Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / 5 ingrediënten / Kokoskoekjes met lemoncurd

Kokoskoekjes met lemoncurd

9 juni 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kijk even wat een plaaaatje, deze kokoskoekjes met lemoncurd! Kun jij geloven dat je hier maar 5 ingrediënten voor nodig hebt? En dan is de lemoncurd ook nog eens zelfgemaakt. Deze kokoskoekjes doen het goed bij de thee (high tea!), maar zijn door hun looks ook helemaal geschikt voor Pasen. Ik vind het door de kokosrasp net een soort nestje met een geel ‘eitje’ erin. Je zou de kokoskoekjes zelfs wat ovaler kunnen vormen, zodat ze meer de vorm van een ei krijgen. Laat je het weten als je ze gaat maken? (óf al hebt gemaakt? Vind ik zóóó leuk!

Kokoskoekjes met lemoncurd en… Zero Waste!

Als je het recept voor deze kokoskoekjes leest, zal het je opvallen dat er letterlijk niets wordt verspild! Je gebruikt zowel de eidooiers als de eiwitten en zelfs de rasp van de citroenen gaat niet verloren. Niet geheel toevallig, want de koekjes komen uit het kookboek ‘Zero Waste’ van uitgeverij PEPEAT. Een boek vol recepten die je leren dat bijna alles bruikbaar is en je dus nooit meer citroenschillen, restjes brood, bloemkoolbladeren of radijsloof hoeft weg te gooien. Een aanrader! Ik heb er al veel van geleerd.

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

Deze kokoskoekjes met lemoncurd zijn heerlijk en makkelijk om te maken. En nog mooier: je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig! Leuk voor bij de high tea.
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 12 koekjes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 170 gram suiker
  • 120 gram geraspte kokos
  • 2 biologische citroenen (of 1 bio limoen en 1 bio citroen)
  • 70 gram ongezouten roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Splits de eieren. Meng de eiwitten, 100 gram suiker en de geraspte kokos met een garde tot een egaal beslag.
  • Rol balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de balletjes, want je moet ze nog een beetje platdrukken zonder dat ze elkaar raken. Maak een kuiltje in elk kokosballetje met de achterkant van een lepeltje. Bak de kokoskoekjes 15 minuten in het midden van de oven.
  • Rasp de schil en pers het sap van de citroenen. Verwarm de boter, het citroensap en de geraspte citroenschil in een pannetje op een laag vuur. De boter moet helemaal gesmolten zijn, maar het mengsel mag niet koken.
  • Klop de eierdooiers en 70 gram suiker op in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe, meng door elkaar en giet weer in het pannetje. Verwarm al roerend op laag vuur tot de lemoncurd begint in te dikken; zorg dat het niet gaat koken. Haal de pan van het vuur als de lemoncurd volledig de achterkant van een spatel bedekt. Schep de curd in een koude kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Giet daarna in een goed afsluitbare bak.
  • Vul het kuiltje van de kokoskoekjes vlak voor het serveren met de citroencrème.

Notities

TIP: De lemoncurd is een week houdbaar in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer heerlijke zoetigheid:

Tropische mango curd met limoen
Vegan appeltaart met kokosslagroom
Mango-appeltaart (‘mappeltaart’)
Kokosblondies
Blondies met sinaasappel en lavendel

Meer ‘no waste’ recepten:

Als je benieuwd bent naar meer ‘no waste’ recepten zoals deze kokoskoekjes met lemoncurd, dan raad ik je aan om het boek Zero Waste te bestellen. Het staat vol recepten die verspilling tegengaan: van pesto van radijsloof, tot gepekelde venkelstelen en in koffiedik gestoofde groenten.

Dankzij de gratis Admented app bekijk je met je smartphone of tablet ook direct de receptvideo’s met de Vlaamse tv-chef Jeroen De Pauw. Door Augmented Reality komt hij letterlijk tot leven in het kookboek Zero Waste. Je scant met de app de afbeelding en via je telefoon gaat op de plek van de afbeelding een filmpje spelen. Je moet het zien om het helemaal te begrijpen, haha. Heel tof gedaan!

Het Zero Waste boek heb ik gekregen. Ik besloot zelf om er onder andere deze leuke kokoskoekjes uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Deze valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in mijn (ietwat uitpuilende) kookboekenkast.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze kokoskoekjes te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 5 ingrediënten, Hapjes en Snacks, High tea, Kookboeken, Nagerechten, Pasen, Recepten, Vega Tagged With: 5 ingrediënten, bakken, citroen, duurzaam, high tea, koekjes, kokos, kokoskoekjes, kokosmakronen, kokosrasp, kookboek, lemon curd, lemoncurd, makkelijk, review

« Soep met garnalen, koriander en kokosmelk
Peruaanse causa met tonijn en avocado »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Paas chocolade maken - ANNIEPANNIE.NL

Paas chocolade bark maken

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.