Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Gevulde courgette met geitenkaas en appel

Gevulde courgette met geitenkaas en appel

4 april 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 31 Reacties


gevulde courgette met geitenkaas en appel - Anniepannie

Er is iets spectaculairs aan gevulde courgettes. Je krijgt gegarandeerd ‘oh’s’ en ‘ah’s’ en ‘dat ziet er mooi uit’ te horen wanneer je dit op tafel zet. Super leuk, voorál omdat het echt niet moeilijk is om te maken. En kleine-moeite-groots-effect-recepten, daar hou ik van! Daarom deel ik vandaag deze gevulde courgette met geitenkaas, appel en walnoot met jullie. Een verrassende combinatie die heel, heel, HEEL goed werkt. Ik serveer de gevulde courgettes het liefst op zo’n stoere, houten plank. Het oog wil ook wat!

Zure appel

Voor dit gerecht heb je een stevige, zure appel nodig, het liefst van het type Granny Smith. Ik had nog een paar fantastische Granny’s liggen van het – ietwat onbekende – appelmerk Marlene. Ik heb laatst een presentatie (met heerlijke lunch!) over Marlene appels bijgewoond en ik ben fan. Wat een smakelijke en mooie appels! Ze komen helemaal uit de Zuid-Tiroler alpen. Dus mocht je ze een keertje tegenkomen bij de groenteboer: give them a try! Het zuurtje van de Granny Smith appel combineert mooi met de romige geitenkaas en zoete honing. Tel daar het pittige van de mosterd bij op en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke vulling. En vergeet die knapperige walnootjes niet!

Ode aan dragon

Even een aparte alinea over dragon, een kruid dat best wel essentieel is in dit gerecht. Het is een van mijn lievelingskruiden. Dragon staat denk ik op een gedeelde eerste plek samen met dille, komijn, nootmuskaat en venkelzaad. Ach, het is ook moeilijk kiezen uit al die heerlijke kruiden! Maar in dit gerecht straalt de dragon in al z’n glorie. Ik heb gedroogde dragon gebruikt, maar kijk ook eens of je verse dragon kunt vinden! Zo heerlijk. De anijsachtige smaak combineert prachtig met de appel en de geitenkaas.

gevulde courgette met geitenkaas - Anniepannie

 Reacties van fans op dit recept:

Het aller-állerleukste aan foodbloggen is dat mensen daadwerkelijk je recepten gaan maken. En dat ze je vervolgens laten weten hoe het smaakte! Met mailtjes, berichtjes, foto’s en hele leuke comments. Met deze gevulde courgettes met geitenkaas en appel is dat veelvuldig gebeurd. Het is zelfs één van de populairste recepten op Anniepannie.nl. Hoe leuk! Een greep uit de reacties:

Iris: 5 starsLekker recept! We hebben wat van de courgette ook erover gedaan en een rode paprika toegevoegd voor extra vitamientjes.

Elly: 5 starsDe gevulde courgette met geitenkaas was super lekker! Echte aanrader!

Andrea: 5 starsIk heb een tijdje geleden je recept geprobeerd! Heerlijk fris! Dus vanavond staat het weer op het programma! Wat mij betreft een vullende maaltijd, eens geen aardappels en vlees! Top!

Haniet: 5 starsBedankt voor het delen van je recept! Ik heb de gevulde courgettes gisteren gemaakt voor een etentje (op de barbecue) en het was echt lekker! En ook eens iets anders dan anders. Bijzonder ook, door de combinatie van ingrediënten. Dit wordt voor ons een blijvertje.

Judith: 5 starsHeerlijk recept, ook de pubers vinden het een traktatie!

Trek gekregen? Mooi! Hieronder staat het recept voor de gevulde courgette met geitenkaas en appel:

gevulde courgette met geitenkaas en appel - Anniepannie

Gevulde courgette met geitenkaas en appel

Deze gevulde courgette met geitenkaas, appel en walnoot is heerlijk! Een verrassende combinatie die ontzettend goed werkt. 
4.91 van 21 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette gewassen
  • ½ Granny Smith appel gewassen en in kleine blokjes
  • 50 gram zachte geitenkaas in stukjes
  • 2 kneepjes honing
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 eetlepel grof gehakte walnoten
  • 2 theelepel gedroogde dragon
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de courgette in de lengte en hol beide helften uit met een theelepeltje (niet te diep). Verwijder de zaadlijsten volledig. Deze heb je niet nodig. Bewaar ze bijvoorbeeld voor in een soepje!
  • Leg de courgettehelften op de bakplaat en besmeer de binnenkanten gelijkmatig met mosterd. Verdeel de appelblokjes over de courgettehelften en daarna de stukjes geitenkaas en walnoot. Maal er wat zwarte peper over en bestrooi met de dragon. Knijp tenslotte nog wat honing uit over beide courgettehelften. 
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de gevulde courgette in 30 minuten gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Wil je de gevulde courgettes net zoals op de foto serveren? Dan heb je een grote houten plank nodig, zoals deze ronde serveerplank. Zo’n plank is ook ideaal om borrelhapjes op te serveren, of een verzameling kleine gerechtjes of antipasti. Je koopt ‘m onder andere bij Bol.com:

Meer recepten met courgette?

Courgette quiche met feta en kruiden
Bruschetta met gegrilde courgette en citroen-munt ricotta
Vietnamese salade met courgette, wortel en koriander
Gevulde courgette à la caprese

gevulde courgette met geitenkaas appel en walnoot - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in gevulde courgette met geitenkaas, appel en walnoot? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Vega Tags: appel, courgette, dragon, geitenkaas, gevuld, gevulde courgette, honing, marlene, mosterd, vega, walnoten

« Bruine rijst met zalm, avocado en geroosterde nori
Roze asperges met blauwe kaassaus, biet en honingwalnoten »

Reacties

  1. C. zegt

    14 juli 2022 om 16:17

    Hoe zit dat met olie? Verbranden ze dan zo niet?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 september 2022 om 14:51

      Nee hoor!

      Beantwoorden
  2. Els Charle zegt

    4 juli 2021 om 14:23

    4 sterren
    Ik vind het recept méér dan toppie !! Een aanrader !
    Wat ik wel ondervonden heb, de gaartijd is wel véél langer dan in het recept. Stond bij mij 1 uurtje in de oven op 180 graden. (mèt alufolie bedekt tegen het aanbranden)
    Heb het gemaakt met feta – misschien is zachte geitenkaas nog beter ! (maar had de fetakaas in huis ;-) )
    Heb er nog extra zongedroogde tomaatjes aan toegevoegd, en als hoofdgerech met couscous met gestoofde champignons (en een uitje en look).
    Zal dit zeker nog klaarmaken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 juli 2021 om 14:55

      Wat leuk om te horen Els! Ik gebruik zelf een heteluchtoven en dan is ‘ie altijd perfect gaar in de tijd die ervoor staat. Heb jij ook een heteluchtoven? Sowieso is oven elke oven een beetje anders natuurlijk. Lekkere toevoegingen trouwens!

      Beantwoorden
  3. Joke Sertons zegt

    14 oktober 2020 om 20:02

    Ik heb alleen een rooster in mijn oven. Kan ik die dan ook bekleden met bakpapier ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 oktober 2020 om 20:14

      Hoi Joke! Ik zou ze dan in een ovenschaal leggen. Anders wordt het al snel een rommeltje.

      Beantwoorden
  4. Bianca zegt

    11 oktober 2020 om 20:17

    5 sterren
    Echt heel lekker! Snel en makkelijk te maken ook. Ik heb de gevulde courgette met een rucola salade met parmaham en gepofte uitjes, en een lichte honing mosterd dressing geserveerd. Het gerecht ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  5. Lia van der Voort zegt

    17 juni 2020 om 19:43

    4 sterren
    Deze gevulde courgettes zijn gemakkelijk te maken en echt heel lekker. En inderdaad: zonder erg veel kookkunst kun je hiermee indruk maken. Bedankt Andrea! Voor grote eters wel iets te weinig.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 juni 2020 om 19:46

      Dankjewel Lia! Super leuk om te horen dat het heel lekker was. Deze courgettes zijn inderdaad geen hoofdgerecht, maar meer een groot bijgerecht. Het is bijvoorbeeld erg lekker met couscous erbij!

      Beantwoorden
  6. Montsy zegt

    3 juni 2020 om 19:31

    5 sterren
    Echt een heerlijke combinatie van ingrediënten. Ik ben geen topkok maar door dit gerecht kon ik met weinig inspanning toch iets heerlijks op tafel zetten.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 juni 2020 om 20:25

      Heel leuk om te horen! Onwijs bedankt voor het mooie compliment en je lieve reactie. Fijne avond!

      Beantwoorden
  7. Ellen zegt

    28 september 2019 om 20:54

    5 sterren
    Het lijkt me heerlijk maar wat kan ik kiezen in plaats van de mosterd ivm allergie?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 september 2019 om 15:10

      Hoi Ellen,

      Je zou mierikswortelcrème kunnen proberen. En anders kun je de mosterd ook weglaten, ik denk dat het dan ook nog heerlijk is. Eet smakelijk alvast!

      Groetjes,
      Andrea

      Beantwoorden
  8. Judith zegt

    1 september 2019 om 19:30

    5 sterren
    Heerlijk recept, ook de pubers vinden het een traktatie!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 september 2019 om 20:01

      Ontzettend leuk om te horen zeg! Pubers zijn niet zo makkelijk ? Dank voor je leuke berichtje!

      Beantwoorden
  9. Haniet zegt

    21 juli 2019 om 14:41

    5 sterren
    Bedankt voor het delen van je recept!
    Ik heb de gevulde courgettes gisteren gemaakt voor een etentje (op de barbecue) en het was echt lekker! En ook eens iets anders dan anders. Bijzonder ook, door de combinatie van ingrediënten.
    Dit wordt voor ons een blijvertje.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 juli 2019 om 15:36

      Wat geweldig om te horen! En leuk zeg, dat je de gevulde courgettes op de barbecue hebt bereid. Dat heb ik zelf nog niet eens geprobeerd! Dankjewel voor je enthousiaste reactie.

      Beantwoorden
  10. Anne zegt

    28 maart 2019 om 13:44

    5 sterren
    Hoi Anniepannie, Andrea

    Dit lijkt me een lekker recept, maar ik ben licht allergisch voor walnoot. Heb jij een suggestie voor een alternatief? Ik dacht zelf aan pecannoten of pijnboompitten…

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 maart 2019 om 17:41

      Hoi Anne! Wat leuk dat het je lekker lijkt! Ik heb zeker suggesties: met pecannoten zou het heel lekker zijn, maar hazelnoten kunnen ook. Pijnboompitten vind ik ook een goed idee, kan prima werken! Ik ben heel benieuwd wat je van het recept vindt en… welke nootjes je uiteindelijk kiest natuurlijk! :-)

      Beantwoorden
  11. Anja/FollowMeMove zegt

    19 februari 2019 om 12:32

    5 sterren
    je deelde dit recept onder een post waar ze om kha recepten vroeg.

    Ondanks dat het erg lekker eruit ziet, is het niet kha. de appel en de honing maken dat het niet kha is, misschien nog khb.

    Des ondanks, ‘steel’ ik jou idee en ga ik met een aanpassing het zeker uitproberen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 februari 2019 om 14:05

      Hoi Anja! Wat leuk dat je bij mijn recept bent terechtgekomen. Ik weet duidelijk te weinig over koolhydraatarm! Maar ik weet zeker dat jij het met een aanpassing helemaal geschikt weet te maken voor een koolhydraatarm dieet. Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  12. M. Mies zegt

    8 november 2018 om 22:22

    5 sterren
    Zonet dit recept gemaakt. Heel heel lekker! Aangezien ik geen dragon in huis had heb ik op de bodem een beetje dragonazijn gedaan en dat smaakte ook wel. Ik maakte er wel nog gebakken aardappelen bij en wij aten met 2 personen 1,5 courgetten (duidelijk grote eters :) ).

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 november 2018 om 23:02

      Wauw, echt super leuk om te horen dat het zo lekker was. Daar word ik altijd zo blij van. Ennuh… van groente kun je nooit teveel eten! Lekker idee die aardappeltjes! Liefs, Andrea

      Beantwoorden
  13. Nora zegt

    19 september 2018 om 07:42

    5 sterren
    Oh wat een leuk idee. Ik vul wel wat vaker een courgette, paprika of aubergine. Maar dit klinkt lekker fris. Ga ik zeker eens proberen! Heb het alvast gepind ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 september 2018 om 08:46

      Hoi Nora! Dankjewel! Super leuk om te horen. Ik ben hartstikke benieuwd wat je van deze variant vindt. Laat je het weten? Liefs, Andrea

      Beantwoorden
  14. Andrea Jonker zegt

    11 september 2018 om 16:39

    5 sterren
    Hoi Andrea, ik heb een tijdje geleden je recept geprobeerd! Heerlijk fris! Dus vanavond staat het weer op het programma! Wat mij betreft een vullende maaltijd, eens geen aardappels en vlees! Top! Groetjes van je naamgenoot! ? Andrea

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 september 2018 om 11:21

      Heeee Andrea!

      Jij bent niet zomaar een naamgenoot, maar ook nog eens een hele leuke! Super-onwijs-mega-LEUK dat je een van mijn recepten hebt geprobeerd. En dat je gisteravond voor een tweede ronde bent gegaan vind ik helemaal een mooi compliment! Als je nog eens een Anniepannie recept maakt, let me know. Vind ik zó leuk!

      Liefs,
      Andrea

      Beantwoorden
  15. Elly greveling zegt

    28 augustus 2018 om 18:44

    5 sterren
    De gevulde courgette met geitenkaas was super lekker! Echte aanrader!
    Wat ik me afvroeg is wat er bij gegeten kan worden.
    Iets van salade?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 augustus 2018 om 18:56

      Hoi Elly! Wat een goede vraag. Ik ben eigenlijk vergeten wat we er zelf die avond bij aten! Wat me lekker lijkt is inderdaad een salade (eventueel een couscous- of quinoasalade als je naar wat meer vulling zoekt) of bijvoorbeeld lekkere gebakken aardappeltjes. Ook altijd goed: stokbroodje met tapenade o.i.d. Kun je hiermee verder? Liefs, Andrea

      Beantwoorden
  16. Iris zegt

    24 augustus 2018 om 17:15

    5 sterren
    Lekker recept! We hebben wat van de courgette ook erover gedaan en een rode paprika toegevoegd voor extra vitamientjes.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 augustus 2018 om 11:00

      Hoi Iris! Wat onwijs leuk dat je het recept hebt geprobeerd. En leuk om te horen dat het lekker was! Die paprika klinkt als een heerlijke toevoeging. Aan vitamines geen gebrek! Liefs, Andrea

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in