Deze pinchos met Manchego zijn een echte klassieker uit Spanje. Heerlijk met een beetje rode-uiencompote on top!
Gang Appetizer, Hapje, tapas, Voorgerecht
Keuken Spaans
Trefwoord manchego, rode ui, Spaans, tapas
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 2 minutenminuten
Servings 4personen
Equipment
Tapasprikkers
Ingrediënten
4plakjesstokbroodin schuine plakken
4dikke plakkenManchego(of 8 kleinere plakjes)
2rode uienin ringen
1eetlepelroomboter
1eetlepelbalsamicoazijn
1/2eetlepelbosbessenjam
4cherrytomaatjes(optioneel)
Instructies
Smelt de roomboter in een koekenpan, voeg de ui en een snuf zout toe en laat dit op heel laag vuur gedurende 15 minuten fruiten. Roer af en toe.
Voeg de balsamicoazijn en de bosbessenjam toe, roer goed om en laat dit nog een paar minuten mee warmen. Doe de uiencompote over in een schaaltje. Je kunt het zowel lauw als koud gebruiken.
Beleg de plakjes stokbrood met de Manchego en doe daarop een beetje van de uiencompote. Je houdt waarschijnlijk compote over. Rijg de cherrytomaatjes aan een tapasprikkers en steek deze in de pinchos met Manchego en uiencompote.