Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Borrel / Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika

Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika

20 juli 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika - ANNIEPANNIE

Deze pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika zijn heel makkelijk om te maken! En de smaak? Fantastisch. De romige tonijnsalade heeft een Spaanse twist door de stukjes olijf en het gerookte paprikapoeder. Hij smaakt daardoor een beetje smokey! Dat, in combinatie met het plakje geroosterde paprika, is echt een topcombinatie. Ben je al een beetje aan het kwijlen? Ik wel hoor, haha. Soms kan receptblogs typen zo uitdagend zijn. Ik heb gewoon altijd trek. Zelfs al heb ik net gegeten!

Pinchos met tonijnsalade en nog veel meer

Het leukste is natuurlijk om allerlei pinchos en tapashapjes te maken en op tafel te zetten. Bijvoorbeeld bij een borrel, als voorgerecht of bij een tapasdiner. Dat laatste vind ik altijd zó leuk! Een tafel vol hapjes, dat is toch de definitie van gezelligheid? Als het aan mij ligt wel. Ik heb naast deze pinchos met tonijnsalade ook nog twee andere pinchos in de aanbieding. Eentje met chorizo, brie en appel (yum) en eentje voor de vega’s, met Manchego en rode uiencompote. Je vindt ze in dit overzicht met alle pinchos, of klik op de foto hieronder.

Spaanse pinchos

Pinchos op een plank

Zoek je nog een leuke plank om je tapas en pinchos op te serveren? Zoek niet verder, ik heb een toffe (en super lange) plank voor je gevonden. Helaas kan ik niet linken naar mijn eigen plank, ik gebruik er namelijk eentje die ik ooit van Beemster (kaas) cadeau heb gekregen.

En dan nu… het recept voor de pinchos met tonijnsalade:

Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika - ANNIEPANNIE

Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika

Deze pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika zijn favoriet hier thuis. Makkelijk om te maken en een prachtig (en lekker!) resultaat.
4.75 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten minuten
Bereidingstijd2 minuten minuten
Totale tijd7 minuten minuten
Servings: 6 personen

Keukentools

  • Tapasprikkertjes

Ingrediënten

  • 6 plakjes stokbrood (schuin gesneden)
  • 6 plakjes geroosterde paprika (eventueel extra om te garneren)
  • 2 blikjes tonijn uitgelekt
  • 4 eetlepels citroenmayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 zwarte olijven fijngehakt
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Laat de tonijn uitlekken en meng dit met de mayonaise, het citroensap, de fijngehakte olijven en het gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  • Beleg de plakjes stokbrood met de geroosterde paprika en verdeel er daarna de tonijnsalade over. Garneer eventueel met een reepje geroosterde paprika en steek in elke pincho een tapasprikkertje.

Video

Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

En nu… nu ben ik alleen nog even heel benieuwd wat je van het filmpje hierboven vindt. Het is namelijk een van mijn eerste Anniepannie-filmpjes, dus ik ben extreem benieuwd naar feedback. Laat je het weten in een reactie? En als je het nou leuk vindt, abonneer je dan meteen op het Anniepannie YouTubekanaal. Zo mis je nooit meer een nieuwe video.

Meer recepten met tonijn:

Peruaanse causa met tonijn en avocado
Dit Peruaanse causa torentje met tonijn en avocado smaakt fantastisch! En het ziet er ook nog eens spectaculair uit. Geweldig als voorgerecht bij een diner.
Bekijk recept
Peruaanse causa met tonijn en avocado - ANNIEPANNIE
Pizza met tonijn, courgette en kaas
Deze pizza met tonijn, courgette en kaas is eigenlijk een soort 'tuna melt' in pizzavorm! Hij is super makkelijk om te maken en ontzettend lekker.
Bekijk recept
Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE
Ceviche nikkei (Japans-Peruaanse ceviche)
Ceviche nikkei is een (Peruaanse) ceviche met een Japanse twist! Een fris voorgerecht met tonijn en avocado in een heerlijke 'leche de tigre'.
Bekijk recept
Ceviche nikkei - Japanse ceviche met tonijn | ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze Spaanse pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Buitenlandse broodjes, Hapjes en Snacks, High tea, Recepten, Vis, Voorgerechten Tags: geroosterde paprika, spaans, tapas, tonijn

« Pinchos met Manchego en rode uiencompote
Pinchos met chorizo, brie en appel »
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok