Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Pinchos met Manchego en rode uiencompote

Pinchos met Manchego en rode uiencompote

20 juli 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Pinchos met Manchego en rode uiencompote

De Spaanse pincho of ‘pinxto’ is een van mijn favoriete hapjes. Het is eigenlijk niets meer of minder dan een plakje (lekker) brood met daarop een variatie van toppings. Echt, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op een pincho. In Spanje heb je er zelfs speciale bars voor. Die staan dan helemaal vol met de meest prachtige pincho-kunstwerkjes en ja, zie dan maar eens een keuze te maken. Spoiler: dat lukt niet. En daarom mag je er zoveel op je bordje leggen als je wilt. Aan het einde van de avond reken je de hoeveelheid prikkertjes af die op je bordje liggen. Vandaag deel ik met jullie een klassiekertje: pinchos met Manchego en rode uiencompote.

Pinchos met Manchego en rode uiencompote

Manchego is een typisch Spaanse kaas van schapenmelk, die zo’n 60 dagen tot soms zelfs twee jaar gerijpt wordt. De smaak is vol en romig. Vaak wordt Manchego los geserveerd in olijfolie als tapa, maar je ziet ‘m ook heel vaak terug op een pincho. Zo’n feestelijk broodje als op de foto dus! Manchego is heerlijk in combinatie met iets zoetigs. Bijvoorbeeld een rode-uiencompote! De compote op deze pincho met Manchego is super makkelijk om te maken en wordt op smaak gebracht met een lepeltje bosbessenjam. Daardoor wordt ‘ie extra smakelijk!

Pinchos met Manchego en rode uiencompote

Pinchos met Manchego en rode uiencompote

Deze pinchos met Manchego zijn een echte klassieker uit Spanje. Heerlijk met een beetje rode-uiencompote on top!
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten minuten
Bereidingstijd2 minuten minuten
Servings: 4 personen

Keukentools

  • Tapasprikkers

Ingrediënten

  • 4 plakjes stokbrood in schuine plakken
  • 4 dikke plakken Manchego (of 8 kleinere plakjes)
  • 2 rode uien in ringen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel bosbessenjam
  • 4 cherrytomaatjes (optioneel)

Instructies

  • Smelt de roomboter in een koekenpan, voeg de ui en een snuf zout toe en laat dit op heel laag vuur gedurende 15 minuten fruiten. Roer af en toe.
  • Voeg de balsamicoazijn en de bosbessenjam toe, roer goed om en laat dit nog een paar minuten mee warmen. Doe de uiencompote over in een schaaltje. Je kunt het zowel lauw als koud gebruiken.
  • Beleg de plakjes stokbrood met de Manchego en doe daarop een beetje van de uiencompote. Je houdt waarschijnlijk compote over. Rijg de cherrytomaatjes aan een tapasprikkers en steek deze in de pinchos met Manchego en uiencompote.

Video

Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

En nu… nu ben ik alleen nog even heel benieuwd wat je van het filmpje hierboven vindt. Het is namelijk een van mijn eerste Anniepannie-filmpjes, dus ik ben extreem benieuwd naar feedback. Laat je het weten in een reactie? En als je het nou leuk vindt, abonneer je dan meteen op het Anniepannie YouTubekanaal. Zo mis je nooit meer een nieuwe video.

Meer lekkere hapjes op brood:

Bruschetta met geroosterde druiven en brie
Voor deze bruschetta met geroosterde druiven en brie heb je maar 3 ingrediënten nodig! Een heerlijk borrelhapje waarmee je indruk maakt op je gasten.
Bekijk recept
Bruschetta met geroosterde druiven en brie - ANNIEPANNIE
Pinchos met chorizo, brie en appel
Deze pinchos met chorizo, brie en appel zijn heerlijk bij de borrel of bij een tapasdiner. Makkelijk om te maken, maar toch een feestelijk effect!
Bekijk recept
Spaanse pinchos met chorizo, brie en appel - ANNIEPANNIE
Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika
Deze pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika zijn favoriet hier thuis. Makkelijk om te maken en een prachtig (en lekker!) resultaat.
Bekijk recept
Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze Spaanse pinchos met Manchego te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Buitenlandse broodjes, Hapjes en Snacks, High tea, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: kaas, manchego, rode ui, tapas, tomaat

« Doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling
Pinchos met tonijnsalade en geroosterde paprika »
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok