Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Bruschetta met gegrilde courgette en citroen-munt ricotta

Bruschetta met gegrilde courgette en citroen-munt ricotta

13 december 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


bruschetta met gegrilde courgette - Anniepannie.nlBruschetta met gegrilde courgette, een makkelijk maar heerlijk hapje! Het fijne aan dit hapje (of voorgerecht) vind ik dat je alles kunt voorbereiden. Zo ben je weinig tijd kwijt wanneer je gasten aan tafel zitten of aan het borrelen zijn. De courgette grill je van te voren en het ricotta mengsel kun je ook alvast maken. Op het moment suprême hoef je alleen wat plakjes brood te roosteren en ze te beleggen met de gegrilde courgette en kruidige ricotta. Handig!

Fris

Wat deze bruschetta met gegrilde courgette zo lekker maakt zijn de verse munt en de citroenrasp. Hierdoor krijg je een heerlijk fris effect en dat gaat echt super lekker samen met de romige ricotta. En vergeet die heerlijke, lichte grillsmaak van de courgette niet! Een topcombinatie als je het mij vraagt.

Dit heb je nodig voor 6 bruschetta:

  • 6 plakjes ciabatta
  • 100 gram ricotta
  • 1 courgette
  • 1 el verse, fijngehakte munt
  • Rasp van 1 citroen
  • Zonnebloemolie
  • Zout & peper

Bruschetta met gegrilde courgette en citroen-munt ricotta

  1. Roer de fijngehakte munt, citroenrasp en wat zout en peper door de ricotta. Zet in de koelkast.
  2. Schaaf lange plakken van de courgette met een dunschiller. Je hebt ongeveer 2 à 3 plakken nodig per bruschetta.
  3. Bestrijk de courgetteplakken met behulp van een kwastje (of je vingers…) aan beide kanten dun met zonnebloemolie.
  4. Verhit een grillpan tot ‘ie goed heet is. Rooster de courgetteplakken in delen en zorg dat je aan beide kanten mooie grillstrepen krijgt. Leg de courgetteplakken op een groot bord en maal er wat zout en peper over.
  5. Klaar om te serveren? Rooster de plakjes bruschetta in de grillpan of in een broodrooster. Besmeer ze ruim met de gekruide ricotta en leg de plakken courgette er sierlijk bovenop. Garneer eventueel nog met wat extra blaadjes munt en drizzle er wat lekkere (extra vergine) olijfolie overheen.

Eet smakelijk!

Meer lekkere hapjes?

Kijk hier: hapjes & snacks

Bruschetta met gegrilde courgette en ricotta - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijken deze bruschetta met gegrilde courgette en ricotta je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

 

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Voorgerechten Tags: borrel, bruschetta, citroen, courgette, grillen, hapje, Italiaans, munt, ricotta, voorgerecht

« Shepherd’s pie met knolselderij
Blij Suikervrij Zoet – Kookboek recensie »

Reacties

  1. David zegt

    18 juli 2021 om 12:15

    Heel lekker en fris gerecht op een zonnige dag. Dankuwel voor het recept. Is een blijvertje.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 juli 2021 om 17:13

      Wat goed om te horen David! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. En natuurlijk nog vele malen plezier gewenst met het recept!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok