Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Nagerechten / Kokosblondies

Kokosblondies

5 februari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Comments


Kokosblondies - Anniepannie.n

Je hebt brownie lovers, je hebt blondie lovers en je hebt de mensen die het allebei mega lekker vinden. Ik val uiteraard in die laatste categorie, haha! Brownies zijn bruin door gesmolten chocolade en/of cacaopoeder, blondies blijven blond doordat er geen bruine chocolade doorgaat. Soms zit er wel witte chocolade door, maar dat hoeft niet! In deze kokosblondies zit vooral een heleboel kokos. Daardoor zijn ze heerlijk zoet en tropisch. Als je van kokos houdt moet je deze blondies dus echt een keertje proberen!

Kokosblondies van Daniëlle

Vind je de foto’s trouwens niet helemaal geweldig? Ze zijn gemaakt door gastblogger Daniëlle en ook het recept is van haar hand. Allemachies, wat ben ik toch blij met haar! En wat zijn deze kokosblondies heerlijk. Ik heb ze zelf ook gemaakt en yum, deze wil je echt maken. Overigens heb je deze kokospasta nodig voor het recept. Ik kende dat eerst helemaal niet! Is dus voor op je boterham. Nu weet ik dat er een hoop mensen zijn die niet dol zijn op kokos. En dat is ok! Onbegrijpelijk, maar ok. Hahaha! Grapje hoor. ;-) Voor jullie heb ik deze blondies met lavendel en sinaasappel in de aanbieding. Ook zááálig!

Blondies met kokos - Anniepannie.nl

Tropisch toetje

Ik vind het super leuk om thema-avondjes te houden. Vooral als er vrienden komen eten! Dan maak ik graag drie gangen die mooi bij elkaar passen. Deze kokosblondies zijn perfect als dessert bij een Aziatisch diner. Als voorgerecht kun je bijvoorbeeld deze loaded papadum met mango en rivierkreeftjes maken. En als hoofdgerecht een gratin van zoete aardappel of pulled carrot broodjes met hoisinsaus. Doe jij ook weleens van dit soort avondjes? Benieuwd!

Kokosblondies - Anniepannie.n

Kokosblondies

Ben je meer van de blondies dan de brownies? Dan zijn de kokosblondies echt wat voor jou! Heerlijk zoet en tropisch van smaak.
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 gram bloem
  • 40 gram geraspte kokos
  • 100 gram kokospasta
  • 25 gram kokossnippers
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit bij de suiker met een snuf zout en meng het door elkaar met een mixer. Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en mix het geheel 3 minuten op hoge snelheid. Voeg de bloem en de geraspte kokos toe en mix nog een keer op hoge snelheid totdat alles goed gemengd is.
  • Bekleed een bakblik (20×20 cm) met bakpapier en doe 1/3 van het beslag in de bakvorm.
  • Verdeel er 50 gram kokospasta in ‘dotjes’ over, gevolgd door weer 1/3 van het beslag, de overige kokospasta in ‘dotjes’ en het laatste beslag. Strooi de kokossnippers erover.
  • Bak de blondie zo’n 45 minuten. Laat de blondie even afkoelen in de vorm en laat hem vervolgens volledig afkoelen op een taartrooster voordat je er stukken van snijdt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Geniet ervan! En mocht je er overheen gelezen hebben: deze kokospasta heb je nodig in het recept. Die koop je onder andere bij de Albert Heijn.

Meer blondie recepten:

  • Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen
  • Blondies van kikkererwten (vegan)

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Buffet, Hapjes en Snacks, Kerst, Nagerechten, Pasen, Recepten, Taart, Vega Tagged With: bakken, blondies, gastblog Daniëlle, gebak, kokos, zoetigheid

« Gepofte zoete aardappel als ontbijt (met pindakaas, chocola en chili!)
Pompoensoep met orzo met maar 5 ingrediënten »

Comments

  1. Lotte says

    13 februari 2020 at 19:02

    5 sterren
    Ziet er superlekker uit! Topreceptje, ik ga hem maken ☺️

    Beantwoorden
  2. Iris says

    13 februari 2020 at 09:38

    5 sterren
    Blondies met lavendel! Klinkt fantastisch!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.