Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Indiase tikka bowl met kip, garnalen en mango

Indiase tikka bowl met kip, garnalen en mango

12 april 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Indiase tikka bowl - ANNIEPANNIE

Deze Indiase tikka bowl wil je echt zó proeven! Het is een soort surf & turf India style, met spiesjes van garnalen en kip in een tikka masala marinade. Uiteraard kan daarbij verse mango niet ontbreken. Je weet, ik ben er dol op. Zo dol zelfs, dat ik ook wat mango chutney door de yoghurt roerde. Too much? Echt niet dus! Het smaakt heerlijk bij elkaar. Serveer nog wat crunchy gestoomde broccoli bij deze Indiase bowl en je hebt een #winnerwinnerchickenshrimpdinner. En nog een behoorlijk gezond diner ook! Zéker als je net als ik voor volkoren basmatirijst kiest. Nét wat voedzamer dan gewone witte rijst en ook hartstikke lekker.

Indiase tikka bowl vol kleuren

Wie aan India denkt, denkt aan kleur. Althans, ik wel! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik stel me altijd een prachtig, druk land voor vol kleurrijk geklede mensen, heerlijk eten en veel herrie. Misschien klopt er wel helemaal niets van dat beeld, maar ik blijf graag nog even in die waan. Ik hoor altijd ontzettend verschillende ervaringen van mensen die naar India zijn geweest. Of ze vonden het geweldig, of ze vonden het vreselijk. Maar over één ding is bijna iedereen het eens: het eten is er fan-tas-tisch! Daarom was ik super blij toen Patak’s mij vroeg om een recept te ontwikkelen met hun nieuwste product: de Paste Pots. Ik ging aan de slag met de Tikka Massala Paste Pot, want dat vind ik één van de lekkerste Indiase kruidenmixen. Ik maakte er deze heerlijke Indiase tikka bowl mee.

Indiase tikka bowl met kip en garnalen - ANNIEPANNIE

Chicken tikka massala

Chicken tikka massala, wie kent het niet? Het staat standaard in het lijstje met populaire Indiase gerechten als je Indiaas bestelt, samen met de beroemde butter chicken uiteraard. Nu heeft de Indiase keuken nog véél meer te bieden dan dat, maar toch: ze zijn niet voor niets favoriet hier in Nederland! Ik besloot een beetje te freestylen en een variant op de gewone tikka massala te bedenken. Het werd deze Indiase tikka bowl! Naast kip gebruikte ik ook garnalen, want die gaan fantastisch samen met de geurige tikka massala pasta. Heb je de tijd? Laat de kip en garnalen dan een paar uurtjes marineren voor een extra lekker resultaat. Of een hele nacht, dat mag ook! Geniet van deze Indiase surf & turf!

Indiase bowl met kip en garnalen - ANNIEPANNIE
Indiase chicken tikka bowl - ANNIEPANNIE

Indiase tikka bowl met kip, garnalen en mango

Deze Indiase tikka bowl met kip en garnalen is heerlijk! En nog makkelijk om te maken ook. Serveer de geroosterde tikka spiesjes met rijst, knapperige broccoli en mango-yoghurt. 
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd10 minuten minuten
Marineren1 uur uur
Totale tijd20 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 120 g volkoren basmatirijst
  • ½ mango in reepjes
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mangochutney
  • 150 g kippendijfilet
  • 12 rauwe wokgarnalen ontdooid

Voor de marinade:

  • 1 Tikka Massala Paste Pot (Patak’s)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • ½ el zonnebloemolie

Ook nodig:

  • 4 houten spiesjes

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
  • Snijd de kippendijfilets in reepjes van hetzelfde formaat als de garnalen. Doe de kipreepjes en de garnalen bij de marinade in de kom en meng alles goed door. Dek af en laat minstens 1 uur – maar liever langer – marineren in de koelkast.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor volkoren basmatirijst heb je 25 minuten nodig.
  • Rijg intussen om en om stukjes kip en garnalen aan de spiesjes. Drie garnalen per spiesje.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in repen of plakjes.
  • Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip-garnalenspiesjes in zo’n 6 à 7 minuten gaar.
  • Stoom de broccoli in 4 à 5 minuten gaar in een stoompan. Heb je die niet, hang dan een vergiet in een grote pan met een laagje water op de bodem, doe hierin de broccoli en breng het water aan de kook. Dek het vergiet af met een grote deksel.
  • Verdeel de basmatirijst en broccoli over twee kommen. Leg daarop de mangoplakjes en de kip-garnaalspiesjes. Roer de mangochutney losjes door de Griekse yoghurt en schep op iedere kom een lepel mangoyoghurt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Mocht je benieuwd zijn naar meer lekkere recepten met de kruidenpasta’s van Patak’s, volg dan even hun Facebookpagina. Daar komen de lekkerste gerechten voorbij! Ennuh, zelfs mijn grote held Jamie Oliver is af en toe van de partij…

Meer recepten met kip:

Kip met couscous en groenten
Mango kip met groene kruidenrijst
Libanese kipspiesjes

Indiase chicken tikka bowl - ANNIEPANNIE

Dit is een samenwerking met Patak’s Nederland.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze Indiase bowls met kip, mango en garnalen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Mango recepten, Recepten, Vis Tags: bowl, broccoli, garnalen, India, indiaas, kip, mango, mangochutney, rijst, tikka massala, yoghurt

« Mango granola met kokos en amandelen
Salade met bietjes, mango en gerookte kip »
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok