Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Hoofdgerechten / Roze asperges met blauwe kaassaus, biet en honingwalnoten

Roze asperges met blauwe kaassaus, biet en honingwalnoten

5 april 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 9 Comments


roze asperges met blauwe kaassaus - AnniepannieWist je dat vandaag het aspergeseizoen officieel is geopend? Hoeraaaa! Dat betekent dat er vanaf nu weer volop asperges verkrijgbaar zijn! Echt iets waar ik super blij van word, want ik ben DOL op het witte goud. Wel vrij hilarisch is dat ik vandaag heb besloten om ze roze te maken. 😊😊😊 Met bietensap om precies te zijn. Wat je dan krijgt? Romantische roze asperges met een heel lichte hint van biet. Combineer dat met een romige blauwe kaassaus, frisse bietenblokjes, knapperige honingwalnoten en echt… je weet niet wat je proeft!

Klaar in 15 minuten

Door het aspergecentrum werd ik uitgedaagd om een aspergegerecht te verzinnen dat in 15 minuten klaar is. Een behoorlijk pittige opdracht, omdat het koken van asperges alleen al 15 minuten duurt! Natuurlijk kun je de asperges ook in stukjes snijden en in de wok gooien of iets dergelijks, maar dat leek me nou juist minder leuk. Ik gaf mezelf de extra uitdaging om een chique aspergegerecht te verzinnen dat wél in 15 minuten klaar is. Nou lieve lezers, het is me gewoon gelukt! Deze roze asperges heb je zó gemaakt en ze zien er super fancy uit. Als ik het kan, kan jij het ook!

Stem je ook op mijn recept?

Voordat ik mijn roze aspergerecept voor je ga uittikken, wil ik je iets vragen… Wil jij op mijn recept stemmen? […] nadenkpauze […] JA?! Jippieeeeeeee! Hiermee help je me echt MEGA! De maker van het recept met de meeste stemmen wint namelijk de 15-minutes-kookchallenge van het Nederlands Asperge Centrum en krijgt o.a. een rol in de Nationale Kick Off van 2019. Super leuk! Je kunt via deze link op mij stemmen. (Klik op de knop ‘Stem hier op jouw favoriete gerecht’ en vul vervolgens ‘Anniepannie’ in en jouw naam en e-mailadres). DANKJEWEL! 😊 Update: HOERA! Ik heb de wedstrijd gewonnen! Onwijs bedankt voor jullie stemmen! 

En weet je wat ik bijna nóg leuker vind? Als je mijn roze asperges ook daadwerkelijk gaat maken! Deel je creatie met de hashtag #anniepannie en tag dan ook even @anniepannie_nl.

Roze asperges met blauwe kaassaus en bietjes - AnniepannieIngrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram witte asperges, geschild en gewassen
  • 300 ml rode bietensap (te koop bij o.a. Ekoplaza)
  • 1 middelgrote gekookte biet (bijv. uit zo’n pakje)
  • 50 gram roquefort
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 1,5 el vloeibare honing
  • 3 takjes tijm
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl Worcestershiresaus (optioneel)
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ meergranen stokbrood, in plakjes

Ook nodig: koekenpan of brede hapjespan met deksel + bakpapier.

Roze asperges met blauwe kaassaus, biet en honingwalnoten

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Breng in een koekenpan 300 ml bietensap met 300 ml water aan de kook. Leg de asperges er voorzichtig in (als het goed is liggen ze net onder) en doe de deksel erop. Zet het vuur laag en laat de asperges in 15 minuten gaar worden.
  2. Leg een stukje bakpapier klaar. Doe de honing met de gehakte walnoten in een steelpannetje. Verwarm en roer totdat alle walnoten met de honing zijn bedekt. Zet het vuur uit en schep de honingwalnoten op het bakpapier. Spreid de nootjes uit met een spatel en laat ze afkoelen.
  3. Verhit in een ander steelpannetje de slagroom op laag vuur. Doe de roquefort er in stukjes bij en voeg ook 1 takje tijm toe. Laat de kaas voorzichtig smelten in de room. Roer af en toe.
  4. Snijd intussen het bietje in piepkleine blokjes. Als de kaassaus helemaal klaar is zet je het vuur uit. Verwijder het tijmtakje en maal wat zwarte peper over de saus.
  5. Pak nu twee borden. Schenk in het midden van elk bord wat saus, zodat je een mooie ‘spiegel’ van saus krijgt. Verdeel de asperges over het midden van de borden en strooi daarover de blokjes biet en de honingwalnoten. Garneer met de overgebleven takjes tijm en serveer het stokbrood ernaast.

Eet smakelijk!

Niet vergeten 😊

Je kunt hier stemmen op mijn recept. Klik op de knop ‘Stem hier op jouw favoriete gerecht’ en vul vervolgens ‘Anniepannie’ in + je naam en e-mailadres. Super bedankt!!! Hoe leuk zou het zijn als ik in 2019 het volgende aspergeseizoen mag gaan aftrappen? Fingers crossed… Update: ik heb de wedstrijd gewonnen! Ontzettend bedankt voor het stemmen. Ik ben zo blij!!!

Ga je mijn recept testen of wil je het delen met jouw vrienden en familie? Gebruik dan de hashtags #anniepannie en de tag @anniepannie_nl in je social media post.

Meer recepten met witte asperge?

Pastasalade met asperges, zeekraal en een honing-mosterd dressing
Witte asperges met chorizo-feta kruim

roze asperges met blauwe kaassaus - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze roze asperges met blauwe kaassaus? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Voorgerechten Tagged With: asperges, biet, bieten, bietjes, blauwe kaas, kleine moeite groots effect, makkelijk, roquefort, roze, roze asperges, slagroom, tijm, vega, walnoot, walnoten, witte asperges

« Gevulde courgette met geitenkaas en appel
Vegan BLT met zeewierbacon en avocado »

Comments

  1. Jolanda says

    29 mei 2020 at 19:28

    5 sterren
    Heerlijk! Een aanrader voor iedereen die van asperges houdt!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      29 mei 2020 at 22:59

      Ontzettend leuk dat je mijn recept hebt gemaakt Jolanda! En bedankt voor je enthousiaste reactie. Makes my day! 😄

      Beantwoorden
  2. Jolanda says

    29 mei 2020 at 19:27

    5 sterren
    Heerlijk! Een aanrader vor iedereen die van asperges houdt!

    Beantwoorden
  3. Goudje says

    2 mei 2019 at 10:42

    5 sterren
    Super lekker en makkelijk. En ziet er heel feestelijk uit! (Al waren de mijne een beetje oranje, maar dat lag aan mijn eigenwijsheid door het toch iets anders aan te pakken ;)). Aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      5 mei 2019 at 09:33

      Wat geweldig om te horen! Dankjewel voor je leuke reactie. Die oranje kleur krijg je inderdaad als je geen geconcentreerd bietensap gebruikt. Maar hee, uiteindelijk gaat het om de smaak! ;-)

      Beantwoorden
  4. Yvonne says

    1 mei 2019 at 20:48

    5 sterren
    Wat een onwijs tof receptje is dit! We hebben deze vanavond gegeten en het was super easy te maken. We twijfelden eerst of de smaak van de asperges erg anders zou worden door de bietjes, maar deze bleef gewoon zoals asperges zijn :) De honingwalnoten vonden wij er heel erg lekker bij!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      1 mei 2019 at 20:50

      Jeeej dankjewel voor je enthousiaste reactie! Heel tof om te horen dat het zo lekker was.

      Beantwoorden
  5. Floor Akkerman says

    6 april 2018 at 11:44

    5 sterren
    Wat een superleuk recept AnniePannie! Dank je wel voor het delen!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      6 april 2018 at 12:08

      Bedankt voor je leuke reactie en compliment! Graag gedaan. ;-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Gedroogde tomaatjes uit de oven

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok