Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

14 augustus 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 89 Reacties


Zelfgemaakte falafel uit de koekenpanIk was eigenlijk verbaasd toen ik laatst ontdekte dat er nog geen falafelrecept op Anniepannie stond. Want, ik maak best (en dan bedoel ik eigenlijk: HEEL) lekkere falafel. Al zeg ik het zelf. Haha! Ik hoop natuurlijk dat jij het helemaal met me eens bent. Je kunt het nu gaan proberen, want ik heb het recept voor zelfgemaakte falafel vandaag uitgetikt! Roel en ik hebben er weer heerlijk van gesmuld. Een yoghurtdipje erbij, een frisse salade en een koud drankje: niks meer aan doen. Ik ben benieuwd wat jij van deze falafel vindt!

Geen gedoe

Nu denk je misschien, zelfgemaakte falafel is toch een heel gedoe? Nou nee, want ik bak ze namelijk gewoon in mijn favo koekenpan. Niks geen frituurpan. Het falafelmengsel haksel je door elkaar met de keukenmachine, ook zo lekker handig! En oja, ik gebruik kikkererwten uit pot. Traditioneel gezien moet je werken met gedroogde kikkererwten die je een nacht lang weekt, maar dit werkt ook prima. Eigenlijk heb je deze falafels dus zo klaar! Wij aten er met z’n tweeën van en maakten er een lekkere salade bij. Daar hadden we meer dan genoeg aan. Je kunt dit falafelrecept ook prima voor 4 personen gebruiken. Serveer de falafels dan in een pitabroodje met wat salade ernaast.

Zelfgemaakte falafel - Anniepannie

Probleem & oplossing

Update 13-08-2020: Van een aantal mensen in de comments begrijp ik dat hun falafel soms uit elkaar valt in de pan. Als je exact de instructies in mijn recept volgt, gebeurt dit niet. Ik heb dit recept super vaak getest (vandaag nog) en ik heb een goede vriendin die wekelijks deze falafel maakt (geen grap!). We hebben nooit problemen! Omdat deze falafel juist bedoeld is als handig, snel en makkelijk, vind ik het belangrijk dat iedereen ‘m kan maken. Hier een aantal belangrijke aandachtspunten:

  • gebruik de exacte hoeveelheden zoals genoemd in het recept
  • kies voor deze snelle falafel voor kikkererwten uit pot of blik
  • dep de afgespoelde kikkererwten voor gebruik goed droog met een schone theedoek of met keukenpapier
  • meng het falafelmengsel al pulserend. Dat houdt in dat je níet de keukenmachine aanzet en laat draaien, maar met de pulseerknop korte stoten geeft totdat het mengsel enigszins gaat samenhangen (maar nog wel redelijk grof is!).

Het laatste punt is het allerbelangrijkst. Ik denk dat het hier veel mis gaat. Een te fijn gemalen falafelmengsel valt sneller uit elkaar. Als je bovenstaande tips opvolgt (ze staan ook gewoon in het recept) staat je een heerlijk maaltje te wachten en worden je falafels net zoals op de foto. Enjoy!

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

Deze zelfgemaakte falafel is de bom. Super crunchy van buiten, smeuïg van binnen. Je bakt de falafel gewoon in de koekenpan. Zo klaar dus!
4.64 van 49 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pot kikkererwten uitlekgewicht 220 gram
  • bosje peterselie à 15 gram, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 kleine rode ui grof gesnipperd
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout 1,5 tl als je zeezoutflakes gebruikt
  • 1,5 tl korianderpoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 tl pul biber óf ½ tl cayennepeper
  • ½ tl baksoda
  • 1 el citroensap
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie om te bakken

Ook nodig:

  • keukenpapier
  • keukenmachine

Instructies

  • Giet de kikkererwten af in een vergiet, spoel ze om met water en droog ze goed na met een theedoek of met keukenpapier.
  • Doe de kikkererwten samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine. Gebruik de pulseerstand en blend met korte stoten totdat je een samenhangende massa hebt. Stop dan direct! Het is belangrijk dat het mengsel nog enigszins grof is. Als het mengsel wat nattig lijkt, voeg je nog een eetlepel bloem toe (bij mij is dit eigenlijk nooit nodig).
  • Vorm stevige balletjes van het falafelmengsel ter grootte van een pingpongbal en druk ze iets plat (tot een soort van klein, dik burgertje). Je kunt met dit mengsel zo’n 12 tot 14 falafels vormen.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een laag van ongeveer 2 cm zonnebloemolie. Test even of de olie heet genoeg is door er een klein stukje brood in te doen. Als het stukje brood begint te bruisen en langzaam bruin kleurt, is de temperatuur goed.
  • Leg met een metalen tang de helft van de falafels in de hete olie. Bak ze aan één kant bruin en keer ze dan voorzichtig om. Als beide kanten goudbruin en knapperig zijn, haal je de falafels uit de pan en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige falafels.

Notities

Lekker met een sausje van 3 el yoghurt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, zout, peper en wat fijngesneden verse munt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Doe als ik en bestel je weekboodschappen online. Vét handig.

Meer recepten met kikkererwten:

Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten
Krokante kikkererwten met cajunkruiden

Recept voor zelfgemaakte fafafel - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze falafel zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan, Zelf maken Tags: egyptisch, falafel, Israëlisch, kikkererwten, libanees, midden-oosters, Palestijns, peterselie, Syrisch, vega, vegan

« Chimichurri met zeekraal! Een saus voor vis, vlees én groente
Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat »

Reacties

  1. Azadeh zegt

    28 januari 2023 om 19:49

    5 sterren
    Wat een toprecept! Ik heb heel wat falafel gehad maar nog nooit zo lekker! Bij mij viel het helemaal niet uit elkaar. De buitenkant was lekker crunchy en de binnenkant zacht maar wel gaar. Ook heel smaakvol…kortom perfect!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 februari 2023 om 16:49

      Ahh wat super om te horen dit! Ik ben blij dat je er zo van genoten hebt. Dankjewel voor het delen van je goede ervaring.

      Beantwoorden
  2. L zegt

    13 december 2022 om 12:19

    Ik zoek al tijden een recept zonder knoflook en ui. Hier ben ik namelijk allergisch voor. Is het mogelijk dit te maken zonder knoflook en ui? Of zijn er tips?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 december 2022 om 15:05

      Hoi hoi, ik denk dat je het er gewoon uit kunt laten hoor!

      Beantwoorden
  3. Inge zegt

    28 november 2022 om 15:23

    5 sterren
    De lekkerste falafel die ik ooit gegeten heb. Mijn eerste kennismaking met kikkererwten was niet smakelijk. Maar dit recept heeft dit meer dan goed gemaakt. Heel makkelijk zelf te maken. We eten dit bijna elke week wel een keer. Succes verzekerd!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 januari 2023 om 12:44

      Hoi Inge, wat onwijs leuk om te horen! Fijn dat je er zo van genoten hebt en dat je nu weer helemaal fan bent van kikkererwten.

      Beantwoorden
  4. Guido zegt

    26 november 2022 om 11:17

    Falafel met kikkererwten uit pot. Dat is normaal een no go, maar toch het recept een kans gegeven, want zo lekker makkelijk. Het recept nauwgezet gevolgd en tot aan het maken van het mengsel ging alles goed. Bij het omdraaien van de aan één kant goed gebakken falafel ging het echter mis, goed mis.. De falafel begon na het omdraaien uit elkaar te vallen en tot overmaat van ramp ontplofte er iets in de hete olie in de pan waardoor mijn gezicht onder de spetters zat. Met kleine brandwonden in mijn gezicht als resultaat. Een gevaarlijk recept dus en ik maak mijn falafel alleen nog zoals het hoort, van gedroogde kikkererwten.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 januari 2023 om 12:46

      Hoi Guido, wat jammer om te horen en naar van die oliespetters ook! Ik ben bang dat je olie te heet is geweest.

      Beantwoorden
  5. Madelon zegt

    16 oktober 2022 om 19:11

    Smaak was heerlijk alleen ook bij mij vielen ze in de pan uit elkaar. Kan het zijn dat de olie te warm of te koud was? Ik heb wel met het broodje gesopt en die bruiste behoorlijk.
    Hoe lang bakken de falafels bij jou in de pan? Dan heb ik een richtlijn of de olie heter moet, of juist niet.

    Beantwoorden
    • Winter zegt

      17 januari 2023 om 10:28

      Ze vallen uit elkaar omdat dit recept met kikkererwten uit pot wordt gemaakt. Dat hoort ook helemaal niet. Als het wel lukt, heb je gewoon mazzel. Falafel maak je met gedroogde, en vervolgens 16-24 uur geweekte kikkererwten. Ongekookt dus. Die doe je in een foodprocessor met de kruiderij en die bak je, het liefst gewoon in een frituurpan ipv om en om in een koekenpan.

      Beantwoorden
      • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

        17 januari 2023 om 12:43

        Ha Winter, als je op zoek was naar een traditioneel falafelrecept dan ben je inderdaad niet aan het juiste adres. In mijn blogpost staat duidelijk vermeld dat het hier niet gaat om een traditioneel falafelrecept met geweekte kikkererwten. Dit is juist een snelle ‘cheats’ versie, een van de redenen dat je ook een gewone koekenpan gebruikt. Ik vind deze falafels heerlijk!

        Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 januari 2023 om 12:41

      Hoi Madelon! Allereerst fijn om te horen dat het lekker smaakte! Ik ben bang dat je olie misschien iets te heet is geweest. Het blokje brood moet bruisen, maar langzaam bruin kleuren. Dat is wanneer je de falafels in de pan doet. Ik bak ze kort (enkele minuten), totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn.

      Beantwoorden
  6. Lisa & Joost zegt

    24 augustus 2022 om 23:04

    5 sterren
    We hebben het EXACT zo gemaakt als in het recept stond en het werkte inderdaad PERFECT. Het was super lekker! Dankjewel voor dit geweldige falafel recept!!
    We gaan het zeker nog vaker maken <3

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 september 2022 om 14:47

      Wat super om te horen! Dank voor de enthousiaste reactie!

      Beantwoorden
  7. A zegt

    20 juni 2022 om 18:04

    Compleet mislukt.
    Zien er voorgevormd prachtig uit maar vallen helemaal uit elkaar zodra ze in de kokende olie landen.
    Ben een ervaren kok en maak regelmatig bonenburgers ik snap er niks van.
    Ik maak dit recept nooit meer

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 september 2022 om 14:52

      Wat jammer dat dit jouw ervaring is, A. Ik vind het lastig om te benoemen waar het aan heeft kunnen liggen.

      Beantwoorden
  8. Christel zegt

    5 juni 2022 om 17:36

    5 sterren
    Echt super lekker! Goede tips ook over de manier van maken. Het was perfect!! Het enige commentaar hier was dat 1 broodje niet genoeg was :-) (grote eters) super bedankt! Het sausje met munt was top erbij

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 januari 2023 om 12:47

      Ha Christel, wat super om te horen! Snel maar weer een nieuwe portie falafel maken dus!

      Beantwoorden
  9. Charlotte zegt

    21 april 2022 om 20:35

    Alles geprobeerd zoals je schreef maar heb een pan vol met olie en drek van de falafel! Zo zo jammer!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 januari 2023 om 12:48

      Hoi Charlotte, wat jammer om te horen. Heb je alle tips bekeken? Hopelijk lukt het een volgende keer wel.

      Beantwoorden
  10. Marijke zegt

    15 september 2021 om 16:59

    Ik heb deze falafel vaker gemaakt, dan bakte ik hem op in een klein scheutje olie in de pan, ging altijd perfect. Nu exact de beschrijving gevolgd, en dus ook in een laag zonnebloemolie gebakken, de eerste 3 gingen wel oké, en de rest viel volledig uit elkaar. Dus het zal vooral te maken hebben met de olie/temperatuur. Want verder was er niks mis. De volgende keer doe ik weer gewoon een scheutje olie.

    Beantwoorden
    • Hanneke zegt

      25 januari 2022 om 19:18

      1 ster
      Dit recept zou niet op het World Wilde Web mogen staan. Falafal maak je enkel en alleen met geweekte rauwe kikkerwten…

      Beantwoorden
      • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

        7 februari 2022 om 09:36

        Hoi Hanneke, als je op zoek was naar een traditioneel falafel recept dan ben je hier inderdaad niet aan het juiste adres. In mijn blogpost staat duidelijk vermeld dat het hier niet gaat om een traditioneel falafel recept met geweekte kikkererwten. Dit is een snelle ‘cheats’ versie. (En het is heerlijk! Probeer maar eens. ;-))

        Beantwoorden
  11. Marianne van Leeuwen zegt

    30 augustus 2021 om 18:41

    5 sterren
    Al tijden op zoek naar een goed recept voor falafel, waar ik dol op ben. Eindelijk gevonden dus, heerlijk!

    Beantwoorden
  12. Stephanie zegt

    10 augustus 2021 om 13:43

    Heerlijk recept! Eerste keer dat ik het maakte ging het perfect. De falafel viel niet uit elkaar en smaakte heerlijk op een pitabroodje. Tweede keer heb ik het mengsel denk ik te fijn gemalen. Alles viel uit elkaar en ik kon alles weggooien. Direct daarna maakte ik meteen een nieuw mengsel. Weer mislukt (weer te fijn). Omdat ik het zo zonde vond om weer alles weg te gooien heb ik twee eitjes en wat bloem toegevoegd. Hierdoor werd het een beslag en had ik als resultaat een soort van falafel oliebol die ook heel lekker was 😅

    Beantwoorden
  13. Karin zegt

    5 augustus 2021 om 17:07

    5 sterren
    Groot succes! ( al was ik de baksoda vergeten😜) ik had zowel van de winkel als deze zelfgemaakte falafel. De zelf gemaakte heeft glansrijk gewonnen!
    Dank je wel voor het recept, dit komt vaker bij ons op tafel dat is zeker.

    Beantwoorden
    • Yvonne zegt

      18 augustus 2021 om 13:14

      Hi!

      Kan je ze ook een tijd bewaren in de koelkast bv een paar dagen? Ik werk avonddiensten en wil ze dan graag zondag maken voor de rest vd week.

      En zouden ze ook in de airfryer kunnen denk je?

      Beantwoorden
      • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

        18 augustus 2021 om 14:50

        Hoi Yvonne, ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd maar ik denk dat het wel kan. Ik zou ze zelf alleen niet langer dan een dag of 2 bewaren. Of ze ook in de airfryer kunnen weet ik niet, die heb ik zelf namelijk niet. Mocht je dat proberen, laat me vooral weten hoe het bevalt! Ik ben wel benieuwd. ;-)

        Beantwoorden
  14. Marja zegt

    19 juli 2021 om 18:46

    5 sterren
    Super lekkere falafel. En met de extra tips kan het bijna niet mislukken. Als je tenminste zout flakes niet met grove korrels verwart, waardoor het net een beetje te zout uitpakte. Reden om het snel nog een keer te maken. Met minder zout.
    Je recept met aubergine schnitzel is ook een toppertje. Ga ik zeker nog eens maken. En dan misschien de gerookte paprika (waar ik niet zo gek op ben) vervangen door za’atar.
    Nog veel recepten te ontdekken op jouw site. Dit was een goed begin. 🙏

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 juli 2021 om 17:13

      Wat goed om te horen zeg! Mijn dag kan niet meer stuk.

      Beantwoorden
  15. Myrthe zegt

    19 mei 2021 om 21:34

    5 sterren
    Wauw, dit is echt de al-ler-lekkerste falafel die ik ooit heb gegeten. Mijn man heeft er ook van gesmuld, het was echt een succesrecept! Ik heb ook nog een tip voor het niet uit elkaar vallen: maak zoals beschreven eerst een balletje en druk hem daarna pas plat. Bij mijn eerste batch viel er ook iets lichtelijk uit elkaar (de smaak was er niet minder om :p) en dat kwam doordat ik ze te licht gekneed had. Als je eerst een balletje maakt druk je alles wat beter aan en op elkaar, bij mij ging het daarna perfect!

    Beantwoorden
  16. Cathy zegt

    14 mei 2021 om 19:26

    4 sterren
    Helemaal top!! Goede burgertjes, vielen niet uit elkaar. Klein beetje droog, maar het yoghurtsausje hief dat mooi op. Wel geserveerd met naanbrood, mmmm.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 mei 2021 om 11:05

      Wat ontzettend leuk om te horen Cathy! En ook een heerlijk idee om de falafel met naanbrood te eten.

      Beantwoorden
  17. Vera zegt

    3 mei 2021 om 20:16

    Heerlijk!! Zelfs mijn zoon (moeilijke eter) heeft zitten smullen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 mei 2021 om 20:54

      Wat super om te horen!

      Beantwoorden
  18. Naomi zegt

    2 mei 2021 om 16:49

    4 sterren
    Echt superlekker! Dank voor dit goede recept!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      2 mei 2021 om 16:52

      En jij bedankt voor je leuke reactie! ???

      Beantwoorden
  19. Marjon zegt

    5 april 2021 om 12:58

    5 sterren
    Erg lekker en inmiddels heb ik ze al een aantal keer gemaakt. Wat denk je, kan ik ze ongebakken ook een poosje in de koelkast bewaren? Dus vóór de wandeling die gepland staat alvast maken en dan bij terugkomst alleen nog even snel bakken terwijl het brood warm wordt?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 april 2021 om 15:00

      Jazeker, dat kan! En bedankt voor je leuke reactie!

      Beantwoorden
  20. Annelijn zegt

    3 april 2021 om 14:32

    5 sterren
    Ik ben echt geen goeie kok maar alle kant en klare falafel is niet zo lekker dus ik wilde een poging wagen. Op de letter het recept gevolgd en geserveerd op een pita broodje met een beetje sla en tsatsiki. Het is echt ontzettend lekker! Mijn vriend vond het ook heerlijk. Ondanks dat iedereen natuurlijk een recept kan volgen ben ik stiekem een beetje trots op het resultaat. ^^
    Dit ga ik vaker maken. :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 april 2021 om 16:22

      Leukste reactie van de dag!!! ?? Dankjewel. Ontzettend leuk om te horen en ik hoop dat jullie nog vaak van deze falafel gaan genieten.

      Beantwoorden
  21. bert zegt

    27 maart 2021 om 15:22

    4 sterren
    De pull Biber was nogal pittig en de rode ui ook. Moest beetje extra kikkererwten toevoegen om te compenseren. Verder toppertje…

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 maart 2021 om 13:53

      Als het je te pittig was, volgende keer inderdaad gewoon wat minder pul biber toevoegen. Leuk om te horen dat het recept verder goed beviel!

      Beantwoorden
  22. Fleur zegt

    13 maart 2021 om 23:47

    Erg lekker en makkelijk te maken! Wij doen de volgende keer wat minder zonnebloemolie dan worden ze wat minder vettig waarschijnlijk. Het sausje maakt het helemaal af.

    Beantwoorden
    • Fabienne zegt

      16 april 2021 om 02:58

      5 sterren
      Mijn tip is on arachide olie te gebruiken om in te bakken. Ik had 2 pannen 1 met zonnebloem olie en 1 met arachide olie. De arachide schroeit ze mooi bruin en heel. Ik maakte trouwens het recept van Otto, maar die lijkt hier erg op.

      Beantwoorden
      • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

        16 april 2021 om 10:53

        Dankjewel voor de tip Fabienne!

        Beantwoorden
  23. erik zegt

    14 februari 2021 om 20:13

    De platte balletjes vallen uit elkaar als je er teveel tegelijk frituurt. Dat is het probleem, niet zozeer te fijn of te grof. Max 10 per keer. Prima recept verder! Dank!

    Beantwoorden
    • Lisette zegt

      1 september 2021 om 20:34

      Dat is interessant, dat ga ik proberen de volgende keer! Hopelijk lukt het dan wel. nu de ‘falafel’ met een zeef uit de olie gevist. Nog steeds lekker, maar niet helemaal zoals bedoeld ;-)

      Beantwoorden
  24. Oli zegt

    2 februari 2021 om 18:02

    5 sterren
    Zou je ze ook met wat paneermeel een krokante buiten kant kunnen geven. Mis nog wat bite. Maar de smaak is mooi gelaagd.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 februari 2021 om 17:30

      Ik heb dat zelf nog nooit geprobeerd (vind ze zo al knapperig genoeg), maar ik zou zeggen: probeer het een keer! Laat je weten hoe het gelukt is?

      Beantwoorden
  25. Oli zegt

    2 februari 2021 om 18:01

    5 sterren
    He annie, ik heb ze vanochtend gemaakt, was m’n eerste keer eigen falafel. Erg leuk recept, gemakkelijk en erg smakelijk.

    Zou je ze ook met wat paneermeel een krokante buiten kant kunnen geven. Mis nog wat bite. Maar de smaak is mooi gelaagd.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 februari 2021 om 17:29

      Hoi Oli, wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie en je beoordeling.

      Beantwoorden
  26. Vera zegt

    16 januari 2021 om 11:27

    5 sterren
    Gisteren voor de eerste keer falafel gemaakt en dit mooie recept geprobeerd. Super recept! Ik ben wel heel erg benieuwd of er mogelijk een andere manier is om ze te bakken. Ik maakte ze omdat ik op de gezonde tour ben, aren’t we all, en de hoeveelheid olie is natuurlijk verre van gezond. Is hier iets op te bedenken? Verder bedankt voor dit recept. Ik heb falafel alleen ooit in Jordanië gegeten en durfde het hier niet echt aan, maar het viel niet tegen!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 januari 2021 om 17:42

      Hoi Vera! Onwijs leuk dat je het zo lekker vond! Normaal gesproken wordt falafel gefrituurd. Deze pan-versie is (misschien) al íetsje gezonder doordat je minder olie gebruikt dan bij frituren. Je zou kunnen proberen om ze de volgende keer in iets minder olie te bakken, ik denk wel dat je de falafels dan iets platter moet drukken. De falafels worden dan natuurlijk wel anders dan ze zijn bedoeld. Meer een soort platte koekjes oid. De crunch wordt wellicht ook wat minder. Heel verhaal, maar eerlijk gezegd zou ik ze gewoon lekker volgens het recept maken, hahaha. En dan de volgende dag een balansdagje? ?

      Beantwoorden
  27. Jan zegt

    15 januari 2021 om 19:01

    5 sterren
    Voor het eerst dat ik falafel maak en ze waren heerlijk en prachtig!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 januari 2021 om 19:08

      Jippie, wat goed om te horen!!!

      Beantwoorden
  28. gonnie zegt

    28 december 2020 om 17:05

    Super die Falafel

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2021 om 10:37

      Daar word ik nou blij van!

      Beantwoorden
  29. Chris Bierens zegt

    27 december 2020 om 14:29

    5 sterren
    Ik heb de falafel gemaakt. Het was super simpel en hel lekker. Ik ga het zeker nog eens maken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2021 om 10:39

      Zo tof om te horen! Dank voor je enthousiaste reactie en je mooie beoordeling.

      Beantwoorden
  30. Aniek zegt

    17 december 2020 om 20:55

    5 sterren
    Ze zijn super lekker geworden! Lekker krokant aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant. Ik ga ze nooit meer in de supermarkt kopen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 december 2020 om 21:04

      Onwijs tof Aniek! Dat is nog eens leuk om te horen. Dankjewel voor je enthousiasme.

      Beantwoorden
  31. Marloes zegt

    5 december 2020 om 17:06

    5 sterren
    Onwijs lekkere falafel! Wel heel voorzichtig omdraaien in de pan, ze bleven bij mij een beetje aan de smeuige kant. Dat is JUIST heel lekker, maar ze kunnen ook snel kapot gaan als je ze niet voorzichtig omdraait.
    Dank voor dit recept! <3

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      5 december 2020 om 18:34

      Onwijs leuk om te horen dat je het zo lekker vond! Ik ben ook helemaal fan van dat smeuïge zelf. Droge falafel vind ik niks!

      Beantwoorden
  32. Kelly zegt

    3 oktober 2020 om 22:58

    5 sterren
    Super lekker! Recept niet strikt overgenomen maar geen problemen met bakken. Wel middags al gemaakt en in de koelkast laten liggen tot avond en met een de pan in. Heerlijk!!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 oktober 2020 om 18:14

      Wat fijn om te horen dat het zo lekker was Kelly! Dank voor je enthousiaste reactie.

      Beantwoorden
  33. E. zegt

    1 oktober 2020 om 18:50

    1 ster
    Alles precies zo gedaan als in het recept, maar totaal mislukt. Falafel viel helemaal uit elkaar tijdens het bakken dus het werd een grote vette kleffe bende.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 oktober 2020 om 18:15

      Hoi E. Wat ontzettend jammer om te horen! Ik kan op basis van je reactie helaas niet goed beoordelen waar het mis is gegaan.

      Beantwoorden
  34. Leen zegt

    17 september 2020 om 18:53

    5 sterren
    Heerlijk krokante falafel!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 oktober 2020 om 18:16

      Kijk, hier word ik blij van! Mooi dat het recept is bevallen.

      Beantwoorden
  35. Clara zegt

    17 augustus 2020 om 21:43

    Heerlijk gekruid. Jammergenoeg vielen ze uiteen bij het bakken… Hoelang laat je ze bakken?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 augustus 2020 om 21:53

      Hoi Clara. Het is belangrijk om het mengsel niet fijn te malen, het moet nog redelijk grof blijven. Als het falafelmengsel te fijn is, kan het uit elkaar vallen. Kan het zijn dat het hier is misgegaan?

      Beantwoorden
  36. Tessa zegt

    13 augustus 2020 om 09:48

    Hoi Anniepannie,
    Wij hebben ze gisteravond ook proberen te maken maar ze vielen helemaal uit elkaar in de pan, wat overbleef was een soort kruim. We wilden het bij een salade eten en dat kruim hebben we er uiteindelijk maar overheen gestrooid. De smaak was wel heel lekker! ?
    Wel hadden we gedroogde kikkererwten gebruikt ipv uit blik.
    Groetjes, Tessa

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 augustus 2020 om 14:07

      Hoi Tessa! Wat jammer dat ze uit elkaar vielen. Het zou goed kunnen dat dit komt omdat het toch iets anders werkt met zelf geweekte kikkererwten dan met kikkererwten uit pot of blik. Wat ook heel belangrijk is: droog de kikkererwten heel goed af voordat je ze in de keukenmachine doet. Maar waar het denk ik vooral mis is gegaan: pulseer het mengsel (met korte stoten dus), totdat alles nét samenkomt. Als je te lang doormaalt, wordt het te fijn en dan kunnen je falafels uit elkaar vallen. Je moet stoppen als het mengsel echt nog vrij grof is.

      Beantwoorden
      • Claudia zegt

        14 oktober 2020 om 14:48

        Is misschien een stamppot stamper dan niet handig?

        Beantwoorden
  37. B zegt

    24 juli 2020 om 19:31

    4 sterren
    Heel lekker, alleen ze waren toch een beetje zacht en vielen makkelijk uit elkaar. Ik heb er wel bloem bij gedaan, misschien niet genoeg? Is er een manier om ze steviger te krijgen, zoals die van de supermarkt?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 juli 2020 om 10:09

      Wat fijn dat het lekker was! Maar wel jammer dat ze makkelijk uit elkaar vielen. Als ze te nattig zijn, kun je inderdaad wat bloem toevoegen, maar teveel bloem kan er juist ook weer voor zorgen dat ze sneller uit elkaar vallen. Een andere tip is om het mengsel niet te lang te malen. Je moet het echt pulserend mengen (in korte stoten dus) en zodra alles door elkaar is gemengd stop je direct. Wat je ook nog kunt proberen is de balletjes voorafgaand aan het bakken nog even een halfuurtje in de koelkast zetten. Maar eigenlijk is dit bij mij nooit nodig. Zo stevig (droog) als in de supermarkt worden ze trouwens nooit, dit is een recept voor falafel die smeuïg van binnen is en crunchy van buiten.

      Beantwoorden
      • Corrie zegt

        8 augustus 2020 om 16:51

        Bij mij precies hetzelfde probleem. Dan maar in de koelkast

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          10 augustus 2020 om 10:58

          Hopelijk is het goed gekomen Corrie! Hopelijk kun je met de tips hierboven vooruit. De hittegolf helpt vast ook niet mee nu.

          Beantwoorden
  38. Anne zegt

    5 juli 2020 om 18:15

    5 sterren
    Heerlijke falafel!! Dank voor het recept! Mag ik misschien de foto van uw site gebruiken voor een berichtje op Facebook? Dank alvast

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      5 juli 2020 om 19:54

      Hoi Anne, wat een lief compliment! De foto’s kun je helaas niet gebruiken, maar wat wel kan is een linkje naar deze pagina plaatsen, Facebook laat dan automatisch een preview afbeelding zien. ?

      Beantwoorden
  39. Leonneke zegt

    11 april 2019 om 16:36

    5 sterren
    Wat een top recept Andrea! Helemaal niet moeilijk om te maken en echt heel erg lekker. Nieuwe favoriet hier in huis hoor.

    Ik at de falafel de eerste keer met gegrilde groenten en couscous, en de tweede keer met flatbread en rauwkost.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 april 2019 om 18:05

      Jeej zo leuk om te horen!!! En beide lekkere combinaties. Ik moet deze falafel zelf ook nodig weer eens maken. Krijg helemaal trek van jou!

      Beantwoorden
  40. Liesbeth zegt

    6 maart 2019 om 21:08

    5 sterren
    Super recept! Zelfs mijn zoontje kreeg er geen genoeg van! En dat is heel bijzonder ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      6 maart 2019 om 21:25

      Wauw, echt zo onwijs leuk om te horen Liesbeth! Altijd fijn als die kids goed eten hè ?

      Beantwoorden
  41. Jaimy's Kitchen zegt

    27 augustus 2018 om 16:34

    5 sterren
    Ah wat lekker Andrea!
    Krijg er helemaal trek van.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 augustus 2018 om 10:56

      Dankjewel Jaimy! Super leuk om te horen.

      Beantwoorden
  42. Ilona zegt

    15 augustus 2018 om 19:12

    5 sterren
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zelf falafel heb gemaakt maar deze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 augustus 2018 om 11:07

      Hoi Ilona! Oehhh dat moet je zeker eens proberen… Ik vind het een ontzettende aanrader. Zoveel lekkerder dan die supermarkt-falafel! Liefs, Andrea

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in