Soms kan een lekker pastaatje zo simpel zijn! En nog gezond ook. Deze romige pasta met groene groente is daar een prachtig voorbeeld van. Gastblogger Daniëlle combineerde penne met broccoli en haricots verts (die dunne sperziebonen) en maakte er een romige saus met Parmezaanse kaas bij. Verse kruiden doen het altijd goed in pasta. In dit recept gebruik je verse tijm, maar kies vooral een kruidensoort die je lekker vindt. Alles wat Italiaans is doet het goed in dit romige pastagerecht.
Romige pasta met kaassaus
Kaas en pasta zijn een match made in heaven. In deze romige pasta gaat Parmezaanse kaas. Een klassieker in de Italiaanse keuken! Heerlijk pittig van smaak en vol umami (= de hartige smaak). Zelf ben ik ook mega fan van blauwe kaas. Mocht jij er ook zo eentje zijn (ik weet, wij blauwe kaasfans zijn in de minderheid) dan kan ik je deze pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika ook ernstig aanraden. Ook die pasta is lekker creamy trouwens.
Volkoren pasta
Tegenwoordig kies ik zelf bijna altijd voor volkoren pasta. Dat is een stuk gezonder dan gewone, ‘witte’ pasta en ik vind dat het een extra bite geeft. Alleen bij hele subtiele pastasauzen gebruik ik nog witte pasta. Overigens ben ik bij bijna alles geswitcht naar de volkoren variant. Dus volkoren rijst of ‘bruine rijst’ (nog met het vliesje dus), maar ook volkoren couscous en volkoren brood. Ik krijg er voor mijn gevoel ook een minder opgeblazen buik van, dus dat is sowieso winst!
Ingrediënten
- 180 gram penne
- 1 broccoli
- 125 gram haricots verts
- 200 mililiter kookroom
- 40 gram parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 5 takjes verse tijm of 1/2 eetlepel gedroogde tijm
Instructies
- Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, dop de haricots verts en was de groente.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 5 minuten de broccoli en haricots verts toe.
- Snijd intussen de knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan met wat olie. Voeg daar kookroom, Parmezaanse kaas en tijm aan toe en breng tegen de kook aan (niet laten koken). Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta en groente af en meng dit met de saus.
Eet smakelijk!
Meer lekkere pastarecepten:
Pastasalade met witte asperges en honing-mosterddressing
Romige pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika
Open lasagne met gegrilde groente en parmaham
Dit is een recept van Daniëlle
Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.
Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie