Yo. Dit is echt een fijne hummus. Deze mag in de categorie sublieme smeersels. Ik bedacht deze paprika hummus als een soort sausje om wraps mee in te smeren. Maar, hij is ook heerlijk op brood. Of serveer deze paprika hummus als dipje met wat rauwe groente. Paprika, venkel of komkommer zijn top groente om mee te dippen!
Dit heb je nodig:
1 blik reuzenbonen
3 geroosterde paprika’s (uit pot of rooster zelf paprika’s)
2 el citroensap
1 rode peper, in stukjes (als je de hummus niet te spicy wilt, kun je de zaadjes eruit halen)
1 teen knoflook, in stukjes
1 tl komijnzaad
1 tl sumak (of rasp van een halve citroen)
½ tl paprikapoeder
½ tl kurkuma
Olijfolie extra vergine
Ook nodig:
Een keukenmachine of een blender. Het kan ook met een staafmixer, maar dan heb je het wel wat moeilijker.
Zo maak je pittige paprika hummus:
Doe de reuzenbonen in een vergiet en spoel ze goed af met water. Laat even uitlekken en doe de bonen vervolgens in je keukenmachine.
Snijd de geroosterde paprika’s in stukken en doe dit bij de bonen in de keukenmachine. Voeg het citroensap, de rode peper, knoflook, komijn, sumak, paprikapoeder en kurkuma toe. Eindig met een scheutje olijfolie.
Zet de keukenmachine aan en draai totdat je een smeuïge, egale massa hebt. Hoppa, daar is je paprika hummus! Breng je paprika hummus eventueel verder op smaak met wat zout. Bij mijn hummus was dit niet nodig. Flavour bomb!
Meer lekkere hummus recepten:
Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie