Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Lunch / Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten

Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten

6 maart 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


bietencarpaccio-met-dadels-en-hazelnotenBieten zijn zulke magische knollen! Vroeger had ik er een hekel aan (we aten ze altijd gekookt). Maar sinds ik heb ontdekt dat je ze ook kunt poffen, roosteren en zelfs rauw kunt eten, ben ik mega fan van bieten geworden. Ze zijn super veelzijdig en je hebt ze in alle kleuren en maten! Voor deze bietencarpaccio koos ik rode biet en chioggia biet. Die laatste is wit met paarse ringetjes. Moooi! Voor deze bietencarpaccio heb je echt een mandoline nodig. Of de knife skills van een sushi chef, want je de plakjes moeten flinterdun zijn. Zó dun dat je er bijna doorheen kunt kijken.

Dit heb je nodig voor 2 porties bietencarpaccio:
18 flinterdunne plakjes rode biet
18 flinterdunne plakjes chioggia biet
Handje hazelnoten
2 handjes rucola
1 verse dadel (bijvoorbeeld Medjool)
Balsamicoazijn van goede kwaliteit
Olijfolie extra vierge
Zout & peper

Ook handig: een mandoline

Bietencarpaccio met dadels en hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.

Maak de rucola aan met wat olijfolie, zout en peper. Snijd de verse dadel in kleine blokjes.

Leg op ieder bord om en om 9 witte en 9 rode bietenplakjes. Maak een cirkel. Leg in het midden een hoopje rucola (vorm er met je handen een soort ‘balletje’ van).

Verdeel de stukjes dadel en hazelnoot over de twee borden. Besprenkel de carpaccio met wat olijfolie en balsamicoazijn. Klaar ben je!

Eet smakelijk. :)


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Recepten, Salades, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: balsamico, balsamicoazijn, biet, bieten, bietencarpaccio, bietjes, carpaccio, chioggia biet, dadel, dadels, hazelnoot, hazelnoten, kleine moeite groots effect, mandoline, olijfolie, rode biet, rucola, simpel, vega, vegan

« Zelf komkommersalade maken
Rode kool salade met feta en hazelnoten »

Reacties

  1. Inge zegt

    12 november 2019 om 09:26

    Ziet er heel leuk uit!
    Gebruik je hier gekookte bieten? Of rauwe?
    Mvg, inge

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 november 2019 om 09:52

      Hoi Inge! Je kunt zowel rauwe als gekookte bieten gebruiken. Als je rauwe gebruikt heb je meer ‘bite’ en het is daarom ook belangrijk dat je flinterdunne – bijna doorzichtige – plakjes snijdt (met behulp van een mandoline). Je kunt dit recept ook prima maken met van die voorgekookte, vacuüm verpakte bietjes.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in