Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Vegetarische tartaar met gele biet, vijg en appel

Vegetarische tartaar met gele biet, vijg en appel

21 februari 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


vegetarische-tartaar-van-gele-bietVroeger vond ik bietjes maar bah. Een beetje gronderig van smaak en tja, gewoon een beetje saai. We aten ze eigenlijk ook altijd gekookt, met aardappels en een stukjes vlees. Lekker Hollands! Pas later heb ik ontdekt dat er nog zóveel meer kan met die mooie ronde knolletjes! En mijn mams gelukkig ook. :) Ik maak met gekookte bietjes graag Jamies bietensalade met balsamico en feta (uit Jamie’s 30 minute meals), of mijn eigen bietenravioli met geitenkaas en honing natuurlijk… Maar, ook rauw eet ik ze graag! Op de markt kwam ik een paar prachtige gele exemplaren tegen die ik niet kon laten liggen. Ik maakte er deze super simpele, maar mooie vegetarische tartaar mee!

Dit heb je nodig voor 2 vega tartaartjes:
100 gram gele biet, rauw
2 gedroogde vijgen
½ appel
1 eetlepel dragonazijn
½ eetlepel honing (maple syrup voor vegan)

Ook handig: een kookring

Vegetarische tartaar met gele biet, vijg en appel

Roer voor de dressing de dragonazijn en de honing goed door elkaar, totdat de honing helemaal is opgelost.

Schil de bietjes en snijd ze in superkleine blokjes. Snijd ook de vijgen in kleine blokjes (verwijder het harde steeltje) en als laatste de appel. Doe alles in een kom.

Schenk de dressing over de blokjes biet, appel en vijg en meng alles goed.

Plaats voor ieder tartaartje de kookring op het midden van een bord en vul met de helft van de tartaar. Druk voorzichtig een beetje aan en til dan de kookring omhoog.

Genieten!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten, Salades, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: appel, biet, bieten, dragon, honing, kleine moeite groots effect, tartaar, vega, vegan, vijgen

« Geroosterde broccoli en venkel met geitenkaas en pecannoten
De Hoftrammm: al je zintuigen op scherp! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok