Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vis / 5 recepten met mosselen die je geproefd moet hebben

5 recepten met mosselen die je geproefd moet hebben

24 mei 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


In dit artikel neem ik je mee in de wondere wereld van… de mossel. En dan vooral: welke recepten met mosselen je echt geproefd moet hebben! Want het standaard pannetje mosselen met sausjes, die kennen we nou wel (hoe lekker ook, overigens). Bart van Olphen, chefkok en mede-eigenaar van duurzaam vismerk ‘Fish Tales’, schreef een kookboek vol mosselrecepten: Het Zeeuwse Mosselkookboek (aanrader!). Bomvol heerlijke recepten en met prachtige foto’s van foodfotograaf David Loftus. Uit het kookboek heb ik vijf recepten geselecteerd die ik helemaal fantastisch vind, maar allemachtig, wat was het lastig kiezen! Hier komen mijn favoriete recepten met Zeeuwse mosselen:

1. Griekse mosselen ‘saganaki’, in tomatensaus met feta

Recepten met mosselen: Mosselen in tomatensaus met feta. Foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Van alle recepten met mosselen is dit mijn favoriet. Deze Griekse mosselen in tomatensaus met feta brengen je in één hap naar een mooi terrasje in het zonovergoten Griekenland. Serveer deze Griekse ‘mosselen saganaki’ met een lekker stuk stokbrood om mee te dippen. Wees vooral niet zuinig met de feta en vergeet jezelf geen koud glas witte wijn in te schenken. Dit is GENIETEN met hoofdletters!

Recept: Griekse mosselen in tomatensaus met feta >

2. Mosselen met hollandaisesaus (Frans)

Recepten met mosselen: Mosselen met hollandaisesaus. Foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Mosselen met hollandaisesaus, ben je klaar voor een Frans feestje op tafel? Dit bourgondische gerecht is ontzettend makkelijk om te maken, veel meer dan een scheut witte wijn, ei en een goede klont roomboter heb je niet nodig. Ja, echte Zeeuwse mosselen natuurlijk! Lekker met Franse frietjes of knapperig stokbrood. Of allebei. Eet smakelijk!

Recept: Mosselen met hollandaisesaus >

3. Amerikaanse chowder met mosselen en spek

Chowder met mosselen - foto: David Loftus©-2
Foto: David Loftus©

Deze chowder met mosselen en spek zit bomvol smaak! Chowder is een Amerikaanse, romige aardappelsoep met zeevruchten. Deze variant met mosselen geeft ‘m een Hollands (wat zeg ik: Zeeuws!) tintje en smaakt fantastisch. Een voordeel: zoals bijna alle recepten met mosselen is ook deze chowder makkelijk om te maken. Binnen een halfuurtje zit je aan tafel.

Recept: Chowder met mosselen en spek >

4. Mosselen in gele curry saus (Thais)

Mosselen in gele curry saus van Bart van Olphen - foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Ook deze mosselen in gele curry saus komen uit Het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart van Olphen. De zilte mosselen gaan perfect samen met de licht pittige, Thaise curry-kokossaus! Een heerlijk zomers gerecht om van te smullen. Lekker met witte rijst en – als je zin hebt – een lekker fris biertje!

Recept: Mosselen in gele currysaus >

5. Gefrituurde mosselen in panko met remouladesaus

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Deze in panko gepaneerde, gefrituurde mosselen zijn de beste snack die je je kunt bedenken. Knapperig, warm, zilt en bomvol smaak. Heerlijk met een zelfgemaakte remouladesaus. Die je trouwens in een handomdraai hebt gemaakt. Dit gerecht doet het goed als borrelhapje, maar ook als voorgerecht is het heerlijk!

Recept: Gefrituurde mosselen met remouladesaus >

Op zoek naar nog meer mosselinspiratie?

En als je (net zoals ik) écht geen genoeg kunt krijgen van mosselen, bestel dan het prachtige mosselboek van Bart van Olphen. Het staat bomvol fantastische recepten met mosselen. En vergeet die prachtige foto’s van David Loftus niet.

Tip voor het kopen van mosselen

Dat mosselen 100% uit Zeeland komen is allesbehalve vanzelfsprekend. Tot voor kort kwamen veel mosselen namelijk helemaal niet van eigen zeebodem. Veel van de ‘Zeeuwse’ mosselen die in Nederland verkrijgbaar zijn, worden nadat ze zijn geïmporteerd vanuit Denemarken, Duitsland, Engeland of Ierland kort ondergedompeld in de Oosterschelde en vervolgens als Zeeuws product verkocht.

Fish Tales, het duurzame vismerk waar chefkok en visexpert Bart van Olphen mede-eigenaar van is, brengt als allereerste de nieuwe oogst met échte Zeeuwse mosselen naar de winkel. De mosselen van Fish Tales worden rondom Neeltje Jans gekweekt door de familie Schot. Behalve de garantie van herkomst zijn alle Fish Tales mosselen MSC-gecertificeerd, het keurmerk voor duurzaam gevangen vis. De nieuwe oogst mosselen van Fish Tales zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn, vanaf donderdag 28 mei.

Mosselen - David Loftus©
Foto: David Loftus©

Het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart van Olphen heb ik gekregen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Deze valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in mijn (ietwat uitpuilende) boekenkast.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Kookboeken, Recepten, Vis Tags: bart van olphen, fish tales, hangcultuurmosselen, kookboek, mosselen, vis, Zeeuws

« Griekse mosselen in tomatensaus met feta (mosselen saganaki)
Aubergine met miso en Parmezaanse kaas uit de oven »

Reacties

  1. Isabel zegt

    10 september 2020 om 10:08

    Ik ben dol op mosselen. Het eerste recept was voor mij al meteen in de roos want Mosselen à la Grecque had ik nog nooit geprobeerd. Wellicht is het ook lekker, alhoewel niet erg Zeeuws, om er een tzatziki bij te zetten om te dippen.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in