Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hoofdgerechten / Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

14 augustus 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 42 Comments


Zelfgemaakte falafel uit de koekenpanIk was eigenlijk verbaasd toen ik laatst ontdekte dat er nog geen falafelrecept op Anniepannie stond. Want, ik maak best (en dan bedoel ik eigenlijk: HEEL) lekkere falafel. Al zeg ik het zelf. Haha! Ik hoop natuurlijk dat jij het helemaal met me eens bent. Je kunt het nu gaan proberen, want ik heb het recept voor zelfgemaakte falafel vandaag uitgetikt! Roel en ik hebben er weer heerlijk van gesmuld. Een yoghurtdipje erbij, een frisse salade en een koud drankje: niks meer aan doen. Ik ben benieuwd wat jij van deze falafel vindt!

Geen gedoe

Nu denk je misschien, zelfgemaakte falafel is toch een heel gedoe? Nou nee, want ik bak ze namelijk gewoon in mijn favo koekenpan. Niks geen frituurpan. Het falafelmengsel haksel je door elkaar met de keukenmachine, ook zo lekker handig! En oja, ik gebruik kikkererwten uit pot. Traditioneel gezien moet je werken met gedroogde kikkererwten die je een nacht lang weekt, maar dit werkt ook prima. Eigenlijk heb je deze falafels dus zo klaar! Wij aten er met z’n tweeën van en maakten er een lekkere salade bij. Daar hadden we meer dan genoeg aan. Je kunt dit falafelrecept ook prima voor 4 personen gebruiken. Serveer de falafels dan in een pitabroodje met wat salade ernaast.

Zelfgemaakte falafel - Anniepannie

Probleem & oplossing

Update 13-08-2020: Van een aantal mensen in de comments begrijp ik dat hun falafel soms uit elkaar valt in de pan. Als je exact de instructies in mijn recept volgt, gebeurt dit niet. Ik heb dit recept super vaak getest (vandaag nog) en ik heb een goede vriendin die wekelijks deze falafel maakt (geen grap!). We hebben nooit problemen! Omdat deze falafel juist bedoeld is als handig, snel en makkelijk, vind ik het belangrijk dat iedereen ‘m kan maken. Hier een aantal belangrijke aandachtspunten:

  • gebruik de exacte hoeveelheden zoals genoemd in het recept
  • kies voor deze snelle falafel voor kikkererwten uit pot of blik
  • dep de afgespoelde kikkererwten voor gebruik goed droog met een schone theedoek of met keukenpapier
  • meng het falafelmengsel al pulserend. Dat houdt in dat je níet de keukenmachine aanzet en laat draaien, maar met de pulseerknop korte stoten geeft totdat het mengsel enigszins gaat samenhangen (maar nog wel redelijk grof is!).

Het laatste punt is het allerbelangrijkst. Ik denk dat het hier veel mis gaat. Een te fijn gemalen falafelmengsel valt sneller uit elkaar. Als je bovenstaande tips opvolgt (ze staan ook gewoon in het recept) staat je een heerlijk maaltje te wachten en worden je falafels net zoals op de foto. Enjoy!

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

Deze zelfgemaakte falafel is de bom. Super crunchy van buiten, smeuïg van binnen. Je bakt de falafel gewoon in de koekenpan. Zo klaar dus!
4.71 van 27 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pot kikkererwten uitlekgewicht 220 gram
  • bosje peterselie à 15 gram, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 kleine rode ui grof gesnipperd
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout 1,5 tl als je zeezoutflakes gebruikt
  • 1,5 tl korianderpoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 tl pul biber óf ½ tl cayennepeper
  • ½ tl baksoda
  • 1 el citroensap
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie om te bakken

Ook nodig:

  • keukenpapier
  • keukenmachine

Instructies

  • Giet de kikkererwten af in een vergiet, spoel ze om met water en droog ze goed na met een theedoek of met keukenpapier.
  • Doe de kikkererwten samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine. Gebruik de pulseerstand en blend met korte stoten totdat je een samenhangende massa hebt. Stop dan direct! Het is belangrijk dat het mengsel nog enigszins grof is. Als het mengsel wat nattig lijkt, voeg je nog een eetlepel bloem toe (bij mij is dit eigenlijk nooit nodig).
  • Vorm stevige balletjes van het falafelmengsel ter grootte van een pingpongbal en druk ze iets plat (tot een soort van klein, dik burgertje). Je kunt met dit mengsel zo’n 12 tot 14 falafels vormen.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een laag van ongeveer 2 cm zonnebloemolie. Test even of de olie heet genoeg is door er een klein stukje brood in te doen. Als het stukje brood begint te bruisen en langzaam bruin kleurt, is de temperatuur goed.
  • Leg met een metalen tang de helft van de falafels in de hete olie. Bak ze aan één kant bruin en keer ze dan voorzichtig om. Als beide kanten goudbruin en knapperig zijn, haal je de falafels uit de pan en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige falafels.

Notities

Lekker met een sausje van 3 el yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, zout, peper en wat fijngesneden verse munt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Meer recepten met kikkererwten:

Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten
Krokante kikkererwten met cajunkruiden

Recept voor zelfgemaakte fafafel - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze falafel zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan, Zelf maken Tagged With: egyptisch, falafel, Israëlisch, kikkererwten, libanees, midden-oosters, Palestijns, peterselie, Syrisch, vega, vegan

« Chimichurri met zeekraal! Een saus voor vis, vlees én groente
Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat »

Comments

  1. erik says

    14 februari 2021 at 20:13

    De platte balletjes vallen uit elkaar als je er teveel tegelijk frituurt. Dat is het probleem, niet zozeer te fijn of te grof. Max 10 per keer. Prima recept verder! Dank!

    Beantwoorden
  2. Oli says

    2 februari 2021 at 18:02

    5 sterren
    Zou je ze ook met wat paneermeel een krokante buiten kant kunnen geven. Mis nog wat bite. Maar de smaak is mooi gelaagd.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      3 februari 2021 at 17:30

      Ik heb dat zelf nog nooit geprobeerd (vind ze zo al knapperig genoeg), maar ik zou zeggen: probeer het een keer! Laat je weten hoe het gelukt is?

      Beantwoorden
  3. Oli says

    2 februari 2021 at 18:01

    5 sterren
    He annie, ik heb ze vanochtend gemaakt, was m’n eerste keer eigen falafel. Erg leuk recept, gemakkelijk en erg smakelijk.

    Zou je ze ook met wat paneermeel een krokante buiten kant kunnen geven. Mis nog wat bite. Maar de smaak is mooi gelaagd.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      3 februari 2021 at 17:29

      Hoi Oli, wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie en je beoordeling.

      Beantwoorden
  4. Vera says

    16 januari 2021 at 11:27

    5 sterren
    Gisteren voor de eerste keer falafel gemaakt en dit mooie recept geprobeerd. Super recept! Ik ben wel heel erg benieuwd of er mogelijk een andere manier is om ze te bakken. Ik maakte ze omdat ik op de gezonde tour ben, aren’t we all, en de hoeveelheid olie is natuurlijk verre van gezond. Is hier iets op te bedenken? Verder bedankt voor dit recept. Ik heb falafel alleen ooit in Jordanië gegeten en durfde het hier niet echt aan, maar het viel niet tegen!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      24 januari 2021 at 17:42

      Hoi Vera! Onwijs leuk dat je het zo lekker vond! Normaal gesproken wordt falafel gefrituurd. Deze pan-versie is (misschien) al íetsje gezonder doordat je minder olie gebruikt dan bij frituren. Je zou kunnen proberen om ze de volgende keer in iets minder olie te bakken, ik denk wel dat je de falafels dan iets platter moet drukken. De falafels worden dan natuurlijk wel anders dan ze zijn bedoeld. Meer een soort platte koekjes oid. De crunch wordt wellicht ook wat minder. Heel verhaal, maar eerlijk gezegd zou ik ze gewoon lekker volgens het recept maken, hahaha. En dan de volgende dag een balansdagje? 😉

      Beantwoorden
  5. Jan says

    15 januari 2021 at 19:01

    5 sterren
    Voor het eerst dat ik falafel maak en ze waren heerlijk en prachtig!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      15 januari 2021 at 19:08

      Jippie, wat goed om te horen!!!

      Beantwoorden
  6. gonnie says

    28 december 2020 at 17:05

    Super die Falafel

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      12 januari 2021 at 10:37

      Daar word ik nou blij van!

      Beantwoorden
  7. Chris Bierens says

    27 december 2020 at 14:29

    5 sterren
    Ik heb de falafel gemaakt. Het was super simpel en hel lekker. Ik ga het zeker nog eens maken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      12 januari 2021 at 10:39

      Zo tof om te horen! Dank voor je enthousiaste reactie en je mooie beoordeling.

      Beantwoorden
  8. Aniek says

    17 december 2020 at 20:55

    5 sterren
    Ze zijn super lekker geworden! Lekker krokant aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant. Ik ga ze nooit meer in de supermarkt kopen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      17 december 2020 at 21:04

      Onwijs tof Aniek! Dat is nog eens leuk om te horen. Dankjewel voor je enthousiasme.

      Beantwoorden
  9. Marloes says

    5 december 2020 at 17:06

    5 sterren
    Onwijs lekkere falafel! Wel heel voorzichtig omdraaien in de pan, ze bleven bij mij een beetje aan de smeuige kant. Dat is JUIST heel lekker, maar ze kunnen ook snel kapot gaan als je ze niet voorzichtig omdraait.
    Dank voor dit recept! <3

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      5 december 2020 at 18:34

      Onwijs leuk om te horen dat je het zo lekker vond! Ik ben ook helemaal fan van dat smeuïge zelf. Droge falafel vind ik niks!

      Beantwoorden
  10. Kelly says

    3 oktober 2020 at 22:58

    5 sterren
    Super lekker! Recept niet strikt overgenomen maar geen problemen met bakken. Wel middags al gemaakt en in de koelkast laten liggen tot avond en met een de pan in. Heerlijk!!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      8 oktober 2020 at 18:14

      Wat fijn om te horen dat het zo lekker was Kelly! Dank voor je enthousiaste reactie.

      Beantwoorden
  11. E. says

    1 oktober 2020 at 18:50

    1 ster
    Alles precies zo gedaan als in het recept, maar totaal mislukt. Falafel viel helemaal uit elkaar tijdens het bakken dus het werd een grote vette kleffe bende.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      8 oktober 2020 at 18:15

      Hoi E. Wat ontzettend jammer om te horen! Ik kan op basis van je reactie helaas niet goed beoordelen waar het mis is gegaan.

      Beantwoorden
  12. Leen says

    17 september 2020 at 18:53

    5 sterren
    Heerlijk krokante falafel!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      8 oktober 2020 at 18:16

      Kijk, hier word ik blij van! Mooi dat het recept is bevallen.

      Beantwoorden
  13. Clara says

    17 augustus 2020 at 21:43

    Heerlijk gekruid. Jammergenoeg vielen ze uiteen bij het bakken… Hoelang laat je ze bakken?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      17 augustus 2020 at 21:53

      Hoi Clara. Het is belangrijk om het mengsel niet fijn te malen, het moet nog redelijk grof blijven. Als het falafelmengsel te fijn is, kan het uit elkaar vallen. Kan het zijn dat het hier is misgegaan?

      Beantwoorden
  14. Tessa says

    13 augustus 2020 at 09:48

    Hoi Anniepannie,
    Wij hebben ze gisteravond ook proberen te maken maar ze vielen helemaal uit elkaar in de pan, wat overbleef was een soort kruim. We wilden het bij een salade eten en dat kruim hebben we er uiteindelijk maar overheen gestrooid. De smaak was wel heel lekker! 😀
    Wel hadden we gedroogde kikkererwten gebruikt ipv uit blik.
    Groetjes, Tessa

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      13 augustus 2020 at 14:07

      Hoi Tessa! Wat jammer dat ze uit elkaar vielen. Het zou goed kunnen dat dit komt omdat het toch iets anders werkt met zelf geweekte kikkererwten dan met kikkererwten uit pot of blik. Wat ook heel belangrijk is: droog de kikkererwten heel goed af voordat je ze in de keukenmachine doet. Maar waar het denk ik vooral mis is gegaan: pulseer het mengsel (met korte stoten dus), totdat alles nét samenkomt. Als je te lang doormaalt, wordt het te fijn en dan kunnen je falafels uit elkaar vallen. Je moet stoppen als het mengsel echt nog vrij grof is.

      Beantwoorden
      • Claudia says

        14 oktober 2020 at 14:48

        Is misschien een stamppot stamper dan niet handig?

        Beantwoorden
  15. B says

    24 juli 2020 at 19:31

    4 sterren
    Heel lekker, alleen ze waren toch een beetje zacht en vielen makkelijk uit elkaar. Ik heb er wel bloem bij gedaan, misschien niet genoeg? Is er een manier om ze steviger te krijgen, zoals die van de supermarkt?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      27 juli 2020 at 10:09

      Wat fijn dat het lekker was! Maar wel jammer dat ze makkelijk uit elkaar vielen. Als ze te nattig zijn, kun je inderdaad wat bloem toevoegen, maar teveel bloem kan er juist ook weer voor zorgen dat ze sneller uit elkaar vallen. Een andere tip is om het mengsel niet te lang te malen. Je moet het echt pulserend mengen (in korte stoten dus) en zodra alles door elkaar is gemengd stop je direct. Wat je ook nog kunt proberen is de balletjes voorafgaand aan het bakken nog even een halfuurtje in de koelkast zetten. Maar eigenlijk is dit bij mij nooit nodig. Zo stevig (droog) als in de supermarkt worden ze trouwens nooit, dit is een recept voor falafel die smeuïg van binnen is en crunchy van buiten.

      Beantwoorden
      • Corrie says

        8 augustus 2020 at 16:51

        Bij mij precies hetzelfde probleem. Dan maar in de koelkast

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) says

          10 augustus 2020 at 10:58

          Hopelijk is het goed gekomen Corrie! Hopelijk kun je met de tips hierboven vooruit. De hittegolf helpt vast ook niet mee nu.

          Beantwoorden
  16. Anne says

    5 juli 2020 at 18:15

    5 sterren
    Heerlijke falafel!! Dank voor het recept! Mag ik misschien de foto van uw site gebruiken voor een berichtje op Facebook? Dank alvast

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      5 juli 2020 at 19:54

      Hoi Anne, wat een lief compliment! De foto’s kun je helaas niet gebruiken, maar wat wel kan is een linkje naar deze pagina plaatsen, Facebook laat dan automatisch een preview afbeelding zien. 😃

      Beantwoorden
  17. Leonneke says

    11 april 2019 at 16:36

    5 sterren
    Wat een top recept Andrea! Helemaal niet moeilijk om te maken en echt heel erg lekker. Nieuwe favoriet hier in huis hoor.

    Ik at de falafel de eerste keer met gegrilde groenten en couscous, en de tweede keer met flatbread en rauwkost.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      15 april 2019 at 18:05

      Jeej zo leuk om te horen!!! En beide lekkere combinaties. Ik moet deze falafel zelf ook nodig weer eens maken. Krijg helemaal trek van jou!

      Beantwoorden
  18. Liesbeth says

    6 maart 2019 at 21:08

    5 sterren
    Super recept! Zelfs mijn zoontje kreeg er geen genoeg van! En dat is heel bijzonder 😉

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      6 maart 2019 at 21:25

      Wauw, echt zo onwijs leuk om te horen Liesbeth! Altijd fijn als die kids goed eten hè 😍

      Beantwoorden
  19. Jaimy's Kitchen says

    27 augustus 2018 at 16:34

    5 sterren
    Ah wat lekker Andrea!
    Krijg er helemaal trek van.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      28 augustus 2018 at 10:56

      Dankjewel Jaimy! Super leuk om te horen.

      Beantwoorden
  20. Ilona says

    15 augustus 2018 at 19:12

    5 sterren
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zelf falafel heb gemaakt maar deze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      28 augustus 2018 at 11:07

      Hoi Ilona! Oehhh dat moet je zeker eens proberen… Ik vind het een ontzettende aanrader. Zoveel lekkerder dan die supermarkt-falafel! Liefs, Andrea

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.