Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Grand Blogger Dinner 2018 – Stijlvol dineren in het Amstel hotel!

Grand Blogger Dinner 2018 – Stijlvol dineren in het Amstel hotel!

19 juli 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


grand blogger dinner 2018 balkon amstelhotel - AnniepannieOp een zwoele vrijdagavond stapte ik in de trein. Op weg naar het beroemde Amstel Hotel voor The Grand Blogger Dinner 2018! Dat is een culinair persevent georganiseerd door Mr. Goodiebag, specialist in exclusieve events én goodiebags. Ik was een van de 40 gelukkige bloggers (en andere perstypetjes) die erbij mocht zijn! Het idee? Een 5-gangendiner waarin zeven exclusieve merken zich aan ons presenteerden. En dat alles in de paleisachtige sferen van het Amstel Hotel én met een heleboel lieve en inspirerende mensen om me heen. Dream come true? Best wel eigenlijk!

Champagne en chocola

Op het grote balkon van het Amstel Hotel werden we ontvangen met luxe chocolade van het Belgische Godiva. Je keuze voor een drankje bepaalde welke chocolade erbij geserveerd werd. Ik koos voor een glas prachtige champagne van Pol Roger (want: #vierhetleven) met daarbij een stuk melkchocolade met een romige hazelnootvulling. Wat een heerlijke combinatie! Overigens heb ik de andere chocoladesmaken ook even geproefd en ik kan zeggen dat ik ook érg fan ben van de variant met pure chocolade en bloedsinaasappel.

grand blogger dinner 2018 spiegelzaal - AnniepannieSpiegelzaal

Na een hoop gezelligheid op het balkon was het tijd om aan tafel te gaan. In de statige Spiegelzaal van het Amstel Hotel stond een prachtige gedekte tafel klaar, met verschillende tafelwaters (blauw, groen, rood) van Chaudfontaine. Let the Grand Blogger Dinner 2018 begin! We trapten af met een Mediterraan gerechtje dat draaide om de gazpacho van Alvalle. Een heerlijk koud soepje op basis van tomaat, komkommer en paprika. Vol smaak en zónder onnodige toevoegingen. I like it! Erbij drie matchende hapjes: een hartige oreo van zwarte olijven en een crème van cashewnoten, een gazpacho sponsje en een soort bruschetta met kikkererwtenspread. Een leuke start van de Grand Blogger Dinner 2018!

Grand blogger dinner 2018 voorgerecht - AnniepannieMidden-Oosterse lasagna

Wat een leuk idee: gang twee was een lasagne op basis van filodeeg. Dun en knapperig en een leuk (en licht) alternatief voor de traditionele lasagnebladeren. De vulling bestond uit gegrilde groente en tomaat-basilicum hummus van Maza. Voor mij gaat er niets boven zelfgemaakte hummus, maar als je eens wat minder tijd hebt zijn zulke supermarkthummussen (tadaaaaa! Gratis galgjewoord! ?) een prima alternatief. Bij de ‘lasagna’ dronken we een glas Bilbao Lalomba Rosado rosé van Wijnkring en dat maakte het feestje compleet!

grand blogger dinner 2018 filodeeg lasagna - AnniepannieRestaurant La Rive

Mijn absolute favoriet van de avond (I know, spoiler) was gang drie, verzorgd door Restaurant La Rive. Dit is het restaurant van het Amstel Hotel en wauw, wat presenteerden zij een prachtig gerecht: langzaam (zo’n 15 uur!) gegaarde shortrib met orzo, knolselderijcrème en een wijnjus met laurier. Perfectie! Erbij werd een glas Farina Nodo d’Amore geschonken en van die combinatie werden ik en mijn tafelgenootjes extreem blij. Liefde!

grand blogger dinner 2018 shortrib la rive - AnniepannieZalm met koolzaadolie

Koolzaadolie, een echt Nederlands product dat ik – in alle eerlijkheid – nog nooit had geproefd. Deze olie is er in een aantal varianten, waaronder de ‘classic’ en een variant met een roombotersmaak. In die laatste olie dipte ik een broodje en verdraaid, het smaakte ontzettend naar roomboter! Toch is het wel een beetje een mindfuck. De zalm die ons voorgeschoteld wordt is besprenkeld met een salsa van citroen, kappertjes en de Brassica ‘classic’ koolzaadolie. Een heerlijk gerecht, zeker met het knapperige amandelschaafsel erbij.

grand blogger dinner 2018 zalm - AnniepannieGezond dessert

Gezond ijs – of beter: ijs laag in calorieën – is hot. Behalve dat het natuurlijk koud is, haha. Tijdens het dessert maken we kennis met het nieuwe ijsmerk Koupe. Rijk aan proteïnen en laag in calorieën. Handig voor de fitgirls & boys onder ons! De smaak salted caramel werd gecombineerd met panacotta, een hazelnoot crumble, pistache spongecake en witte ganache parels. Het dessert doet me denken aan zeemeerminnen. Wat een leuke presentatie! De smaak is heerlijk, zeker in combinatie met de bijzondere dessertwijn uit Chili, de Errazuriz late harvest Sauvignon Blanc.

grand blogger dinner 2018 dessert - AnniepannieAfsluitende fotosessie

We hadden ons natuurlijk niet voor niets in cocktailjurken en killerheels gehuld, dus na het diner was het tijd voor een ongegeneerde fotosessie bij de merkenbanner. Daar kwamen een heleboel leuke, geposeerde foto’s uit voort, maar ik wil jullie ook zéker de blooper van de avond niet onthouden. We stonden iets te dicht op het scherm, dus voor we het wisten ging hij om! Hilariteit ten top. Wat een heerlijke, gezellige en onvergetelijke avond heb ik gehad. Bedankt Alwin van Mr. Goodiebag en ook dank aan alle mooie merken, inclusief het Amstel Hotel, die The Grand Blogger Dinner 2018 mogelijk hebben gemaakt.

Grand blogger dinner 2018 blooper - Anniepannie


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun, Op pad! Tags: alvalle, amstel hotel, brassica, champagne, chaudfontaine, diner, event, gazpacho, godiva, grand blogger dinner, hollands goud, karamel zeezout, koolzaadolie, koupe, la rive, maza, mr goodiebag, persdiner, restaurant, shortrib, uit eten, wijn, wijnkring, zalm

« Citroenrisotto met tuinbonen en munt
Libanese kipspiesjes van de barbecue | Shish taouk »

Reacties

  1. Maaike zegt

    20 juli 2018 om 22:14

    Wat moet dat een heerlijke avond zijn geweest!
    Aan de hapjes zal het iig niet gelegen hebben zo te zien!

    Liefs maaike

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 juli 2018 om 13:46

      Jaaa het was fantastisch! Zo leuk om een keer mee te maken. De gerechten waren stuk voor stuk heerlijk!

      Beantwoorden
  2. Nicole zegt

    20 juli 2018 om 16:32

    Heerlijk verslag van een supertoffe avond. Take me back, please… :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 juli 2018 om 13:47

      Haha jaaa ik zou ook nog wel een keer willen! Hopelijk zie ik je snel weer bij een volgend tof evenement. Liefs!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok