Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Hummus met lamsgehakt en walnoten

Hummus met lamsgehakt en walnoten

20 mei 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


hummus met lamsgehakt en walnoten - Anniepannie

Dit bordje hummus met lamsgehakt en walnoten is comfort food ten top. Als je zelf hummus maakt, dan is dit gerecht helemaal het einde. Serveer het als voorgerecht met platbrood of geef het bij de borrel als lekkere snack. Als je niet van lamsgehakt houdt kun je ook half-om-half of rundergehakt gebruiken. En ben je vegetarisch, dan kun je van dat vegagehakt gebruiken. Is vast ook lekker! Ik gebruik graag lamsgehakt omdat het heerlijk smaakt in combinatie met de hummus, walnoten en granaatappelmelasse.

Zelfgemaakte hummus

De kant en klare hummus die je in de supermarkt kunt kopen is vaak behoorlijk zout. Ik vind het daarom veel lekkerder om zelf hummus te maken. Eigenlijk is dat helemaal niet zoveel werk, zeker niet als je het vaker doet en je er sneller in wordt. Natuurlijk is hummus van zelf geweekte kikkererwten het allerlekkerst, maar ik heb een versie voor gladde hummus die je maakt met kikkererwten uit blik. Neem even de moeite om de velletjes van de kikkererwten te halen en je eindigt met een heerlijk zijdezacht en glad resultaat. Zoveel lekkerder dan van die korrelige hummus! Echt. Probeer het maar.

hummus met lamsgehakt walnoten en granaatappel - ANNIEPANNIE

Hummus met lamsgehakt, granaatappelmelasse en walnoten

Zoals ik al zei kun je zelf variëren met het soort gehakt. Maar als je vlees eet, probeer dan eens lamsgehakt. Lamsvlees heeft een hele karakteristieke smaak die je eigenlijk met niets anders kunt nabootsen. Het smaakt top in combinatie met de zoetzure granaatappelmelasse en de walnoten. Vind je het gehaktmengsel te zuur smaken? Dan kun je altijd nog een klein beetje honing toevoegen. Ik hou van de smaak van granaatappelmelasse.

hummus met lamsgehakt

Hummus met lamsgehakt en walnoten

Dit bordje hummus met lamsgehakt en walnoten is comfort food ten top. Serveer het als voorgerecht met platbrood of geef het bij de borrel als lekkere snack.



5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 g hummus (zoek op ‘gladde hummus’)
  • 100 g lamsgehakt
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 handje walnoten grof gehakt
  • 2 el granaatappelmelasse

Instructies

  • Maak zelf hummus volgens de aanwijzingen in mijn recept. Link in tekst hierboven + onderaan dit recept. Doe de hummus in een bord en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
  • Doe een beetje olie in de koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot een paar minuten zachtjes aan. Voeg dan het gehakt toe en zet het vuur hoog. Bak het gehakt goed bruin.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en bak dit nog even mee. Breng goed op smaak met peper en zout en voeg dan de granaatappelmelasse toe. Roer alles nog even goed door en zet het vuur uit.
  • Schep het gehaktmengsel in het midden van het bord hummus en strooi het sesamzaad, de gehakte walnoten en de peterselie erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Lekker met platbrood!

Dit is het recept voor de hummus: Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in zo’n bordje hummus met lamsgehakt? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hapjes en Snacks, Recepten, Sublieme smeersels, Vlees, Voorgerechten Tags: dip, granaatappel, granaatappelmelasse, hummus, kikkererwten, lam, lamsgehakt, lamsvlees, peterselie, sesam, smeersel, vlees, walnoten

« Mango curd met limoen
Barbecue masterclass bij Intratuin! »

Reacties

  1. Ilona zegt

    7 juni 2019 om 09:27

    5 sterren
    Superleuke toevoeging met granaatappelmelasse en walnoten!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 juni 2020 om 11:04

      Thanks Ilona!!!

      Beantwoorden
  2. Suus zegt

    21 mei 2019 om 10:56

    5 sterren
    Dit lijkt me echt lekker! Walnoten zat hier, die rapen we altijd in de buurt :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 mei 2019 om 12:20

      Jeeej wat leuk om te horen! En wat heerlijk dat de walnoten bij jou gewoon voor het oprapen liggen zeg.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok