Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / 5 ingrediënten / Plaattaart met gerookte zalm en citroen

Plaattaart met gerookte zalm en citroen

14 november 2022 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Een plaattaart zó simpel, maar zó lekker, die moet je zeker aan je repertoire toevoegen. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze plaattaart met gerookte zalm en citroenricotta. En toch, lieve mensen, je maakt hier indruk mee! Gerookte zalm heeft altijd iets feestelijks. Maar het is de combinatie van het ultiem knapperige bladerdeeg, gecombineerd met fris op smaak gebrachte ricotta, krullerige en licht peperige rucola en als klapper op de vuurpijl: krullletjes citroenzeste.

Plaattaart met gerookte zalm: multi-inzetbaar!

Multi-inzetbaar, dat is deze plaattaart zeker te noemen. Want zeg nou zelf, als (Kerst?!)voorgerecht of onderdeel van een Paasbrunch zou deze plaattaart met zalm zeker niet misstaan. Het is nu eenmaal een plaatje van een plaattaart. Hij kan overigens ook prima als simpele, doordeweekse maaltijd met een lekkere salade of wat andere groente erbij. Maar ook als borrelhapje is ‘ie erg geloofwaardig. Snijd de bladerdeegplaattaart in stukjes en serveer de hapjes op een mooie houten plank.

Plaattaart met citroenricotta en gerookte zalm

Plaattaart met citroenricotta en gerookte zalm

Deze plaattaart met gerookte zalm, citroenricotta en rucola is een snelle en lekkere maaltijd voor doordeweeks. Geef er een salade bij en je bent klaar! Ook heerlijk om in stukjes te serveren bij de borrel of picknick.
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram ricotta
  • rasp van 1 onbespoten citroen
  • handje rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het deeg uit op de bakplaat op het bijbehorende stuk bakpapier. Vouw aan alle zijden een randje van het bladerdeeg om en druk dit vast met behulp van een vork. Prik met de vork gaatjes in het midden van het deeg, zodat het het in de oven niet gaat opbollen.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. De onderkant moet stevig zijn. Laat afkoelen.
  • Roer de helft van de citroenrasp door de ricotta. Breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Besmeer het afgekoelde bladerdeeg met de citroenricotta, maar laat de randjes vrij.
  • Drapeer de plakjes gerookte zalm over de plaattaart. Garneer met de rucola en de achtergehouden citroenrasp.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder op NU.nl. Daar schreef jullie Anniepannie in 2019 en 2020 elke vrijdag een 5 ingrediënten recept. Al die recepten deel ik ook hier op Anniepannie.nl. En ik zet de rubriek voort! Blijf me dus zeker volgen voor makkelijke en smaakvolle recepten.

Meer verrassende recepten met zalm

Knolselderijsoep met appel en gerookte zalm
Deze knolselderijsoep met appel en gerookte zalm maak je met slechts 5 ingrediënten. Je maakt er zowel op een doordeweekse avond als tijdens een fancy diner indruk mee.
Bekijk recept
Knolselderijsoep met appel - ANNIEPANNIE
Poké bowl met zalm, mango en srirachamayonaise
Dit is de zomer op je bord! Deze poké bowl met zalm, mango en srirachamayonaise is echt zalig. En… nog makkelijk om te maken ook!
Bekijk recept
Poke bowl met zalm thumbnail - Anniepannie
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel
Mmm deze ‘open’ knolselderij ravioli is heerlijk! De ravioli is gevuld met een mengsel van gerookte zalm, appel en crème fraiche. Erbij een romige vadouvan mayonaise. Een heerlijk fris en licht gerecht!
Bekijk recept
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze plaattaart met gerookte zalm te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Borrel, Hoofdgerechten, Lunch, Pasen, Recepten, Vis Tags: 5 ingrediënten, bladerdeeg, citroen, gerookte zalm, plaattaart, ricotta, rucola, vis, zalm, zomer

« Hartige soesjes met kaas (a.k.a. ‘gougères’)

Reacties

  1. Fijnproefster zegt

    11 januari 2023 om 10:11

    5 sterren
    Zalm heeft inderdaad altijd wel iets feestelijk maar smaakt daarnaast ook heerlijk. Dank je wel voor de mooie foto’s en het delen van dit recept. Heerlijk als voorgerecht of gewoon zo tijdens de lunch. eet smakelijk zo-n plat taart moet ik gewoon een keer uitproberen

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 januari 2023 om 12:27

      Graag gedaan en dank voor je mooie complimenten! Eet smakelijk alvast.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok