Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Hoofdgerechten / Libanese kipspiesjes van de barbecue | Shish taouk

Libanese kipspiesjes van de barbecue | Shish taouk

25 juli 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 7 Comments


Libanese kipspiesjes met salade en hummus - AnniepannieAfgelopen maandag legde ik deze Libanese kipspiesjes op de barbecue en echt… wát een genot! Nu zeg ik wel Libanese kipspiesjes, maar ‘shish taouk’ of ‘shish tawook’ wordt eigenlijk in het hele Midden-Oosten gegeten. Dus onder andere ook in Turkije, Palestina, Irak, Israël en Syrië. De hoeveelheid en het soort kruiden verschilt per land weer een beetje, maar de basismarinade bestaat altijd uit yoghurt, citroen, knoflook en tomatenpuree. Door de zuren in de yoghurt, tomatenpuree en citroen krijg je de meest malse kip die er bestaat! Een dikke aanrader voor je eerstvolgende barbecue.

Libanese kipspiesjes van de barbecue

Shish taouk spiesjes smaken het lekkerst als je ze grilt boven houtskool. Op de barbecue dus! Natuurlijk kun je ze ook bakken in je grilpan als het weer wat minder is, maar het allerlekkerste resultaat krijg je toch echt op de BBQ. Ik gebruik deze barbecue, waar een speciaal spiesjes-rooster op zit. Zo kun je de Libanese kipspiesjes nét boven het rooster hangen. Natuurlijk kun je de shish taouk ook direct op het rooster leggen. Pas dan alleen goed op dat ze niet verbranden en leg ze pas op de barbecue als alle kooltjes grijs zijn.

Libanese kipspiesjes BBQ - Shish Taouk - AnniepannieLibanese kipspiesjes op de barbecue - AnniepannieLekker met…

Tja, wat serveer je nou bij zulke goddelijke, Libanees gemarineerde kipspiesjes? Het antwoord is: Libanees platbrood, een flinke dot hummus en een frisse, kruidige salade. Ik maakte een Arabische salade van tomaat, komkommer, munt, peterselie, granaatappelmelasse en sumak. Een perfecte match met de shish taouk! In Syrië en Libanon wordt er ook vaak ‘toom’ of ‘toum’ bij shish taouk geserveerd. Dat is een soort gladde pasta van (heel veel) knoflook, citroen en zout. Misschien moet ik die ook binnenkort maar eens online zetten! Een fris yoghurtsausje lijkt me trouwens ook erg lekker bij deze kruidige Libanese spiesjes.

Shish taouk - Libanese kipspiesjes met salade - Anniepannie 

Libanese kipspiesjes met salade en hummus - Anniepannie

Libanese kipspiesjes | Shish taouk

Deze Libanese kipspiesjes zijn super mals en heerlijk gekruid. Perfect voor op de barbecue, maar de grill/koekenpan kan natuurlijk ook. 
4.86 van 7 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd12 uren
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd12 uren 10 minuten
Porties: 10 kipspiesjes

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijfilet biologisch = lekkerder en beter
  • 3 à 4 teentjes knoflook of meer, haha
  • 4 eetlepel citroensap
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2,5 theelepel baharat kruiden o.a. te koop bij Albert Heijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel grof zeezout
  • flinke snuf zwarte peper
  • scheut zonnebloemolie

Ook nodig:

  • spiesjes/satéstokjes

Instructies

  • Snijd de kippendijtjes in (niet te kleine) stukjes. Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Doe de kip erbij en meng alles goed door. Laat dit minstens een paar uur marineren in de koelkast, maar liever nog een hele nacht!
  • Leg de stokjes even een kwartiertje in een bakje met water (zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue) en rijg er daarna de blokjes kip aan. Je zou ongeveer 10 spiesjes moeten kunnen rijgen met deze hoeveelheid kip.
  • Bak de Libanese kipspiesjes goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Serveer met een frisse salade, wat hummus en platbrood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer Libanese recepten?

Muhammara: Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten
Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten

Libanese kipspiesjes met salade en hummus - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze Libanese kipspiesjes? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Recepten Tagged With: baharat, barbecue, bbq, citroen, egyptisch, hummus, Irakees, Israëlisch, Jordanees, kip, kipspiesjes, knoflook, libanees, marinade, midden-oosten, Palestijns, platbrood, spiesjes, Syrisch, tomaat, turks, yoghurt

« Grand Blogger Dinner 2018 – Stijlvol dineren in het Amstel hotel!
Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen »

Comments

  1. Rita says

    21 mei 2020 at 23:01

    5 sterren
    Vandaag deze spiesjes gemaakt! Zo ontzettend lekker. Wij hebben de spiesjes gegeten met Lavash en Tzatziki. Volgens mij ook heel lekker met labneh. Echt een aanrader. Thanks Annie

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      22 mei 2020 at 07:01

      Oeh labneh, dat is ook een heerlijk idee. Eet ik graag! Super om te horen dat het recept je zo is bevallen. En dank voor de leuke reactie!

      Beantwoorden
  2. Astrid says

    15 juni 2019 at 11:29

    5 sterren
    Welke salade is dat die erbij geserveerd is? Ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      15 juni 2019 at 13:10

      Oeh, die heb ik helaas (nog) niet online staan. Het is een slalomde van komkommer, tomaatjes, munt, peterselie en een dressing van wat sumak, citroensap en olijfolie.

      Beantwoorden
      • Astrid says

        16 juni 2019 at 09:57

        5 sterren
        Fijn bedankt voor de reactie terug.

        Beantwoorden
  3. Joke de Vries says

    25 juli 2018 at 20:17

    5 sterren
    Ziet er erg lekker uit, ga ze zondag bij onze bbq uitproberen! Met de salade en hummes. Wacht met sart op je frisse joghurt sausje, dat is ook vast heerlijk,

    Smakelijke groegen van mij
    Joke

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      31 juli 2018 at 11:20

      Hoi Joke! Ik heb eerder een reactie getypt, maar die is blijkbaar verdwenen! Ik hoop dat de barbecue lekker was en dat je zelf een lekker yoghurtsausje hebt kunnen bedenken. Ik maak meestal een yoghurtsausje door wat Griekse yoghurt en mayonaise te mengen. Dan doe ik er wat smaakmakers door, zoals citroensap, zout, peper en verse kruiden. Fijngesneden verse munt is altijd erg lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Witlofschotel met geitenkaas en peer
Gedroogde tomaatjes uit de oven

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok