Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Witlofschotel met geitenkaas en peer

Witlofschotel met geitenkaas en peer

20 november 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 15 Reacties


Witlofschotel met geitenkaas en peer - ANNIEPANNIE

Vroeger aten we witlof met ham en kaas uit de oven. Super lekker, maar er zijn natuurlijk allerlei leuke variaties mogelijk! De witlofschotel met geitenkaas en peer die ik vandaag deel, is ook geschikt voor vegetariërs. Hij is echt heeeeerlijk. De tijm en honingmosterddressing passen perfect bij de witlof en de peer. De pecannootjes geven een heerlijke crunch. Wij eten dit graag met gebakken aardappels en een lekkere dot mayo!

Witlofschotel met geitenkaas: lekker voor in de winter

Witlof (ook wel Brussels lof genoemd) kun je bijna het hele jaar door uit Nederland krijgen. In de zomer eet ik het graag rauw in een salade, of ik gebruik de witlof ‘schuitjes’ om leuke hapjes mee te maken. Vul ze met een lepeltje tonijn- of makreelsalade en je bent eigenlijk al klaar. Maar wist je dat december, januari, februari en maart de beste maanden zijn voor witlof uit Nederland? In de wintermaanden vind ik het lekker om witlof warm te eten, bijvoorbeeld in deze witlofschotel met geitenkaas en peer.

Witlofschotel met geitenkaas en peer - ANNIEPANNIE

Witlof en peer: echte smaakvrienden

Wie niet dol is op warm fruit, of fruit in avondmaaltijden, kan beter een ander maaltje uitzoeken. In deze witlofschotel met geitenkaas gaan namelijk peren! Gewone handperen zijn perfect, zoals conference peren. Ze zijn een heerlijke friszoete tegenhanger voor de iets bittere witlof. Heel erg lekker. Voor een lekkere crunch strooide ik ook wat pecannoten over deze witlofschotel. Als je die niet kunt vinden, of je vindt ze te duur, dan mag je natuurlijk ook walnoten gebruiken. Die zijn ook heerlijk!

Witlof met geitenkaas en peer uit de oven - ANNIEPANNIE

Honing-mosterddressing

Nou kun je heel makkelijk zelf honingmosterd maken, maar ik heb standaard zo’n potje van Marne in de koelkast staan. Dat verdun je met wat water en hop, je honing-mosterdressing is klaar. Ideaal als dressing door salades, maar dus ook als smaakmaker in deze ovenschotel. Zelf honingmosterd maken kan ook, meng dan simpelweg wat honing en mosterd door elkaar. Om het dunner te maken voeg je wat water toe.

Witlof met geitenkaas en peer uit de oven - ANNIEPANNIE

Witlofschotel met geitenkaas en peer

Deze witlofschotel met geitenkaas en peer is verrassend lekker! Tijm, honingmosterddressing en crunchy pecannootjes maken de ovenschotel helemaal af.
4.64 van 19 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 2 conference peren niet te rijp
  • 1,5 el honingmosterd
  • 1 tl gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm, blaadjes afgerist
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 35 g pecannoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de stronken witlof in de lengte. Kook ze 3 minuten voor. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis.
  • Rangschik de witlof en stukken peer in een ovenschaal. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met de tijm. Roer de honingmosterd los met een heel klein beetje water (zodat het nét schenkbaar is) en giet dit gelijkmatig over de witlof en peer. Strooi de pecannoten over de witlofschotel en plaats de schaal in het midden van de oven. Bak ongeveer 20 minuten, totdat de geitenkaas goudbruin is.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere groentegerechten uit de oven?

Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola
Deze ovenschotel van pasta met geroosterde paprika en gorgonzola is om te smullen! De zoete smaak van geroosterde paprika past perfect bij de romige kaas.
Bekijk recept
Pasta met geroosterde paprika en gorgonzola
Gegrilde groente uit de oven met Indiase kruiden
Gegrilde groente uit de oven op z'n Indiaas! Een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd met aardappel, bloemkool, kikkererwten en tomaat. Met een frisse yoghurtdressing.
Bekijk recept
Indiase traybake met aardappel en bloemkool - ANNIEPANNIE-1
Groentepakketjes uit de oven (of barbecue)
De geur als je deze pakketjes openmaakt is heerlijk! Groentepakketjes uit de oven (of barbecue) zijn makkelijk te maken én snel klaar. Wat wil een mens nog meer?
Bekijk recept
Groentepakketjes uit de oven - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze witlofschotel met geitenkaas te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Bijgerechten, Kerst, Recepten, Vega Tags: geitenkaas, honing, mosterd, oven, ovenschotel, pecannoten, peer, tijm, witlof

« Kibbeling van bloemkool
KitKat cheesecake »

Reacties

  1. Ina zegt

    6 maart 2023 om 19:06

    Ik heb dit recept nu een paar keer gegeten afwisselend met iedere een ander soort kaas,net wat ik in.huis heb ,het is erg lekker.

    Beantwoorden
  2. Ali Kleinjan zegt

    21 februari 2023 om 18:51

    Echt heel erg lekker.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 februari 2023 om 19:35

      Wat heerlijk om te horen!

      Beantwoorden
  3. Patty zegt

    9 november 2022 om 13:19

    Ik had meer een vraag over het recept. Kunnen allerlei soorten noten erin ipv pecannoten. Nu zijn dit natuurlijk enorm smaakmakers. Maar ik ben erg benieuwd.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      14 november 2022 om 15:37

      Hoi Patty, je zou walnoten of hazelnoten kunnen proberen! Ook altijd erg lekker in combinatie met geitenkaas en peer.

      Beantwoorden
  4. Erik van der Walle zegt

    20 juli 2022 om 18:46

    Heerlijk gegeten op een warme zomerdag!
    Perfecte maaltijd!!

    Beantwoorden
  5. Suze zegt

    17 januari 2022 om 13:25

    Het was heerlijk, komt zeker vaker op tafel. En de honing mosterdsaus was inderdaad makkelijk zelf te maken.

    Beantwoorden
  6. Alfred zegt

    9 januari 2022 om 20:48

    5 sterren
    Heerlijk en eenvoudig klaar te maken

    Beantwoorden
  7. Kooijman zegt

    8 januari 2022 om 18:45

    Een heerlijke schotel ik doe iedere keer wat andere noten er op

    Beantwoorden
  8. Magda zegt

    25 maart 2021 om 14:33

    4 sterren
    Er is wel een heel groot verschil tussen grondwitloof, dat geoogst wordt tijdens de wintermaanden en witloof/ watercultuur, dat het ganse jaar te verkrijgen is : nl de smaak. Grondwitloof is oorspronkelijk afkomstig uit België, vandaar de naam Brussels lof en niet uit Nederland! Wij hebben in België nog een mooi aantal vollegrond witlooftelers! Een aanrader om bij de aankoop toch voor grondwitloof te kiezen!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 maart 2021 om 13:57

      Wat een goede tip Magda, dankjewel voor het delen!

      Beantwoorden
  9. Cobi zegt

    15 februari 2021 om 21:10

    5 sterren
    Heel lekker. Ik heb wel dubbele hoeveelheid geitenkaas en iets meer pecannoten erover gedaan. Gegeten met gehalveerde krielaardappels met rozemarijn, die ik 10 minuten (220°) eerder in de oven had gezet. Daarna 20 minuten op 200°.

    Beantwoorden
  10. Thea zegt

    23 december 2020 om 23:39

    5 sterren
    Hallo, heb dit recept gemaakt. Aangepast door de zachte geitenkaas te prakken met 2 theelepels honing en 1 volle theelepel mosterd, met water tot lobbig sausje geprakt. Had geen pecannoten wel walnoten. Geserveerd met puree van zoete aardappel vermengd met een gebakken rood pepertje, ui en knoflook (zout, peper, tijm, oregano).

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 januari 2021 om 10:41

      Klinkt goed Thea!

      Beantwoorden
  11. Romy zegt

    28 november 2020 om 10:48

    5 sterren
    Weer zo’n topper! Dank je voor je lekkere recepten :-)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in