Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen

Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen

8 november 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Tajine met rundvlees en wortel - ANNIEPANNIE

Samenwerking – Ik ben dol op tajines, geurige Marokkaanse stoofpotten. Vandaag deel ik een hele lekkere met jullie, die ook nog eens super voedzaam is. Je kunt er ook letterlijk een hoop mensen blij mee maken. Zo ongeveer 8 tot 10 personen om precies te zijn! Deze tajine met rundvlees, wortel, aardappel en kikkererwten is zalig. Eet hem met brood of fluffy couscous en vergeet vooral niet om er een schep dikke yoghurt bij te serveren.

Tajine met rundvlees uit een (roze) braadpan!

Ja ja, ik hoor je al denken: ‘Maar Annie, een tajine bereid je toch in een… tajine?’. Ja, traditioneel gezien wel. Maar wist je dat je tajine gerechten ook heel goed in een grote stoofpan kunt bereiden? Ik gebruikte daarvoor een heel mooi exemplaar, namelijk de roze BK Bourgogne Braadpan. Een karakteristieke pan die door z’n toffe kleur ook nog eens heel leuk staat op het aanrecht. De BK Bourgogne is verkrijgbaar in maar liefst acht kleuren en er zijn zelfs verschillende dekselknoppen beschikbaar (zilverkleurig en goudkleurig). Naast de roze pan van de foto, heb ik ook een gele variant met een gouden knop erop. Zo fancy! Die zie je vast nog wel eens voorbij komen.

Tajine met rundvlees en ingelegde citroen - ANNIEPANNIE

Stoven, braden en bakken

Ook wel leuk om te vertellen: de BK Bourgogne braadpan is gemaakt van ambachtelijk gietijzer en kan op álle warmtebronnen, dus ook op inductie en zelfs in de oven. Daardoor is ‘ie super veelzijdig! Naast stoofgerechten zoals deze Marokkaans tajine met rundvlees, kun je er ook gehaktballen in braden, pastasaus in maken of zelfs een brood in bakken.

Tajine met rundvlees wortels en ingelegde citroen - ANNIEPANNIE

Voorkom uitdroging

Als je iets lang stooft, zoals ook bij deze tajine met rundvlees nodig is, moet je zorgen dat er genoeg vocht in de pan blijft. Een traditionele tajine heeft een kegelvormige deksel die ervoor zorgt dat de condens die tijdens het koken ontstaat, direct weer neerdaalt op het gerecht. De roze BK pan van de foto heeft een soortgelijke werking. In de deksel zitten namelijk ringen, die er ook voor zorgen dat de condens terug druppelt op het gerecht. Zo wordt deze tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen lekker mals en smaakvol! En dan nu… het recept:

Tajine met rundvlees en wortel - ANNIEPANNIE

Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen

Deze tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen is onwijs lekker. Serveer hem met fluffy couscous en een flinke schep yoghurt. Smullen!
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd3 uren
Totale tijd3 uren 10 minuten
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo sukade- of riblappen in stukken
  • 3 grote uien grof gesnipperd
  • 5 tenen knoflook gehakt
  • 1 stuk gember ter grootte van duim fijngehakt
  • 40 g verse koriander stelen fijngehakt, blaadjes grof gehakt
  • 1/2 el ras el hanout
  • 1/2 el kurkuma
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl zout meer naar smaak eventueel
  • grofgemalen peper
  • 1 tl pul biber
  • 750 ml water
  • 750 g bospeen in stukken
  • 600 g vastkokende aardappels in parten
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 3 ingelegde citroenen alléén de schil, in kleine blokjes
  • 150 g kalamata olijven

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in de pan en braad het vlees in delen aan. Dit is belangrijk, omdat het vlees goed moet bakken en bruin moet worden. Als je teveel vlees tegelijk bakt, gaat het koken. Dat wil je niet. Ik moest het vlees in drie delen bakken.
  • Leg al het (goed bruin!) gebakken vlees in een schaal. Doe de gesnipperde ui, knoflook, gember en fijngehakte koriandersteeltjes in de pan. Bak al roerend op laag vuur totdat de ui zacht wordt. Voeg alle specerijen toe en bak nog even mee.
  • Voeg het vlees en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat alles nu 2,5 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe. Voeg eventueel water toe als de stoof te droog wordt. Check aan het einde van de kooktijd of het vlees goed uit elkaar valt.
  • Voeg dan de stukken bospeen, aardappel en kikkererwten toe en schep alles goed om. Laat dit nog ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes meepruttelen (deksel op de pan) totdat de aardappels en stukken bospeen gaar zijn.
  • Haal de deksel van de pan. Voeg de blokjes ingelegde citroen en de kalamata olijven toe en zet het vuur iets hoger. Roer alles om totdat de saus iets indikt.
  • Serveer de tajine met de gehakte korianderblaadjes en eventueel een schep yoghurt. Couscous of brood is er heerlijk bij.

Notities

Tip 1: ingelegde citroenen koop je in de Midden-Oosterse supermarkt. 
Tip 2: dit recept is ideaal voor een feest of buffet. Je kunt er namelijk minstens 10 mensen mee voeden. Natuurlijk kun je dit recept ook door de helft doen. Maar je kunt dat wat overblijft ook gewoon invriezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit artikel is een samenwerking met BK Cookware. Als je nou net zo’n kekke braadpan wilt als ik: hier staan ze allemaal.

Meer lekkere stoofgerechten:

Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
De lekkerste Marokkaanse kip tajine die ik ooit heb gegeten! Zachte kip, gecombineerd met de volle smaak van citroen, olijven en kaneel = de hemel op aarde. Dit wil je maken!
Bekijk recept
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven - #TAJINE #KIP | Anniepannie.nl
Paddenstoelenstoof met linzen, walnoot en zoete aardappelpuree
Super vol van smaak, hartstikke gezond en een plaatje om te zien. Deze paddenstoelenstoof met linzen en walnoot heeft het allemaal!
Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met linzen en walnoot - Anniepannie
Patatje paddenstoel met truffelmayonaise
Patatje paddenstoel is geschikt voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. De saus is zó rijk van smaak, je mist het vlees totaal niet in dit vega(n) patatje stoof! Heerlijk met truffelmayonaise.
Bekijk recept
Patatje paddenstoel - ANNIEPANNIE.NL

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze tajine met rundvlees te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Buffet, Comfort food, Hoofdgerechten, Kerst, Recepten, Recepten met aardappel, Vlees Tags: aardappel, citroen, gember, ingelegde citroenen, kikkererwten, koriander, stoof, stoofvlees, tajine, wortel

« Saté van mango met zoete chilisaus
Kibbeling van bloemkool »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in