Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Pasta / Pasta met worst, tomaat en gorgonzola

Pasta met worst, tomaat en gorgonzola

4 september 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 3 Comments


Pasta met worst en gorgonzola uit de oven - ANNIEPANNIE

Zin in een lekker pastaatje? Ga dan eens voor deze pasta met tomaten, worst en gorgonzola. Super makkelijk te maken en een feestje om te eten! Dit is weer een heerlijk comfort food recept van gastblogger Daniëlle. In 30 minuten heb je een maaltijd op tafel staan waar je de hele avond op kunt teren. Serveer er een salade bij en je bent helemaal goed bezig.

Pasta met worst

In dit recept gebruikt Daniëlle de mozzarellaworstjes van de Albert Heijn. Smakelijke dingen met die stukjes mozzarella erin. Albert weet wel wat lekker is. Mocht je die nou niet kunnen vinden, dan kun je deze pasta met worst nog steeds maken. Kies gewoon elke andere soort (braad)worst die je lekker lijkt en je bent good to go. Een favoriet van mijzelf is venkelworst. Ik ben er echt dol op. Die verkoopt de Ap dan weer niet, maar je lokale slagerij moet ze zeker hebben (en anders moeten ze zich schamen, vind ik).

pasta met worst en gorgonzola - ANNIEPANNIE

Even bakken in de oven

Gesmolten kaas heeft iets magisch. Het wordt een totaal ander ding! Ik ben verzot op gorgonzola. En dan het liefst in gesmolten toestand. Mocht jij nou niet zo’n blauwekaasheld zijn (je mist echt wat in je leven, maar dat terzijde ;-)), dan kun je ook mozzarella gebruiken in dit recept. Of doe eens gek en ga voor zachte geitenkaas. Ook heerlijk!

Ovenschaalpraat

Welke kaas je ook kiest: sla de laatste stap met de ovenschaal niet over, want dat zorgt voor het lekkere gegratineerde effect. Over ovenschalen gesproken, ik ga nú deze ovenschaal bestellen. Is ‘ie niet prachtig?! En dat mintgroen is ook nog eens een huisstijlkleur van Anniepannie. Winning! Binnenkort zien jullie wel een nieuw recept voorbij komen in mijn prachtige, nieuwe schaal. Stay tuned!

pasta met worst en gorgonzola - ANNIEPANNIE

Pasta met worst, tomaat en gorgonzola

Zin in een lekkere pasta? Ga dan eens voor deze penne met tomaten, worst en gorgonzola. Makkelijk om te maken en een feest om te eten! 
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 mozzarellaworstjes zie TIP (notities)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 g gorgonzola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en verhit een scheut olijfolie in een pan. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze 2 minuten aan in de olijfolie.
  • Verwijder het vel van de worstjes en doe de vulling in kleinere stukjes bij de sjalot en knoflook. Bak rondom aan, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de witte wijnazijn toe, gevolgd door de gepelde tomaten, suiker, oregano en peper en zout naar smaak en laat de saus even sudderen.
  • Kook intussen de penne al dente (beetgaar), giet af en voeg bij de saus. Doe alles in een ovenschaal, verdeel de gorgonzola erover en bak 15 minuten in de oven totdat de gorgonzola is gesmolten.

Notities

TIP: je kunt de mozzarellaworstjes bij de Albert Heijn kopen, maar je kunt ook een andere soort worst kiezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >

Meer lekkere pasta recepten:

Romige pasta met groene groente
Voor deze romige pasta met broccoli en haricots verts heb je maar 7 ingrediënten nodig. Makkelijk te maken, lekker én gezond: de ideale combinatie.
Bekijk recept
Romige pasta met groene groenten - Anniepannie.nl
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola
Deze ovenschotel van pasta met geroosterde paprika en gorgonzola is om te smullen! De zoete smaak van geroosterde paprika past perfect bij de romige kaas.
Bekijk recept
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze pasta met worst te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Comfort food, Hoofdgerechten, Pasta, Recepten, Vlees Tagged With: gorgonzola, mozzarella, oregano, pasta, tomaat, vlees, worst

« Watermeloensalade met tomaatjes en een granaatappel-fetadressing
Aardappelsalade met geroosterde paprika en brie »

Comments

  1. Marieke says

    18 oktober 2020 at 19:19

    5 sterren
    Heerlijk romige pastaschotel! Ik had Catalaanse worstjes van AH en heb er wat venkelzaad bij gedaan, en een puntpaprika en courgette geroosterd in de oven voor extra groente. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      18 oktober 2020 at 19:45

      Wat onwijs leuk om te horen Marieke! En lekkere toevoegingen. Meer groente is áltijd een goed idee! 🤩👍🏻

      Beantwoorden
    • Daniëlle (gastblogger bij Anniepannie.nl) says

      18 oktober 2020 at 19:58

      Superleuk Marieke! Wat een lekkere toevoegingen ook 😄

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Ein WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Eindelijk weer even de lente gevoeld. Wat laad ik daar van op! Ik wens jullie allemaal een hele fijne en zonnige week. 💜
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Mangosalade met komkommer en paprika
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.