra gezond door de omega-3-vetzuren uit de vis.
4.50 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 2 personen

Keukentools

  • Staafmixer met mengbeker

Ingrediënten

  • 1 blikje sardines in olijfolie (4 sardines)
  • 3 zongedroogde tomaten uit pot in stukken
  • 1/2 sjalot grof gehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 el mayonaise ik gebruik de citroenmayonaise van D&L
  • snuf paprikapoeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de mengbeker. Maal alles helemaal fijn met de staafmixer. Proef en voeg eventueel wat extra citroensap, versgemalen peper en (weinig) zout toe.
  • Serveer de paté in een mooi schaaltje en garneer met wat paprikapoeder en eventueel een schijfje citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! Mocht je dit recept proberen, laat je me weten hoe je het vond? Ik ben daar altijd super benieuwd naar. Oh en mocht je andere lekkere recepten met sardientjes kennen, gooi het even in een reactie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie op het gebied van (vette) vis!

Dit zijn ook lekkere smeersels met vis:

Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika
Deze pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika zijn favoriet hier thuis. Makkelijk om te maken en een prachtig (en lekker!) resultaat.
Bekijk recept
Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika - ANNIEPANNIE
Zalmsalade à la mamma
Dit is de beroemde zalmsalade van mijn moeder. Heerlijk op een toastje bij de borrel, of gewoon op brood natuurlijk!
Bekijk recept
Zalmsalade

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze sardinepaté te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Borrel, Buffet, Hapjes en Snacks, Lunch, Recepten, Sublieme smeersels, Vis Tags: borrel, borrelplank, citroen, mayonaise, sardines, smeersel, vis, zongedroogde tomaat

« Courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta
Oesterzwammen kebab: de vegetarische kebab van je dromen! »

Reacties

  1. Tom zegt

    4 februari 2023 om 17:40

    4 sterren
    Nog niet eerder had ik van sardine paté gehoord tot ik het onlangs op het vliegveld van Lissabon zag. Een setje van 3 blikjes gekocht en het thuis geproefd. Had ik maar 10 setjes gekocht. Heerlijk en ik op zoek naar een recept om het zelf te maken. Ik heb jouw recept gemaakt en ik geef het een 8,5. Bedankt ☺️

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 februari 2023 om 12:22

      Hoi Tom! Een 8,5 is een mooi cijfer, dankjewel!!! 😃

      Beantwoorden
  2. Ilona zegt

    6 april 2021 om 08:43

    I love sardientjes! En ik word altijd blij van jouw recepten :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 april 2021 om 14:59

      Hoe lief! Dankjewel. :-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in