Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Vega / Aubergine met miso en Parmezaanse kaas uit de oven

Aubergine met miso en Parmezaanse kaas uit de oven

28 mei 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Aubergine met miso en parmezaanse kaas uit de oven - ANNIEPANNIE

Als er iets een umamibommetje is, dan is het deze aubergine met miso en Parmezaanse kaas uit de oven! Aubergine neemt heel veel smaak op. Dit is dus één groot hartig feestje waar je smaakpapillen van gaan dansen. Het toevoegen van Parmezaanse kaas aan miso aubergines is totaal niet traditioneel Japans, maar zoals je weet ben ik niet vies van een beetje fusion in de keuken. De Parmezaanse kaas voegt extra veel smaak toe en daarnaast krijgen de aubergines er een beetje een gegratineerd effect door. Alleen maar meer YUM, dus! En meer yum is altijd een goed idee. Haha! Ik raad je aan om dit recept zo snel mogelijk zelf te proberen. Ik denk dat je er net zo enthousiast over zult zijn als ik! Let me know. :-)

Aubergine met miso heet in het Japans ‘nasu dengaku’

In Japan is miso aubergine een populair bijgerecht. En geheel niet onterecht! Het is qua smaak een soort ultieme combinatie van lichtzoet en super hartig. Ik voegde er Parmezaanse kaas aan toe voor extra hartigheid en een gegratineerd effect. Ik ga het vanaf nu nooit meer zonder die toevoeging maken, dat weet ik wel… Misschien vind je het heel raar om Parmezaan te combineren met iets Japans en – ik bedenk me ineens – suiker. Dat vond ik zelf ook. Maar door soms iets geks te proberen ontstaan de meest geniale recepten. Zo ook deze smaaktorpedo’s.

Aubergine met miso en parmezaanse kaas - ANNIEPANNIE

Snijd de aubergines kruislings in

Door de aubergines voorafgaand aan het bakken kruislings (diep) in te snijden, kunnen ze extra veel smaak opnemen. De miso-Parmezaan ‘glaze’ krijgt dan extra gelegenheid om helemaal in de aubergines door te dringen. Dat is natuurlijk wat we willen! Zorg natuurlijk wel dat je niet helemaal doorsnijdt tot in het vel, want dan gaan ze aan de onderkant juist weer lekken. Gewoon kruislings snedes maken tot ongeveer op de helft van het auberginevlees. Zin gekregen om deze aubergine met miso en Parmezaan te gaan maken? Dan is hier het recept.

Aubergine met miso en parmezaanse kaas uit de oven - ANNIEPANNIE

Aubergine met miso en Parmezaanse kaas

Als er iets bomvol smaak zit, dan is het deze Japanse aubergine met miso en Parmezaanse kaas uit de oven! De kaas zorgt voor een gegratineerd effect. Heerlijk!
0 van 0 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 1 eetlepel misopasta
  • 2 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels sushi azijn
  • 1/2 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd in een droge koekenpan

Instructies

  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd het auberginevlees kruislings in zodat je een soort ruitenpatroon krijgt.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de auberginehelften eerst een paar minuten aan de kant van de schil. Zodra de schil een beetje bruin begint te worden keer je de aubergines om. Zet het vuur helemaal laag en bak de aubergines aan de ingesneden kant ook nog zo'n 4 à 5 minuten, met een deksel op de pan (als je die niet hebt, fabriceer je er eentje van aluminiumfolie). Check of de auberginehelften gaar zijn (zacht), anders bak je ze nog een minuutje langer.
  • Zet de oven op de bovengril stand. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de miso, azijn, suiker en Parmezaanse kaas door elkaar. Leg de auberginehelften met de ingesneden kant naar boven op de bakplaat. Lepel het misomengsel erover en bestrijk de hele bovenkant ermee.
  • Laat de aubergines met miso en Parmezaan nu ongeveer 4 tot 5 minuten gratineren onder de ovengril. Het moet een beetje gaan bubbelen. Blijf wel goed opletten dat het niet aanbrandt. Strooi vlak voor het serveren de sesamzaadjes over de aubergines.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer recepten met aubergine? Ik heb er genoeg voor je! Bijvoorbeeld deze toppers:

Auberginecurry met pindakaas en sambal
Midden-Oosterse pitabroodjes met pulled aubergine
Israëlische sabich met gegrilde aubergine en ei
Linzensoep met aubergine en tomaat

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze aubergine met miso een Parmezaan te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 7 ingrediënten, Bijgerechten, Buffet, Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Voorgerechten Tagged With: aubergine, gegratineerd, gratin, japans, kaas, miso, oven, parmezaanse kaas, sesam, sesamzaad, sushi, sushiazijn

« 5 recepten met mosselen die je geproefd moet hebben
Terrine van rode biet en geitenkaas »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.