Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Roze asperges met blauwe kaassaus, biet en honingwalnoten

Roze asperges met blauwe kaassaus, biet en honingwalnoten

5 april 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 10 Reacties


roze asperges met blauwe kaassaus - AnniepannieWist je dat vandaag het aspergeseizoen officieel is geopend? Hoeraaaa! Dat betekent dat er vanaf nu weer volop asperges verkrijgbaar zijn! Echt iets waar ik super blij van word, want ik ben DOL op het witte goud. Wel vrij hilarisch is dat ik vandaag heb besloten om ze roze te maken. ??? Met bietensap om precies te zijn. Wat je dan krijgt? Romantische roze asperges met een heel lichte hint van biet. Combineer dat met een romige blauwe kaassaus, frisse bietenblokjes, knapperige honingwalnoten en echt… je weet niet wat je proeft!

Klaar in 15 minuten

Door het aspergecentrum werd ik uitgedaagd om een aspergegerecht te verzinnen dat in 15 minuten klaar is. Een behoorlijk pittige opdracht, omdat het koken van asperges alleen al 15 minuten duurt! Natuurlijk kun je de asperges ook in stukjes snijden en in de wok gooien of iets dergelijks, maar dat leek me nou juist minder leuk. Ik gaf mezelf de extra uitdaging om een chique aspergegerecht te verzinnen dat wél in 15 minuten klaar is. Nou lieve lezers, het is me gewoon gelukt! Deze roze asperges heb je zó gemaakt en ze zien er super fancy uit. Als ik het kan, kan jij het ook!

Stem je ook op mijn recept?

Voordat ik mijn roze aspergerecept voor je ga uittikken, wil ik je iets vragen… Wil jij op mijn recept stemmen? […] nadenkpauze […] JA?! Jippieeeeeeee! Hiermee help je me echt MEGA! De maker van het recept met de meeste stemmen wint namelijk de 15-minutes-kookchallenge van het Nederlands Asperge Centrum en krijgt o.a. een rol in de Nationale Kick Off van 2019. Super leuk! Je kunt via deze link op mij stemmen. (Klik op de knop ‘Stem hier op jouw favoriete gerecht’ en vul vervolgens ‘Anniepannie’ in en jouw naam en e-mailadres). DANKJEWEL! ? Update: HOERA! Ik heb de wedstrijd gewonnen! Onwijs bedankt voor jullie stemmen! 

En weet je wat ik bijna nóg leuker vind? Als je mijn roze asperges ook daadwerkelijk gaat maken! Deel je creatie met de hashtag #anniepannie en tag dan ook even @anniepannie_nl.

Roze asperges met blauwe kaassaus en bietjes - AnniepannieIngrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram witte asperges, geschild en gewassen
  • 300 ml rode bietensap (te koop bij o.a. Ekoplaza)
  • 1 middelgrote gekookte biet (bijv. uit zo’n pakje)
  • 50 gram roquefort
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 1,5 el vloeibare honing
  • 3 takjes tijm
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl Worcestershiresaus (optioneel)
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ meergranen stokbrood, in plakjes

Ook nodig: koekenpan of brede hapjespan met deksel + bakpapier.

Roze asperges met blauwe kaassaus, biet en honingwalnoten

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Breng in een koekenpan 300 ml bietensap met 300 ml water aan de kook. Leg de asperges er voorzichtig in (als het goed is liggen ze net onder) en doe de deksel erop. Zet het vuur laag en laat de asperges in 15 minuten gaar worden.
  2. Leg een stukje bakpapier klaar. Doe de honing met de gehakte walnoten in een steelpannetje. Verwarm en roer totdat alle walnoten met de honing zijn bedekt. Zet het vuur uit en schep de honingwalnoten op het bakpapier. Spreid de nootjes uit met een spatel en laat ze afkoelen.
  3. Verhit in een ander steelpannetje de slagroom op laag vuur. Doe de roquefort er in stukjes bij en voeg ook 1 takje tijm toe. Laat de kaas voorzichtig smelten in de room. Roer af en toe.
  4. Snijd intussen het bietje in piepkleine blokjes. Als de kaassaus helemaal klaar is zet je het vuur uit. Verwijder het tijmtakje en maal wat zwarte peper over de saus.
  5. Pak nu twee borden. Schenk in het midden van elk bord wat saus, zodat je een mooie ‘spiegel’ van saus krijgt. Verdeel de asperges over het midden van de borden en strooi daarover de blokjes biet en de honingwalnoten. Garneer met de overgebleven takjes tijm en serveer het stokbrood ernaast.

Eet smakelijk!

Niet vergeten ?

Je kunt hier stemmen op mijn recept. Klik op de knop ‘Stem hier op jouw favoriete gerecht’ en vul vervolgens ‘Anniepannie’ in + je naam en e-mailadres. Super bedankt!!! Hoe leuk zou het zijn als ik in 2019 het volgende aspergeseizoen mag gaan aftrappen? Fingers crossed… Update: ik heb de wedstrijd gewonnen! Ontzettend bedankt voor het stemmen. Ik ben zo blij!!!

Ga je mijn recept testen of wil je het delen met jouw vrienden en familie? Gebruik dan de hashtags #anniepannie en de tag @anniepannie_nl in je social media post.

Meer recepten met witte asperge?

Pastasalade met asperges, zeekraal en een honing-mosterd dressing
Witte asperges met chorizo-feta kruim

roze asperges met blauwe kaassaus - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze roze asperges met blauwe kaassaus? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: asperges, biet, bieten, bietjes, blauwe kaas, kleine moeite groots effect, makkelijk, roquefort, roze, roze asperges, slagroom, tijm, vega, walnoot, walnoten, witte asperges

« Gevulde courgette met geitenkaas en appel
Vegan BLT met zeewierbacon en avocado »

Reacties

  1. Hanita zegt

    12 april 2024 om 17:13

    Wat een creatief recept!!!! Hier houden wij wel van en het staat daarom het menu als voorgerecht tijdens een etentje.
    Maar tijdens het lezen van de bereiding valt het me op dat ik de Worcestershiresaus hier niet in terugzie.

    Beantwoorden
  2. Jolanda zegt

    29 mei 2020 om 19:28

    5 sterren
    Heerlijk! Een aanrader voor iedereen die van asperges houdt!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      29 mei 2020 om 22:59

      Ontzettend leuk dat je mijn recept hebt gemaakt Jolanda! En bedankt voor je enthousiaste reactie. Makes my day! ?

      Beantwoorden
  3. Jolanda zegt

    29 mei 2020 om 19:27

    5 sterren
    Heerlijk! Een aanrader vor iedereen die van asperges houdt!

    Beantwoorden
  4. Goudje zegt

    2 mei 2019 om 10:42

    5 sterren
    Super lekker en makkelijk. En ziet er heel feestelijk uit! (Al waren de mijne een beetje oranje, maar dat lag aan mijn eigenwijsheid door het toch iets anders aan te pakken ;)). Aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      5 mei 2019 om 09:33

      Wat geweldig om te horen! Dankjewel voor je leuke reactie. Die oranje kleur krijg je inderdaad als je geen geconcentreerd bietensap gebruikt. Maar hee, uiteindelijk gaat het om de smaak! ;-)

      Beantwoorden
  5. Yvonne zegt

    1 mei 2019 om 20:48

    5 sterren
    Wat een onwijs tof receptje is dit! We hebben deze vanavond gegeten en het was super easy te maken. We twijfelden eerst of de smaak van de asperges erg anders zou worden door de bietjes, maar deze bleef gewoon zoals asperges zijn :) De honingwalnoten vonden wij er heel erg lekker bij!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 mei 2019 om 20:50

      Jeeej dankjewel voor je enthousiaste reactie! Heel tof om te horen dat het zo lekker was.

      Beantwoorden
  6. Floor Akkerman zegt

    6 april 2018 om 11:44

    5 sterren
    Wat een superleuk recept AnniePannie! Dank je wel voor het delen!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      6 april 2018 om 12:08

      Bedankt voor je leuke reactie en compliment! Graag gedaan. ;-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok