Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hoofdgerechten / Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen

Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen

8 november 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Tajine met rundvlees en wortel - ANNIEPANNIE

Samenwerking – Ik ben dol op tajines, geurige Marokkaanse stoofpotten. Vandaag deel ik een hele lekkere met jullie, die ook nog eens super voedzaam is. Je kunt er ook letterlijk een hoop mensen blij mee maken. Zo ongeveer 8 tot 10 personen om precies te zijn! Deze tajine met rundvlees, wortel, aardappel en kikkererwten is zalig. Eet hem met brood of fluffy couscous en vergeet vooral niet om er een schep dikke yoghurt bij te serveren.

Tajine met rundvlees uit een (roze) braadpan!

Ja ja, ik hoor je al denken: ‘Maar Annie, een tajine bereid je toch in een… tajine?’. Ja, traditioneel gezien wel. Maar wist je dat je tajine gerechten ook heel goed in een grote stoofpan kunt bereiden? Ik gebruikte daarvoor een heel mooi exemplaar, namelijk de roze BK Bourgogne Braadpan. Een karakteristieke pan die door z’n toffe kleur ook nog eens heel leuk staat op het aanrecht. De BK Bourgogne is verkrijgbaar in maar liefst acht kleuren en er zijn zelfs verschillende dekselknoppen beschikbaar (zilverkleurig en goudkleurig). Naast de roze pan van de foto, heb ik ook een gele variant met een gouden knop erop. Zo fancy! Die zie je vast nog wel eens voorbij komen.

Tajine met rundvlees en ingelegde citroen - ANNIEPANNIE

Stoven, braden en bakken

Ook wel leuk om te vertellen: de BK Bourgogne braadpan is gemaakt van ambachtelijk gietijzer en kan op álle warmtebronnen, dus ook op inductie en zelfs in de oven. Daardoor is ‘ie super veelzijdig! Naast stoofgerechten zoals deze Marokkaans tajine met rundvlees, kun je er ook gehaktballen in braden, pastasaus in maken of zelfs een brood in bakken.

Tajine met rundvlees wortels en ingelegde citroen - ANNIEPANNIE

Voorkom uitdroging

Als je iets lang stooft, zoals ook bij deze tajine met rundvlees nodig is, moet je zorgen dat er genoeg vocht in de pan blijft. Een traditionele tajine heeft een kegelvormige deksel die ervoor zorgt dat de condens die tijdens het koken ontstaat, direct weer neerdaalt op het gerecht. De roze BK pan van de foto heeft een soortgelijke werking. In de deksel zitten namelijk ringen, die er ook voor zorgen dat de condens terug druppelt op het gerecht. Zo wordt deze tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen lekker mals en smaakvol! En dan nu… het recept:

Tajine met rundvlees en wortel - ANNIEPANNIE

Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen

Deze tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen is onwijs lekker. Serveer hem met fluffy couscous en een flinke schep yoghurt. Smullen!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd3 uren
Totale tijd3 uren 10 minuten
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo sukade- of riblappen in stukken
  • 3 grote uien grof gesnipperd
  • 5 tenen knoflook gehakt
  • 1 stuk gember ter grootte van duim fijngehakt
  • 40 g verse koriander stelen fijngehakt, blaadjes grof gehakt
  • 1/2 el ras el hanout
  • 1/2 el kurkuma
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl zout meer naar smaak eventueel
  • grofgemalen peper
  • 1 tl pul biber
  • 750 ml water
  • 750 g bospeen in stukken
  • 600 g vastkokende aardappels in parten
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 3 ingelegde citroenen alléén de schil, in kleine blokjes
  • 150 g kalamata olijven

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in de pan en braad het vlees in delen aan. Dit is belangrijk, omdat het vlees goed moet bakken en bruin moet worden. Als je teveel vlees tegelijk bakt, gaat het koken. Dat wil je niet. Ik moest het vlees in drie delen bakken.
  • Leg al het (goed bruin!) gebakken vlees in een schaal. Doe de gesnipperde ui, knoflook, gember en fijngehakte koriandersteeltjes in de pan. Bak al roerend op laag vuur totdat de ui zacht wordt. Voeg alle specerijen toe en bak nog even mee.
  • Voeg het vlees en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat alles nu 2,5 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg eventueel water toe als de stoof te droog wordt. Check aan het einde van de kooktijd of het vlees goed uit elkaar valt.
  • Voeg dan de stukken bospeen, aardappel en kikkererwten toe en schep alles goed om. Laat dit nog ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes meepruttelen (deksel op de pan) totdat de aardappels en stukken bospeen gaar zijn.
  • Haal de deksel van de pan. Voeg de blokjes ingelegde citroen en de kalamata olijven toe en zet het vuur iets hoger. Roer alles om totdat de saus iets indikt.
  • Serveer de tajine met de gehakte korianderblaadjes en eventueel een schep yoghurt. Couscous of brood is er heerlijk bij.

Notities

Tip 1: ingelegde citroenen koop je in de Midden-Oosterse supermarkt. 
Tip 2: dit recept is ideaal voor een feest of buffet. Je kunt er namelijk minstens 10 mensen mee voeden. Natuurlijk kun je dit recept ook door de helft doen. Maar je kunt dat wat overblijft ook gewoon invriezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit artikel is een samenwerking met BK Cookware. Als je nou net zo’n kekke braadpan wilt als ik: hier staan ze allemaal.

Meer lekkere stoofgerechten:

Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
De lekkerste Marokkaanse kip tajine die ik ooit heb gegeten! Zachte kip, gecombineerd met de volle smaak van citroen, olijven en kaneel = de hemel op aarde. Dit wil je maken!
Bekijk recept
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven - #TAJINE #KIP | Anniepannie.nl
Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie
Patatje paddenstoel met truffelmayonaise
Patatje paddenstoel is geschikt voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. De saus is zó rijk van smaak, je mist het vlees totaal niet in dit vega(n) patatje stoof! Heerlijk met truffelmayonaise.
Bekijk recept
Patatje paddenstoel - ANNIEPANNIE.NL

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze tajine met rundvlees te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Buffet, Comfort food, Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Recepten met aardappel, Vlees Tagged With: aardappel, citroen, gember, ingelegde citroenen, kikkererwten, koriander, stoof, stoofvlees, tajine, wortel

« Saté van mango met zoete chilisaus
Kibbeling van bloemkool »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Ein WAT WAS HET GENIETEN DIT WEEKEND! 🌞🌞🌞 Eindelijk weer even de lente gevoeld. Wat laad ik daar van op! Ik wens jullie allemaal een hele fijne en zonnige week. 💜
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Mangosalade met komkommer en paprika
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.