Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Pasta / Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

23 maart 2021 By Andrea (Anniepannie.nl) 13 Reacties


Romige tagliatelle met spinazie en zongedroogde tomaten - ANNIEPANNIE

Daar ben ik weer met een lekker pasta recept. Deze romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaatjes is het ultieme comfort food voor doordeweeks. Het is klaar in 20 minuten! Dat is ook wel eens fijn. Wie heeft er na een drukke werkdag zin en puf om tijden in de keuken te staan? Ik zeker niet. Het recept van deze romige tagliatelle is van gastblogger Daniëlle. Zoals je weet is zij de queen van comfort food. Werkelijk van al haar recepten word ik blij. Ik prijs me dan ook heel gelukkig met deze lekkerbek in het Anniepannie team!

Romige tagliatelle met kip: de vega optie

Deze romige tagliatelle is met een simpele aanpassing geschikt te maken voor vegetariërs. Laat simpelweg de kip achterwege, of vervang de kip voor een vegetarisch alternatief. Persoonlijk vind ik de ‘kipstuckjes’ van de Vegetarische Slager echt heel goed! Ik koop dat altijd als het in de bonus is en dan vries ik het in. Super handig om in huis te hebben voor als je eens een avondje vega(n) wilt eten. Overigens ben ik van mening dat vleesvervangers niet per se nodig zijn voor een voedzame vegetarische of veganistische maaltijd. Bekijk deze goddelijke vegetarische recepten maar eens!

Romige tagliatelle met spinazie en zongedroogde tomaten - ANNIEPANNIE

Verse pasta

Hoe graag ik ook zou willen dat ik zo’n typetje ben die zelf haar pasta draait, it’s not the case. Maar wat ik wel vaak doe, is verse pasta kopen in de supermarkt. Dat is echt lekkerder dan gedroogde pasta en – bonus – het maakt dat je nóg sneller klaar bent met dit recept. Ik zeg: win-win! Oh en nog een tip voor als er kids mee-eten: laat de witte wijn gewoon weg of vervang het door een beetje groente- of kippenbouillon.

Romige tagliatelle met spinazie en zongedroogde tomaten - ANNIEPANNIE

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten

Deze romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaatjes is het ultieme comfort food voor doordeweeks. Klaar in 20 minuten!
4.50 van 34 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd20 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 180 g tagliatelle
  • 1 kipfilet
  • 2 tenen tenen knoflook
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml kookroom
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 100 g verse babyspinazie
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een pan licht gezouten water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak de kip 3 minuten aan met wat peper en zout. Bak de knoflook een minuut mee en haal de kip en knoflook uit de pan.
  • Doe de bloem in de koekenpan (en eventueel wat extra olijfolie) en gaar een minuutje. Blus af met de witte wijn. Zodra de alcohol verdampt is voeg je de kookroom toe.
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe (snijd eventueel in kleinere stukjes) samen met de kip. Zodra de kip gaar is voeg je de spinazie toe. Laat slinken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg tot slot de gekookte (uitgelekte) pasta toe. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >

Dit zijn ook heerlijke pasta gerechten:

Pasta met worst, tomaat en gorgonzola
Zin in een lekkere pasta? Ga dan eens voor deze penne met tomaten, worst en gorgonzola. Makkelijk om te maken en een feest om te eten! 
Bekijk recept
pasta met worst en gorgonzola - ANNIEPANNIE
Romige pasta met groene groente
Voor deze romige pasta met broccoli en haricots verts heb je maar 7 ingrediënten nodig. Makkelijk te maken, lekker én gezond: de ideale combinatie.
Bekijk recept
Romige pasta met groene groenten - Anniepannie.nl
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola
Deze ovenschotel van pasta met geroosterde paprika en gorgonzola is om te smullen! De zoete smaak van geroosterde paprika past perfect bij de romige kaas.
Bekijk recept
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze romige tagliatelle met kip te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Pasta, Recepten, Vlees Tags: gastblog Daniëlle, Italiaans, kaas, kip, parmezaanse kaas, pasta, spinazie, witte wijn, zongedroogde tomaat

« Saag paneer – Indiase spinaziecurry met kaas
Courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta »

Reacties

  1. Joke zegt

    14 april 2025 om 09:57

    5 sterren
    Het was heerlijk en onze zoon zei toen hij binnenkwam, ik ruik de wijn, maar in het gerecht proefde je niet specifiek de wijn (de alcohol had ik er natuurlijk uitgekookt), het was gewoon een heerlijke smaakmaker, die denk ik niet mag ontbreken. Ik ga dit recept zeker nog vaker maken!!!
    Ik ga ook meerdere recepten proberen in de toekomst!!

    Beantwoorden
  2. hans littel zegt

    5 november 2023 om 19:09

    heerlijk . zeker vaker doen

    Beantwoorden
  3. Jolanda de Reus zegt

    13 oktober 2023 om 13:16

    5 sterren
    Erg lekkere pasta, meerdere keren gemaakt.

    Beantwoorden
  4. Joyce zegt

    6 oktober 2023 om 19:31

    Heerlijk recept! We hebben er van gesmuld!

    Beantwoorden
  5. Danielle Cuijpers zegt

    30 september 2023 om 18:34

    2 sterren
    Vandaag gemaakt. Vond de wijn overheersend, zelfs wat zurige smaak. Toch best n tijd gekookt en zelfs zoete wijn gebruikt.. Jammer… geen blijvertje.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 oktober 2023 om 13:37

      Zoete wijn is geen goed idee in dit recept. De volgende keer kun je het beste voor droge witte wijn gaan. Of je laat het weg, dat kan ook!

      Beantwoorden
  6. Corrina zegt

    15 september 2023 om 21:36

    5 sterren
    Heerlijk en goede beschrijving
    We waren met 9 personen en alles is op
    Had wel meer tagliatelle mogen zijn was ruim voldoende saus

    Beantwoorden
  7. AM zegt

    6 augustus 2023 om 19:43

    3 sterren
    Vlak van smaak!

    Beantwoorden
  8. Marijke zegt

    28 juni 2023 om 19:59

    Het is een heerlijk recept ,fantastische smaak ,zeker de moeite waard om het te maken ,top geen wijn in gedaan ,van wege kinderen onder de 18.

    Beantwoorden
  9. Mark van Hoof zegt

    10 juni 2023 om 18:49

    We hebben lekker gegeten. Ik heb de dubbele hoeveelheid spinazie gedaan zodat we genoeg groenten eten. Wel even apart gekookt en daarna fijn gesneden. Leek me handiger.

    Beantwoorden
  10. Lisabel zegt

    29 november 2022 om 19:57

    4 sterren
    Super lekker! Dank je. Heb er zelf nog paar spekbkokjes bij gedaan en de kookroom vervangen door slagroom (meer omdat ik niets anders in huis had).

    Beantwoorden
  11. Dorothea van der Poel zegt

    5 april 2022 om 18:23

    Vandaag gemaakt en hoewel ik het erg naar de witte wijn vind ruiken, merkte je het niet tijdens het eten. Erg lekker recept

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      6 april 2022 om 10:28

      Wat leuk om te horen Dorothea!

      Beantwoorden
4.50 from 34 votes (28 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok