Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Libanese kipspiesjes van de barbecue | Shish taouk

Libanese kipspiesjes van de barbecue | Shish taouk

25 juli 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 9 Reacties


Libanese kipspiesjes met salade en hummus - AnniepannieAfgelopen maandag legde ik deze Libanese kipspiesjes op de barbecue en echt… wát een genot! Nu zeg ik wel Libanese kipspiesjes, maar ‘shish taouk’ of ‘shish tawook’ wordt eigenlijk in het hele Midden-Oosten gegeten. Dus onder andere ook in Turkije, Palestina, Irak, Israël en Syrië. De hoeveelheid en het soort kruiden verschilt per land weer een beetje, maar de basismarinade bestaat altijd uit yoghurt, citroen, knoflook en tomatenpuree. Door de zuren in de yoghurt, tomatenpuree en citroen krijg je de meest malse kip die er bestaat! Een dikke aanrader voor je eerstvolgende barbecue.

Libanese kipspiesjes van de barbecue

Shish taouk spiesjes smaken het lekkerst als je ze grilt boven houtskool. Op de barbecue dus! Natuurlijk kun je ze ook bakken in je grilpan als het weer wat minder is, maar het allerlekkerste resultaat krijg je toch echt op de BBQ. Ik gebruik deze barbecue, waar een speciaal spiesjes-rooster op zit. Zo kun je de Libanese kipspiesjes nét boven het rooster hangen. Natuurlijk kun je de shish taouk ook direct op het rooster leggen. Pas dan alleen goed op dat ze niet verbranden en leg ze pas op de barbecue als alle kooltjes grijs zijn.

Libanese kipspiesjes BBQ - Shish Taouk - AnniepannieLibanese kipspiesjes op de barbecue - AnniepannieLekker met…

Tja, wat serveer je nou bij zulke goddelijke, Libanees gemarineerde kipspiesjes? Het antwoord is: Libanees platbrood, een flinke dot hummus en een frisse, kruidige salade. Ik maakte een Arabische salade van tomaat, komkommer, munt, peterselie, granaatappelmelasse en sumak. Een perfecte match met de shish taouk! In Syrië en Libanon wordt er ook vaak ‘toom’ of ‘toum’ bij shish taouk geserveerd. Dat is een soort gladde pasta van (heel veel) knoflook, citroen en zout. Misschien moet ik die ook binnenkort maar eens online zetten! Een fris yoghurtsausje lijkt me trouwens ook erg lekker bij deze kruidige Libanese spiesjes.

Shish taouk - Libanese kipspiesjes met salade - Anniepannie 

Libanese kipspiesjes met salade en hummus - Anniepannie

Libanese kipspiesjes | Shish taouk

Deze Libanese kipspiesjes zijn super mals en heerlijk gekruid. Perfect voor op de barbecue, maar de grill/koekenpan kan natuurlijk ook. 
4.75 van 12 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd12 uren uren
Bereidingstijd10 minuten minuten
Totale tijd12 uren uren 10 minuten minuten
Servings: 10 kipspiesjes

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijfilet biologisch = lekkerder en beter
  • 3 à 4 teentjes knoflook of meer, haha
  • 4 eetlepel citroensap
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2,5 theelepel baharat kruiden o.a. te koop bij Albert Heijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel grof zeezout
  • flinke snuf zwarte peper
  • scheut zonnebloemolie

Ook nodig:

  • spiesjes/satéstokjes

Instructies

  • Snijd de kippendijtjes in (niet te kleine) stukjes. Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Doe de kip erbij en meng alles goed door. Laat dit minstens een paar uur marineren in de koelkast, maar liever nog een hele nacht!
  • Leg de stokjes even een kwartiertje in een bakje met water (zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue) en rijg er daarna de blokjes kip aan. Je zou ongeveer 10 spiesjes moeten kunnen rijgen met deze hoeveelheid kip.
  • Bak de Libanese kipspiesjes goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Serveer met een frisse salade, wat hummus en platbrood.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer Libanese recepten?

Muhammara: Libanese spread van geroosterde paprika en walnoten
Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten

Libanese kipspiesjes met salade en hummus - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze Libanese kipspiesjes? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten Tags: baharat, barbecue, bbq, citroen, egyptisch, hummus, Irakees, Israëlisch, Jordanees, kip, kipspiesjes, knoflook, libanees, marinade, midden-oosten, Palestijns, platbrood, spiesjes, Syrisch, tomaat, turks, yoghurt

« Grand Blogger Dinner 2018 – Stijlvol dineren in het Amstel hotel!
Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen »

Reacties

  1. Suzanne zegt

    18 juli 2022 om 14:55

    5 sterren
    Echt super lekker! heb het nu al 3 keer gemaakt!
    Zelf platbrood erbij gemaakt en eerst (wegens geen bbq weer) aan de spies in de grillpan en erna nog even los door de pan. Erbij nog een dipje van yoghurt, knoflook en koriander erbij en Wij zijn FAN!!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 juli 2022 om 15:49

      Mega leuk om te horen Suzanne!!! Lekker dipje ook.

      Beantwoorden
  2. Rita zegt

    21 mei 2020 om 23:01

    5 sterren
    Vandaag deze spiesjes gemaakt! Zo ontzettend lekker. Wij hebben de spiesjes gegeten met Lavash en Tzatziki. Volgens mij ook heel lekker met labneh. Echt een aanrader. Thanks Annie

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      22 mei 2020 om 07:01

      Oeh labneh, dat is ook een heerlijk idee. Eet ik graag! Super om te horen dat het recept je zo is bevallen. En dank voor de leuke reactie!

      Beantwoorden
  3. Astrid zegt

    15 juni 2019 om 11:29

    5 sterren
    Welke salade is dat die erbij geserveerd is? Ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 juni 2019 om 13:10

      Oeh, die heb ik helaas (nog) niet online staan. Het is een slalomde van komkommer, tomaatjes, munt, peterselie en een dressing van wat sumak, citroensap en olijfolie.

      Beantwoorden
      • Astrid zegt

        16 juni 2019 om 09:57

        5 sterren
        Fijn bedankt voor de reactie terug.

        Beantwoorden
  4. Joke de Vries zegt

    25 juli 2018 om 20:17

    5 sterren
    Ziet er erg lekker uit, ga ze zondag bij onze bbq uitproberen! Met de salade en hummes. Wacht met sart op je frisse joghurt sausje, dat is ook vast heerlijk,

    Smakelijke groegen van mij
    Joke

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      31 juli 2018 om 11:20

      Hoi Joke! Ik heb eerder een reactie getypt, maar die is blijkbaar verdwenen! Ik hoop dat de barbecue lekker was en dat je zelf een lekker yoghurtsausje hebt kunnen bedenken. Ik maak meestal een yoghurtsausje door wat Griekse yoghurt en mayonaise te mengen. Dan doe ik er wat smaakmakers door, zoals citroensap, zout, peper en verse kruiden. Fijngesneden verse munt is altijd erg lekker!

      Beantwoorden
4.75 from 12 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok