Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Nagerechten / Kokosblondies

Kokosblondies

5 februari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Kokosblondies - Anniepannie.n

Je hebt brownie lovers, je hebt blondie lovers en je hebt de mensen die het allebei mega lekker vinden. Ik val uiteraard in die laatste categorie, haha! Brownies zijn bruin door gesmolten chocolade en/of cacaopoeder, blondies blijven blond doordat er geen bruine chocolade doorgaat. Soms zit er wel witte chocolade door, maar dat hoeft niet! In deze kokosblondies zit vooral een heleboel kokos. Daardoor zijn ze heerlijk zoet en tropisch. Als je van kokos houdt moet je deze blondies dus echt een keertje proberen!

Kokosblondies van Daniëlle

Vind je de foto’s trouwens niet helemaal geweldig? Ze zijn gemaakt door gastblogger Daniëlle en ook het recept is van haar hand. Allemachies, wat ben ik toch blij met haar! En wat zijn deze kokosblondies heerlijk. Ik heb ze zelf ook gemaakt en yum, deze wil je echt maken. Overigens heb je deze kokospasta nodig voor het recept. Ik kende dat eerst helemaal niet! Is dus voor op je boterham. Nu weet ik dat er een hoop mensen zijn die niet dol zijn op kokos. En dat is ok! Onbegrijpelijk, maar ok. Hahaha! Grapje hoor. ;-) Voor jullie heb ik deze blondies met lavendel en sinaasappel in de aanbieding. Ook zááálig!

Blondies met kokos - Anniepannie.nl

Tropisch toetje

Ik vind het super leuk om thema-avondjes te houden. Vooral als er vrienden komen eten! Dan maak ik graag drie gangen die mooi bij elkaar passen. Deze kokosblondies zijn perfect als dessert bij een Aziatisch diner. Als voorgerecht kun je bijvoorbeeld deze loaded papadum met mango en rivierkreeftjes maken. En als hoofdgerecht een gratin van zoete aardappel of pulled carrot broodjes met hoisinsaus. Doe jij ook weleens van dit soort avondjes? Benieuwd!

Kokosblondies - Anniepannie.n

Kokosblondies

Ben je meer van de blondies dan de brownies? Dan zijn de kokosblondies echt wat voor jou! Heerlijk zoet en tropisch van smaak.
4.75 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten minuten
Bereidingstijd45 minuten minuten
Totale tijd1 uur uur
Servings: 16 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 gram bloem
  • 40 gram geraspte kokos
  • 100 gram kokospasta
  • 25 gram kokossnippers
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg dit bij de suiker met een snuf zout en meng het door elkaar met een mixer. Voeg één voor één de eieren en eidooier toe en mix het geheel 3 minuten op hoge snelheid. Voeg de bloem en de geraspte kokos toe en mix nog een keer op hoge snelheid totdat alles goed gemengd is.
  • Bekleed een bakblik (20×20 cm) met bakpapier en doe 1/3 van het beslag in de bakvorm.
  • Verdeel er 50 gram kokospasta in ‘dotjes’ over, gevolgd door weer 1/3 van het beslag, de overige kokospasta in ‘dotjes’ en het laatste beslag. Strooi de kokossnippers erover.
  • Bak de blondie zo’n 45 minuten. Laat de blondie even afkoelen in de vorm en laat hem vervolgens volledig afkoelen op een taartrooster voordat je er stukken van snijdt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Geniet ervan! En mocht je er overheen gelezen hebben: deze kokospasta heb je nodig in het recept. Die koop je onder andere bij de Albert Heijn.

Meer blondie recepten:

  • Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen
  • Blondies van kikkererwten (vegan)

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Buffet, Hapjes en Snacks, Kerst, Nagerechten, Pasen, Recepten, Taart, Vega Tags: bakken, blondies, gastblog Daniëlle, gebak, kokos, zoetigheid

« Gepofte zoete aardappel als ontbijt (met pindakaas, chocola en chili!)
Pompoensoep met orzo met maar 5 ingrediënten »

Reacties

  1. Lotte zegt

    13 februari 2020 om 19:02

    5 sterren
    Ziet er superlekker uit! Topreceptje, ik ga hem maken ☺️

    Beantwoorden
  2. Iris zegt

    13 februari 2020 om 09:38

    5 sterren
    Blondies met lavendel! Klinkt fantastisch!

    Beantwoorden
4.75 from 4 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok