Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Pasta / Romige pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika

Romige pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika

24 februari 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


romige-pasta-met-blauwe-kaasMisschien een beetje onsmakelijk, maar van blauwe kaas ga ik letterlijk watertanden. Alleen de gedachte al aan een stukje super sterke Roquefort zorgt ervoor dat het water me in de mond loopt. Hihi. Als jij dat nou ook hebt, dan is dit romige pasta met blauwe kaas recept gemaakt voor jou!

Maar niet gevreesd, ook als je blauwe kaas een beetje moeilijk vindt is deze romige pasta met blauwe kaas het proberen waard. De smaken zijn helemaal in balans en de Roquefort overheerst dus niet! Smaakvriendjes peterselie en walnoot geven deze romige pasta een extra dimensie en ook de geroosterde paprika combineert heerlijk! Ik gebruik altijd volkoren pasta, gewoonweg omdat het veel gezonder is. Bonus: het smaakt ook nog eens extra lekker.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
150 gram volkoren linguine (volkoren spaghetti kan ook)
150 gram crème fraiche
70 gram Roquefort
2 geroosterde paprika’s (uit pot of zelf geroosterd)
Klein bosje verse peterselie
Handje walnoten
Zout & peper

Ook handig: blender of keukenmachine

Romige pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika

Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten kort. Laat afkoelen op een bord.

Doe de peterselie in de blender en maal fijn. Verkruimel er de Roquefort boven en schep de crème fraîche erbij. Maal er flink wat zwarte peper over en eventueel een beetje zout. Zet de blender aan en pulseer tot je een egale, romige saus hebt.

Snijd de geroosterde paprika’s in hele dunne, lange repen. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Doe de geroosterde paprikareepjes en de saus erbij. Verkruimel de walnoten erover. Schep door elkaar en warm alles even goed door.

Easy peasy toch? Geniet van jouw romige pasta met blauwe kaas!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Hoofdgerechten, Lunch, Pasta, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: blauwe kaas, creme fraiche, geroosterde paprika, linguine, paprika, pasta, peterselie, roquefort, spaghetti, volkoren, walnoot

« De Hoftrammm: al je zintuigen op scherp!
Lunchen voor ladies bij Anna in Den Haag »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in