Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Rode kool met sinaasappel, honing en ras el hanout

Rode kool met sinaasappel, honing en ras el hanout

18 december 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Reacties


Op de traditionele gestoofde rode kool van oma zijn een heleboel lekkere variaties te bedenken. Zoals deze rode kool met sinaasappel, honing en ras en hanout! Nét even anders dan je gewend bent en heerlijk van smaak. Ik eet dit graag bij stoofvlees of een rundvlees tajine, maar ook als bijgerecht bij een (Kerst)diner is deze rode kool een heel goed idee. Het is trouwens reuze eenvoudig om te maken. Een kind kan de was doen!

Rode kool met sinaasappel

Omdat ik geen biologische sinaasappel had, gebruikte ik voor deze gestoofde rode kool met sinaasappel alleen het sap. Maar mocht je toevallig een bio sinaasappel in huis hebben, dan is het super lekker om ook een beetje rasp van de schil mee te stoven. Je krijgt dan extra sinaasappelige* rode kool en dat is altijd een goed idee.

* is geen woord, weet ik.

Ras el hanout is trouwens een Marokkaanse specerijenmix, die je tegenwoordig gewoon kunt kopen bij de Albert Heijn en andere supermarkten. Ik ben dol op die van Jonnie Boer (in de vierkante blikjes van Euroma). Lieve mensen, laat het me vooral weten als je dit rode kool recept gaat maken. Vind ik zo leuk! Zo maak je het:

Rode kool met sinaasappel honing en ras el hanout - ANNIEPANNIE

Rode kool met sinaasappel, honing en ras el hanout

Deze gestoofde rode kool is zalig. Gezond, verwarmend en lekker! Of je dit nu als bijgerecht bij het Kerstdiner serveert of op een doordeweekse avond, een feest wordt het gegarandeerd!
4.57 van 41 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd40 minuten minuten
Totale tijd50 minuten minuten
Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo rode kool dun gesneden
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 klontje roomboter
  • 1/2 el ras el hanout
  • 200 ml sinaasappelsap (bij mij was dit het sap van 2 sinaasappels)
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el honing
  • 2 el rodewijnazijn

Instructies

  • Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui 15 minuten op heel laag vuur. Roer af en toe, de ui mag niet bruin worden.
  • Voeg de ras el hanout toe en roer goed. Zet het vuur middelhoog, doe de rode kool in de pan en bak dit nog zo'n 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de honing, het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe en roer alles goed door. Zet het vuur helemaal laag, doe de deksel op de pan en laat de rode kool 40 minuten zachtjes stoven.
  • Haal de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en voeg de rodewijnazijn toe. Roer om totdat het meeste vocht is verdampt. Breng de rode kool eventueel verder op smaak met wat grofgemalen zout en peper.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten met rode kool:

Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Deze rode koolsalade met appel, munt en limoen is heerlijk, gezond en lekker zomers. Het smaakt heerlijk bij een stukje gebakken witvis of als side salad bij een buffet of… barbecue. 
Bekijk recept
Rode kool salade met appel thumbnail - Anniepannie
Geroosterde rode kool uit de oven
Deze geroosterde rode kool uit de oven is heerlijk met rijst, amandelen en een avocadodressing. Dit gerecht bewijst dat vegan eten echt niet saai hoeft te zijn!
Bekijk recept
Geroosterde rode kool met balsamico en tijm

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze rode kool met sinaasappel en honing te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Comfort food, Kerst, Recepten, Vega Tags: honing, kaneel, Kerst, ras el hanout, rode kool, sinaasappel, ui

« Geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn
Bloemkool in bladerdeeg met paddenstoelen en blauwe-kaassaus »

Reacties

  1. Summer zegt

    22 december 2024 om 00:10

    Hoihoi,

    Ik ben van plan dit recept te gebruiken als bijgerecht op kerstavond. Kan ik de rode kool al van te voren bereiden, of moet deze het best direct worden geserveerd?

    Beantwoorden
  2. loes zegt

    5 april 2024 om 16:22

    5 sterren
    echt een aanrader, zalig met pittig gekruid suddervlees

    Beantwoorden
  3. Martien zegt

    8 november 2023 om 19:30

    5 sterren
    Vandaag dit recept klaargemaakt met rode kool uit de eigen moestuin.
    Super smakelijk. Echt rode kool “anders”.
    Een aanrader voor iedereen die van rode kool houdt!
    Bedankt voor dit recept.

    Beantwoorden
  4. Ruud zegt

    21 november 2022 om 22:05

    4 sterren
    Een erg lekker recept; ik heb de kool sous vide gegaard. Dan blijft er nog meer smaak behouden. Een aanrader!

    Beantwoorden
  5. Jolyna zegt

    9 februari 2022 om 13:47

    Nou Annie Pannie, dat was een verrukkelijk maaltje. Wat ons betreft zelfs lekkerder dan oud-Hollandse versie met appeltjes. Ik had de Ras el Hanout van Verstegen maar smaakte ook heerlijk. En geen rode wijnazijn in huis dus appelazijn gebruikt maar het resultaat was evenmin erg lekker. We gaan nu uiteraard meer proberen van je variaties.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 februari 2022 om 13:57

      Superrr leuk om te horen!!!

      Beantwoorden
  6. Annette zegt

    24 september 2021 om 17:15

    3 sterren
    Ik heb een ander merk Ras el Hanout gebruikt, misschien dat het daaraan lag, maar ik vond er niet zoveel smaak aan. Ik vind rode kool lekkerder met appel en appelstroop.

    Beantwoorden
  7. Hortensia zegt

    4 augustus 2021 om 12:59

    5 sterren
    eindelijk maak ik rode kool niet naar het recept van mijn Oma.😉 ben ontzettend blij met dit eenvoudig maar heerlijk idee. Dank je wel. Ga ook de salade proberen🙏🏽

    Beantwoorden
4.57 from 41 votes (35 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok