Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Oesterzwammen kebab: de vegetarische kebab van je dromen!

Oesterzwammen kebab: de vegetarische kebab van je dromen!

12 april 2021 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Oesterzwammen kebab met yoghurtsaus - ANNIEPANNIE

Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vegetarische kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story.

Oesterzwammen kebab van Nadia Zerouali

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door Fairtrade Original uitgenodigd voor deze online kookworkshop met Nadia Zerouali. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was echt blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik Fairtrade of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept hieronder of kijk de hele stream terug via bovenstaande link, maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Oesterzwammen kebabs - ANNIEPANNIE
Oesterzwammen kebabs uit de oven - ANNIEPANNIE

Spiesjes of een bakplaat

Hierboven zie je de before & after foto van mijn oesterzwamkebabspiesen (mooi galgje-woord wel hè?). De beste methode is om de gemarineerde oesterzwammen en rode ui aan van dit soort platte spiesen te rijgen en dan over een ovenschaal heen te hangen. Omdat wij maar een klein oventje hebben (en maar met z’n tweetjes zijn), halveerde ik het recept en maakte ik maar twee spiesen. Dat paste perfect. Mocht je geen spiesen hebben of je hebt gewoonweg geen zin om zwammen te rijgen, dan kun je de paddenstoelen en rode ui ook gewoon op een bakplaat met bakpapier bakken.

Crunchy stukjes

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de foto hieronder, dan zit je goed:

Oesterzwammen kebab spiezen - ANNIEPANNIE

Marineren kun je leren (of niet)

Aangenaam, ik ben een stuk ongeduld. Marineren kun je leren, zou je zeggen. Maar eerlijk gezegd vergeet ik het ALTIJD. Dit recept wordt nóg lekkerder als je de oesterzwamkebab een uurtje of twee laat marineren in de kruidenpasta. Ik marineerde de boel slechts 15 minuten en het smaakte alsnog fantastisch. Kun je nagaan hoe het gesmaakt had als ik nog iets meer geduld had gehad…

Oesterzwammen kebab met platbrood - ANNIEPANNIE
Oesterzwammen kebab - ANNIEPANNIE-6

Wrap ‘m up

Voor de ultieme streetfood experience rol je de gevulde platbroden op en wikkel je ze in een papiertje. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier werkt prima, maar je kunt ook bij Bol.com dit soort papiertjes met een leuk printje bestellen.

Oesterzwammenkebab - ANNIEPANNIE

Oesterzwammen kebab

Vegetarische kebab die niet vegetarisch smaakt! Deze oesterzwammen kebab heeft een vlezige bite en is super smaakvol gekruid. Laat je verrassen!
5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4 personen

Keukentools

  • 4 (platte) spiesen

Ingrediënten

  • 450 g oesterzwammen
  • 1 pakje Fairtrade Original kruidenpasta voor Midden-Oosterse Kebab
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el tahin
  • 4 flatbreads
  • 6 el yoghurt
  • 4 kleine komkommertjes
  • handje kerstomaten
  • bosje radijsjes
  • bosje groene kruiden naar keuze peterselie en/of munt
  • 4 el za’atar kruiden
  • citroensap naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur de paddenstoelen in grote, dikke repen. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Haal alle 'blaadjes' van de ui los. Hussel de oesterzwammen en rode ui in een grote kom om met de kruidenpasta. Dit gaat het makkelijkste met je handen. Zorg dat alles bedekt is met een laagje kruidenpasta.
  • Rijg de oesterzwammen en ui-blaadjes afwisselend aan platte spiezen. Als je geen spiezen hebt, kun je ze ook over een met bakpapier beklede bakplaat verdelen. Laat alles minimaal 15 minuten marineren (een uur of 2 mag ook, als je tijd hebt).
  • Rooster de oesterzwamspiesen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin in de oven, totdat de randjes knapperig zijn.
  • Pers intussen het teentje knoflook uit in een kommetje. Doe hier de yoghurt en tahin bij en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe.
  • Snijd de komkommer, tomaatjes een radijsjes in hele kleine stukjes en doe ze in een kom. Hak de kruiden en meng dit erdoor. Als je wilt kun je nog wat citroensap toevoegen.
  • Besmeer de flatbreads met het yoghurtsausje en verdeel de oesterzwammen kebab erover. Schep er wat van de salade over, bestrooi met de za’atar, rol de flatbreads op en wikkel ze eventueel in een papiertje.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! Ik ben echt niet-normaal-benieuwd wat je van dit recept vindt. Ik vond het echt zó lekker smaken! Ik kon dan ook niet wachten om het met jullie te delen.

Veel dank aan Fairtrade Original en Nadia Zerouali, van wie ik het recept voor de oesterzwammenkebab vandaag hier op Anniepannie mocht delen.

Meer lekkere recepten met paddenstoelen?

Patatje paddenstoel met truffelmayonaise
Patatje paddenstoel is geschikt voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. De saus is zó rijk van smaak, je mist het vlees totaal niet in dit vega(n) patatje stoof! Heerlijk met truffelmayonaise.
Bekijk recept
Patatje paddenstoel - ANNIEPANNIE.NL
Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie
Pulled paddo pizza
Deze vega pulled paddo pizza laat zelfs verstokte meat-lovers watertanden! De pulled oesterzwammen worden echte smaakbommetjes door de hoisinsaus en sojasaus.
Bekijk recept
Pulled paddo pizza - Anniepannie.nl

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze oesterzwammen kebab te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: griekse yoghurt, kebab, munt, oesterzwammen, paddenstoelen, peterselie, platbrood, radijs, tomaat, vega, vegan, veganistisch, vegetarisch

« Sardine paté met zongedroogde tomaat
Tonijnkoekjes met rijst en limoen »

Reacties

  1. Bieslookje zegt

    17 november 2021 om 21:12

    Ziet er lekker uit! Maar op welke temperatuur heb je de oven gezet?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 november 2021 om 22:52

      Zie stap 1, 220 graden. Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok