Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Borrel / Vegetarische borrelplank met bitterballen, kaas en groente

Vegetarische borrelplank met bitterballen, kaas en groente

1 oktober 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Comments


vegetarische borrelplank met bitterballen - ANNIEPANNIE

Vandaag is de dag… De eerste echte borrelplank op Anniepannie! Ik heb zat lekkere borrelhapjes, dipjes en smeerseltjes online staan, maar een echte plank vol had ik nog nooit geplaatst! Ik beloof jullie dat ik dat vaker ga doen, want zeg nou zelf – deze vegetarische borrelplank ziet er toch onwijs mooi uit? Als stralend middelpunt gebruikte ik de nieuwste bitterballen van Kwekkeboom Oven & Airfryer die volledig vega zijn! Je zou misschien verwachten dat ze een groentevulling hebben, maar nee: ze zijn gevuld met een vegetarische ragout en die is… nét echt! Roel had zelfs niet eens door dat het vegetarische bitterballen waren. Toen ik het hem vertelde was hij onder de indruk en voelde hij zich zelfs een beetje voor de gek gehouden! Zo grappig, haha.

Vegetarische borrelplank met bitterballen

Omdat Kwekkeboom mij vroeg om een sjieke borrelplank te maken met hun vegetarische bitterballen, leek het me wel leuk (en logisch) om de rest van de plank ook vegetarisch te houden. Daarnaast besloot ik dat de borrelplank best een Hollands tintje mocht krijgen, met oude kaas, snackbloemkool, halfgedroogde tomaatjes, schijfjes appel en reepjes augurk. Wel maakte ik ook wat overzeese uitstapjes, met een avocadohummus, platbrood, crunchy nachochipjes, olijfjes en wat mozzarella met pesto. Alles smaakte echt super lekker bij elkaar en we hebben gesmuld. Althans, van dat wat we op konden, want voor twee personen is deze plank eigenlijk echt veel te groot… ;-) Hier kun je makkelijk met 4 tot 6 personen mee borrelen!

Vegetarische borrelplank - vega borrelhapjes - ANNIEPANNIE
Vegetarische borrelplank – vega borrelhapjes – ANNIEPANNIE

Zo stel je de vega borrelplank samen

Pak een houten plank en leg deze alvast klaar. Zoek ook wat kleine schaaltjes op voor de hummus, de bitterballen, de olijfjes en de sausjes. Zet één schaaltje alvast in het midden van de plank, hier komen straks de bitterballen in. Bereid de bitterballen als allerlaatst, want anders worden ze koud voordat je klaar bent met de rest! Dit ligt er allemaal op de vegetarische borrelplank:

  • Oude kaas: snijd een stuk oude kaas in blokjes of in driehoekjes, zoals op de foto.
  • Mozzarella met pesto: scheur een bolletje mozzarella in stukken en schep dit om met een eetlepel groene pesto.
  • Halfgedroogde tomaatjes: deze kun je natuurlijk kopen, maar je kunt ook mijn recept voor gedroogde tomaatjes uit de oven gebruiken. De tomaten die je op de foto ziet zijn iets groter dan die in het recept en ik heb ze ook korter gedroogd, zodat je dat halfgedroogde effect krijgt. Natuurlijk kun je de tomaten net zo lang drogen als jij dat het lekkerst vindt!
  • Snackbloemkool: snijd een kwart bloemkool in kleine roosjes. Ze moeten niet te groot zijn, want anders zijn ze moeilijk te eten.
  • Appel: kies een lekkere en mooie appel (ik gebruikte hier een Pink Lady) en snijd deze in schijfjes.
  • Augurken: snijd een stuk of 6 grote augurken in de lengte in vieren.
  • Platbrood: snijd een Libanees platbrood in driehoekjes en rooster ze even kort in een droge koekenpan.
  • Nachochips: leg een hand van je favoriete nachochips op de borrelplank.
  • Sausjes: het is lekker om de bitterballen en de bloemkool in een sausje te kunnen dippen. Voor de bitterballen koos ik gewone mayonaise en voor de bloemkool Andalousesaus.
  • Olijven: voor de olijfjes gebruikte ik pitloze groene olijven die ik heel simpel met wat olijfolie aanmaakte. Het is ook heel lekker om er wat vers geperste knoflook en peterselie door te roeren. Of je maakt deze gemarineerde borrelolijfjes natuurlijk!
  • Avocadohummus: kant en klare hummus kopen is een optie, maar je maakt het ook heel gemakkelijk zelf. Is nog gezonder ook! Ik maakte deze avocadohummus en strooide er als topping nog wat roze peper overheen. Zalig met knapperig platbrood.
  • Bitterballen: bereid de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze als ze klaar zijn nog even een paar minuutjes buiten de oven liggen voordat je ze in het schaaltje doet. Dan worden ze extra knapperig!
Vegetarische hapjesplank - borrelhapjes - ANNIEPANNIE

Zo maak je je borrelplank extra mooi

Zorg dat je de hapjes zodanig rangschikt dat de kleuren contrasteren. Dat betekent dus dat je beter niet de bloemkoolroosjes naast de mozzarella kunt leggen, want die zijn allebei wit. Het ziet er lekkerder uit als je naast een lichtgekleurd hapje een felgekleurd hapje legt. Zorg ook dat je de plank helemaal bedekt met hapjes, zodat je eigenlijk geen hout meer ziet. Dat ziet er heel gaaf uit! Het mooiste is natuurlijk als je bakjes en schaaltjes gebruikt die bij elkaar passen.

Wat vind jij?

Geniet van deze heerlijke borrelplank! Wat voor soort borrelplanken zou je nog meer willen zien op Anniepannie.nl? Nog meer vegetarische borrelplanken, een vegan borrelplank of juist een borrelplank met vlees of vis? Laat het me hieronder weten en dan ga ik voor je aan de slag!

Dit is een samenwerking met Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Borrel, Hapjes en Snacks, Kerst, Recepten, Vega Tagged With: avocado, bitterballen, bloemkool, borrelen, borrelhapje, borrelplank, hapje, hapjesplank, hummus, kaas, mozzarella, nachochips, olijven, pesto, platbrood, samenwerking, snack, tomaten, vega, vegetarisch

« Promenade Food Festival: South African Flavours
Salade met haring, aardappel en ei »

Comments

  1. Lianne says

    1 oktober 2019 at 14:44

    Prachtige borrelplank dit! Ziet er mooi uit!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      1 oktober 2019 at 16:35

      Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je mooie compliment.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Witlofschotel met geitenkaas en peer
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok