Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / 3x Spaanse pinchos (tapas)

3x Spaanse pinchos (tapas)

20 juli 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Samenwerking – Ben je net als ik ook zo dol op hapjes en tapas? Dan zijn deze Spaanse pinchos echt iets voor jou! Ik heb drie soorten gemaakt met voor ieder wat wils: vlees, vis en vega. De linker pincho is belegd met brie, chorizo, appel en gekarameliseerde hazelnootjes, de middelste pincho heeft een topping van geroosterde paprika en tonijnsalade en op de rechter pincho ligt Manchego (kaas) en rode uiencompote. Zó lekker om een diner mee af te trappen! Maar je kunt deze pinchos ook serveren bij een tapas diner of gewoon als borrelhap. Heer-lijk. Welke ga jij als eerste maken?

  • [1] Pincho met chorizo
  • [2] Pincho met tonijn
  • [3] Pincho met Manchego

Laat hier weten welke pincho jou het lekkerst lijkt! Of misschien heb je zelf ooit wel eens een heerlijke pincho gegeten die ik ook moet proeven? Ik ben super benieuwd!

Pinchos in Nederland

Deze zomer zouden Roel en ik eigenlijk naar Spanje gaan voor een bezoek aan mijn zwager en schoonzus in Oviedo en vrienden in Barcelona. Maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Alhoewel… Coop supermarkten vroeg mij hoe ik ervoor zorg dat ik ook thuis een vakantiegevoel krijg. Dat doe ik onder andere door lekker veel buitenlandse gerechten te koken! Eén van de dingen waar ik me ontzettend op had verheugd waren de Spaanse pinchos (of ‘pinxtos’). Die kun je natuurlijk ook in Nederland maken. Zonnetje erbij, wijntje erbij, niets meer aan doen! En het mooie is, alle ingrediënten voor deze pinchos kun je bij Coop supermarkten kopen. Handig! Hier komen ze:

Pincho met chorizo, brie, appel en gekarameliseerde hazelnootjes

Spaanse pinchos met chorizo, brie en appel - ANNIEPANNIE

Deze pincho met brie, gebakken chorizo, appel en gekarameliseerde hazelnootjes is misschien wel de lekkerste pincho die ik ken. De smaken gaan gewoon zó goed samen! De pincho ziet er spectaculair uit, maar hij is niet moeilijk om te maken.

Recept: pincho met brie, chorizo en appel >

Pincho met tonijnsalade en geroosterde paprika

Pinchos met tonijn en geroosterde paprika - ANNIEPANNIE

Romige tonijnsalade met zilte stukjes olijf, gecombineerd met een plakje geroosterde paprika, dat klinkt toch alleen al fantastisch? En kijk nou hoe mooi deze pincho eruit ziet! De tonijnsalade krijgt een licht rokerig smaakje door het gerookte paprikapoeder dat erin gaat. Heerlijk! Deze pinchos met tonijnsalade zullen van de borrelplank afvliegen.

Recept: pincho met tonijnsalade en geroosterde paprika >

Pincho met Manchego en rode uiencompote

Pinchos met Manchego en rode uiencompote

Voor alle vega’s is er deze pincho met Manchego (kaas) en rode uien-bosbessencompote. Schrik niet, de compote is verrassend makkelijk om te maken. Het combineert heerlijk met de romige en volle smaak van de Manchego.

Recept: pincho met Manchego >

WINNEN!

Coop supermarkten heeft een hele leuke actie: maak één van mijn pinchos, óf maak een gerecht uit je eigen favoriete vakantieland, deel dit op Instagram met de hashtags #proefdevakantie en #samenmetcoop en je maakt kans op een waardebon van 50 euro! Grrrratis shoppen dus. ? Bekijk hier de actiepagina >

Dit artikel is een samenwerking met Coop supermarkten.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Buffet, Buitenlandse broodjes, Hapjes en Snacks, High tea, Recepten, Vega, Vis, Vlees, Voorgerechten Tags: appel, chorizo, hazelnoten, kaas, olijven, spaans, tapas, tonijn

« Pinchos met chorizo, brie en appel
Vegan katsu curry van bloemkool »

Reacties

  1. Iris zegt

    1 augustus 2020 om 18:44

    Oh wat een heerlijkheid zeg! De keuze is erg moeilijk ik heb de pincho met brie en met manchego gemaakt.
    De tonijn is niet zo mijn ding dus die heb ik gelaten.
    Ik vind de andere 2 beide echt super maar ik denk dat ik de pincho met de brie en de chorizo het lekkerst vond.
    Maar de rode ui compote ga ik zeker in het groot maken die is zo lekker.
    Weet je hoelang ik die in een potje kan bewaren?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 augustus 2020 om 10:07

      Wat leuk dat je twee van de pinchos hebt gemaakt! Die met brie en chorizo is denk ik ook mijn favoriet. Zo’n heerlijke combinatie! De compote kun je zeker een week gebruiken en ik zou ‘m in een heel schoon potje of bakje bewaren.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok