Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Voorgerechten / Fancy ravioli van rode biet

Fancy ravioli van rode biet

29 oktober 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) 9 Reacties


Ravioli-van-rode-biet

Kijk. Dit is nou echt zo’n typisch recept waarvan je zegt: kleine moeite, GROOOOTS effect! Want deze ravioli van rode biet maak je echt binnen no time! Geen grap! En zeg nou zelf… dit ziet er toch ultrasjiek uit? Als iets dat je in een fancy schmanzy restaurant krijgt voorgeschoteld? En dat is precies wat je wilt bereiken als je indruk wilt maken op je schoonouders. Of je lover. Of jezelf. Oh en bookmark of pin dit recept ook alvast maar voor de Kerstdagen, want geloof me, you’re gonna need this.

Ravioli van rode biet en geitenkaas

Het idee voor dit geinige gerechtje deed ik op toen ik het fantastische kookboek “Echt Eten. Met de groenten van Jon” van topchef Jonathan Karpathios weer eens doorbladerde. In dit boek staat een prachtig recept voor een ravioli van rode biet (en gele en witte) met een vulling van mierikswortelhangop. Ook leuk, maar iets bewerkelijker doordat je de bieten een uur moet marineren en de hangop een dag (!) moet laten uitlekken. Als je denkt, daar heb ik zin in, dan koop je zijn boek (overigens echt een aanrader!). Ik bedacht een simpele versie van de bietenravioli met kant-en-klare bietjes en een lekkere geitenkaasvulling. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Ravioli-van-rode-biet

Ravioli van rode biet en geitenkaas

Deze ravioli van rode biet ziet er prachtig uit! Je maakt er veel indruk mee. Het mooie? Het is super eenvoudig om te maken en je hebt maar 5 ingrediënten nodig. Met een heerlijke vulling van geitenkaas en honing.
4.48 van 21 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd10 minuten minuten
Servings: 2 personen

Keukentools

  • Een mandoline (of een superscherp mes en de knife skills van een sushi master)

Ingrediënten

  • 12 dunne plakjes gekookte rode biet ik gebruikte hiervoor de grootste biet die ik kon vinden uit zo’n vacuüm pakje.
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel fijngehakte dille plus een paar dilletopjes voor de garnering
  • balsamicoazijn de lekkerste die je kunt vinden!

Instructies

  • Zet twee mooie grote borden klaar.
  • Kies de grootste biet die je kunt vinden. Stel je mandoline in op de allerfijnste stand, zodat je bijna doorschijnende, ultradunne plakjes biet kunt maken. Schaaf 12 mooie plakjes. (kijk uit voor je vingers)
  • Prak de geitenkaas samen met de honing en de fijngehakte dille tot een smeuïg mengsel.
  • Leg op ieder bord 3 plakjes biet klaar.
  • Pak twee theelepels en vorm telkens een klein bolletje van het mengsel. Leg in het midden van elk plakje biet zo’n bolletje. Dek ieder bolletje af met een plakje biet. Druk de randjes van de plakjes biet aan zodat je mooie ravioli krijgt.
  • Druppel nu over elke ravioli een beetje balsamico azijn. Garneer de ravioli met de dilletopjes en druppel er eventueel nog wat olijfolie omheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Tadaaa! Niets meer aan doen.

Ravioli-van-rode-biet-met-geitenkaas

Meer recepten met bietjes:

Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten
Sjieke slacups met een tartaar van haring en bietjes
Vegetarische tartaar met gele biet, vijg en appel


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 5 ingrediënten, Hapjes en Snacks, Kerst, Lunch, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: balsamico, biet, bieten, dille, geitenkaas, honing, kleine moeite groots effect, makkelijk, mandoline, olijfolie, ravioli, supersimpel, supersnel, vega, voorgerecht

« 4 overheerlijke gangen voor een prikkie @ Milú Den Haag
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven »

Reacties

  1. Kim zegt

    27 februari 2024 om 12:45

    Kun je dit gerecht al een paar uur vooraf maken en even laten staan? In de koelkast bv?

    Beantwoorden
  2. Lucy zegt

    19 mei 2022 om 15:51

    5 sterren
    Wat een super gerechtje!! Heerlijk en super eenvoudig.
    Maakte het vanmiddag als voorgerecht bij de wekelijkse lunch met vrienden, iedereen heeft ervan genoten.
    En hier in Frankrijk heel veel keuze voor wat betreft de geitenkazen, dit komt zeker vaker op tafel.
    Ben trouwens fan van veel van je recepten, heerlijk veel groenten. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 mei 2022 om 16:12

      Heel leuk om te horen Lucy! Dankjewel voor je enthousiaste reactie en natuurlijk ontzettend tof om te horen dat mijn recepten ook Frankrijk bereiken. ;-)

      Beantwoorden
  3. Marjolein de Bruijn zegt

    18 december 2017 om 14:03

    5 sterren
    Hihi! Moest erg lachen om de ‘knife skills van een sushi master’. ?? Helaas heb ik die niet, maar gelukkig wel een mandoline. Echt een prachtig gerechtje! ?? Wasnog even sceptisch of het wel echt snel klaar was, maar inderdaad, heel goed te doen! ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 december 2017 om 14:08

      Haha! Leuk dat ik je aan het lachen heb gemaakt ?. Met een mandoline is het zo gepiept hè?

      Beantwoorden
  4. Annetta tegel zegt

    12 december 2015 om 12:13

    5 sterren
    Bietje raveoli zeer goed . Ik heb het gemaakt voor een dinner party voor zes personen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 december 2015 om 13:47

      Wat leuk om te horen Annetta! Gaaf dat er zelfs in Nieuw Zeeland van mijn blog gekookt wordt. :D

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 13x Kerstdiner inspiratie | Knoeien met Inge schreef:
    10 december 2017 om 13:27

    5 sterren
    […] sjiek uit, wat dus perfect is voor als je indruk wilt maken op je schoonouders of wie dan ook. Deze ravioli gemaakt van rode biet en gevuld met geitenkaas kan iedereen maken. Het is een vegetarisch gerecht, […]

    Beantwoorden
  2. Ravioli van rode biet schreef:
    27 november 2017 om 07:00

    5 sterren
    […] er ontzettend veel recepten van haar kleurrijke website die ik graag wilde maken maar ik koos voor deze ravioli van rode biet! Ik heb het recept een klein beetje aangepast. In plaats van balsamico azijn heb ik de geitenkaas […]

    Beantwoorden
4.48 from 21 votes (14 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok