Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / 5 ingrediënten / 5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten

5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten

6 september 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 14 Reacties


5 ingredienten flapjacks met rozijnen - Anniepannie.nl

Als je Anniepannie volgt op Instagram dan heb je ongetwijfeld meegekregen dat ik gisteren dit geniale boek van Jamie Oliver heb binnengekregen, met allemaal ‘5 ingrediënten’ recepten. ZO EXCITED! Uiteraard ben ik er meteen mee aan de slag gegaan en voilà, dat resulteerde in deze heerlijke 5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten! Jamie noemt ze ‘Buddy’s flapjack biscuits’. Ongetwijfeld de lievelingssnack van zijn oudste zoontje Buddy. Dat is overigens kind vier van vijf (!), zoals Jamie trots op de eerste pagina’s van zijn boek laat zien. ‘Dedicated to my favorite 5 ingredients’, grapt hij over zijn boek. De opzet moge duidelijk zijn, simpele maar lekkere gerechten met maar 5 ingrediënten. I love it!

Flapjacks met maar 5 ingrediënten

Voor deze flapjacks met rozijnen en pecannoten heb je dus maar 5 dingen nodig: boter, een mix van gedroogd fruit en noten, havermout, zelfrijzend bakmeel en ‘golden syrup’. Dat laatste heb ik overigens vervangen door gewone Hollandse schenkstroop. Ging prima! Qua fruit en noten ging ik voor rozijntjes en pecannoten. Die twee combineren geweldig met elkaar. Wat ik zo mooi vind aan dit recept is dat de meeste mensen de 5 benodigde ingrediënten al in huis zullen hebben. Zo ging het ook bij mij! Super handig.

5 ingredienten jamie oliver flapjacks - Anniepannie.nl

Makkelijkste recept op aarde!

Nog iets leuks: als je dit flapjacks recept 1x hebt gemaakt, dan kun je het waarschijnlijk de volgende keer uit je hoofd maken. Je hebt namelijk van elk van de 5 ingrediënten precies 100 gram nodig. Piece of cake dus! Of eigenlijk: piece of cookie. Het resultaat? Zooo lekker! Jamie Oliver, you are my hero. ?Ga vooral los met je eigen fruit- en notenmixjes, maar probeer mijn combinatie van rozijnen en pecannoten ook zeker een keer. So good.

5 ingredienten flapjacks met rozijnen - Anniepannie.nl

5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten

Voor deze heerlijke flapjacks (koekjes) met rozijnen en pecannoten heb je maar 5 ingrediënten nodig. En van ieder ingrediënt precies 100 gram. Lekker én makkelijk dus!
4.89 van 9 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 16 stuks

Keukentools

  • keukenmachine
  • vierkante bakvorm van 20×20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 100 gram noten-fruit mix ik gebruikte 50 gram pecannoten + 50 gram rozijnen
  • 100 gram havermout
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram schenkstroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakvorm met het bakpapier en vet het een beetje in met olijfolie (ik gebruikte een spray).
  • Doe de boter, rozijnen, pecannoten, havermout en het zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine. Pulseer dit totdat alles samenkomt én loskomt van de zijkanten. Voeg dan de stroop toe en pulseer totdat alles mooi gemengd is.
  • Doe het beslag over in de bakvorm en verdeel over de hele bakvorm. Druk het plat en glad met een spatel. Zet de vorm in de oven en bak in 15-20 minuten goudbruin.
  • Haal de bakvorm uit de oven en snijd er direct 16 vierkantjes van. Laat de flapjacks nu 5 minuten afkoelen in de vorm. Pak dan de zijkanten van het bakpapier vast en til hiermee de flapjacks uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een rekje of op een groot bord.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Geniet ervan!!!

TIP: Varieer vooral lekker met de noten-fruit mix, je kunt van alles gebruiken. Denk ook eens aan walnoten met gedroogde kersen of stukjes gedroogde abrikoos met hazelnoten. Yummmmm…

Meer zoete recepten:

Blondies met sinaasappel en lavendel
Fudge met licor 43 (alleen voor volwassenen)
Blondies van kikkererwten

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of deze 5 ingrediënten flapjacks je lekker lijken! Laat je het weten in een reactie?


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Hapjes en Snacks, Kookboeken, Nagerechten, Recepten, Vega Tags: 5 ingrediënten, bakken, flapjacks, havermout, jamie oliver, koekjes, pecannoten, rozijnen, stroop, zelfrijzend bakmeel

« Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola
Hele bloemkool uit de oven met vadouvan, krieltjes en ravigottesaus »

Reacties

  1. Eske de Koning zegt

    17 mei 2021 om 12:32

    Ik ben dol op flapjacks! Hoelang blijven deze goed/lekker na het bakken?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      17 mei 2021 om 13:24

      Ik zou zeggen maximaal een week, als je ze luchtdicht verpakt. Maar ik ben benieuwd of je er zo lang af kunt blijven. ;-) Vers is natuurlijk altijd het lekkerste. Je zou eventueel ook een deel kunnen invriezen.

      Beantwoorden
  2. Jan-Willem zegt

    7 december 2019 om 12:37

    5 sterren
    Ik heb geen vierkante bakvorm. En het is te laat er nog een te vragen aan de Sint.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 december 2019 om 12:49

      Dan mag je voor deze ene keer ook een ronde bakvorm gebruiken. Doe ik niet moeilijk over. ;-)

      Beantwoorden
  3. Iris zegt

    24 mei 2019 om 10:54

    5 sterren
    Nu meerdere malen gemaakt. Ik heb glutenvrij zelfrijzend bakmeel gebruikt en dat werkt ideaal.

    Verder gebruik ik de noten en vruchtenmix van de Lidl, die je zelf kunt “tappen”. Daarin zitten als ik het goed heb: walnoten, cashewnoten, amandelen, gedroogde vijg en abrikoos en pompoenpitten.

    Ook ongebakken is het overigens heerlijk. Zou bijna zeggen een iets meer verantwoorde en in mijn geval glutenvrije variant op cookie dough ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 mei 2019 om 11:29

      Wat leuk om te horen Iris! Dit recept is hier thuis ook favoriet. Zo makkelijk en lekker! Goed om te horen dat het met glutenvrij bakmeel ook werkt. Fijne dag!!!

      Beantwoorden
  4. Hilde zegt

    30 oktober 2017 om 17:44

    5 sterren
    Yum! Ik zou zo graag gedroogde zure kersen gebruiken maar geen idee waar ik ze halen moet. Heb jij tips?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 november 2017 om 11:36

      Wat een leuk idee! Ik gebruik ze nooit, maar ik zou eens kijken bij een notenwinkel of notenkraam (op de markt). En anders sowieso online!

      Beantwoorden
  5. Lianne zegt

    29 september 2017 om 00:29

    5 sterren
    Ohh, dat ziet er goed uit! En lekker makkelijk ideaal! :D

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 oktober 2017 om 16:18

      Dankjewel! Makkelijk hè!

      Beantwoorden
  6. Bas zegt

    8 september 2017 om 11:05

    5 sterren
    Leuk! Mijn boek is onderweg (in combi met weer een nieuw abonnement op Jamie..), dus kan ik nu alvast voorproeven.. ;-)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 september 2017 om 13:39

      Wat een heerlijk vooruitzicht!

      Beantwoorden
  7. Anouk zegt

    6 september 2017 om 19:44

    5 sterren
    Piece of flapjack!! ?
    Lijkt me heerlijk…..

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 september 2017 om 16:37

      Haha die is nog beter! Ze zijn echt yummieinthetummie.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in