Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Recepten / Mango granola met kokos en amandelen

Mango granola met kokos en amandelen

9 april 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Comments


Tijd voor weer wat mango madness op Anniepannie! Vandaag een heerlijk ontbijtje: mango granola met kokos en amandelen. Het weer wordt beter, dus we mogen weer op de tropische tour! Alhoewel, deze granola van mango en kokos smaakt in de winter ongetwijfeld ook heerlijk. Het recept is eigenlijk super simpel. Je gooit alles in een bak, je mengt het goed en hop: de oven in. Aan het einde voeg je stukjes gedroogde mango toe en voilà… je hebt een magisch mango ontbijt te pakken! Mango granola is super lekker met een kommetje yoghurt en wat vers fruit.

Meteen naar recept >

Mango granola maak je gewoon zelf

Zelf granola maken is super simpel. De basis is een simpele zak havermout. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan, geef dit recept dan zeker een kans! Deze mango granola is gezonder dan de granola’s die je kant en klaar in de winkel koopt. En nog een stuk lekkerder ook! Top tip om het jezelf nog makkelijker te maken qua afwegen: zet je mengkom op de keukenweegschaal. Zet de keukenweegschaal op 0. Doe er 1 voor 1 de ingrediënten bij, behalve de mango. Na het afmeten van elk ingrediënt zet je de teller weer op 0. Zo heb je aan het einde alle ingrediënten al in je mengkom zitten en hoef je geen andere bakjes vuil te maken. Even goed mengen en dan de oven in! De stukjes gedroogde mango voeg je aan het einde pas aan de granola toe, die hoeven niet mee te bakken.

mango granola met kokos en amandelen - ANNIEPANNIE

Waar koop je gedroogde mango en kokosflakes?

Ik sus mijn mango cravings vaak met gedroogde mangostrips. Die koop ik bij de EKOplaza. Je hebt ze in zakjes, maar je kunt ze ook zelf afwegen bij de notenafdeling. Gedroogde mangostrips zijn best taai, dus je zult merken dat een scherp mes handig is als je ze in stukjes wilt snijden. Gedroogde mango smaakt echt heerlijk in deze granola! Ook kokosflakes koop ik bij de natuurwinkel. Ik ga altijd voor de ongeroosterde variant, omdat je ze in dit recept meebakt in de oven. Als je niet van kokos houdt, dan kun je de kokosflakes gewoon weglaten. Ook dan is deze granola met mango nog super lekker!

mango granola met kokos - ANNIEPANNIE
mango granola thumbnail

Mango granola met kokos en amandelen

Tropisch, knapperig en zoet: deze mango granola maakt van jouw ontbijt een feestje! Makkelijk om te maken en véél lekkerder dan granola uit de winkel.
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 1 flinke pot

Ingrediënten

  • 350 g havervlokken hele
  • 85 g geblancheerde amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g kokosflakes
  • 100 g zonnebloemolie
  • 100 g maple syrup
  • 100 g gedroogde mangostrips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125 graden.
  • Doe de havermout in een grote mengkom. Hak de amandelen grof en doe deze erbij, samen met de zonnebloempitten, pompoenpitten en de kokosflakes.
  • Giet de zonnebloemolie en de maple syrup bij het granolamengsel en meng alles heel goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola er gelijkmatig over. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de granola in ongeveer 40 minuten goudbruin. Schep het regelmatig om.
  • Laat de granola helemaal afkoelen. Je zult merken dat het steeds knapperiger wordt. Snijd de gedroogde mangostrips in kleine stukjes en meng deze door de afgekoelde granola. Bewaar de mango granola in een glazen pot of een luchtdichte bak.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Deze granola is heerlijk met wat yoghurt en vers fruit. Enjoy!

Meer granola recepten:

Chunky monkey granola met banaan en chocola

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze mango kokos granola? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Mango recepten, Ontbijt, Recepten, Vega, Vegan Tagged With: amandelen, granola, haver, havermout, kokos, mango, maple syrup, ontbijt, Pasen, pompoenpitten, vega, vegan, zonnebloempitten

« Restaurant Persijn serveert… Dutch Cuisine!
Indiase tikka bowl met kip, garnalen en mango »

Comments

  1. Maggie says

    18 april 2019 at 11:02

    5 sterren
    Dit is echt hemels, hier mag je mij ’s nachts voor wakker maken! De combinatie van de noten en de stukjes mango zijn perfect in balans. En dan is het ook nog gezond!
    Een betere start van je dag kun je niet hebben :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      18 april 2019 at 11:06

      Echt heel fijn om te horen Maggie!!! Leuk om te lezen dat je er zo van genoten hebt. Dankjewel voor je reactie!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.