Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Bakworkshop met Tante Fanny en de winnaar van Heel Holland Bakt!

Bakworkshop met Tante Fanny en de winnaar van Heel Holland Bakt!

17 juli 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Team met taart - AnniepannieIk ben totáál geen zoete bakker, dus toen ik op Instagram een hartige bakwedstrijd voorbij zag komen kon ik mijn geluk niet op! Het was een ‘pizza-estafette’ van deegmerk Tante Fanny. De opdracht? Plaats een foto van jouw favo pizza of plaattaart die gemaakt is met het verse deeg van Tante Fanny. Niet moeilijk, want ik was al langer fan van het deeg en had dus al aardig wat lekkere plaattaarten gemaakt. Het recept dat ik gebruikte voor de wedstrijd was deze plaattaart met zoete aardappel en feta. Een populair recept op Anniepannie.nl! En terecht, want hij smaakt heer-lijk. En makkelijk dat ‘ie is! Maar goed, ik dwaal af. Want… (je raadt het misschien al) ik WON! Samen met nog zo’n 14 anderen mocht ik een bakworkshop bijwonen onder leiding van niemand minder dan Rutger van den Broek.

Rutger won in 2013 de eerste editie van Heel Holland Bakt en heeft sindsdien een eigen bakrubriek bij Omroep Max. Daarnaast heeft hij al drie (!) kookboeken gemaakt en is hij op dit moment bijna klaar met zijn nieuwste trots: een hartig bakboek! Dat klinkt echt als iets voor mij. Rutgers foodblog staat trouwens ook bomvol heerlijke recepten, dus scheer je weg om al dat lekkers te bekijken! (En kom je dan daarna weer terug? ?)

Gewoon gebleven

Wat ik trouwens zo leuk vind aan Rutger is dat hij zo lekker gewoon is gebleven. Gewoon een leuke, enthousiaste vent met een hele grote passie voor bakken. Om ons te verwelkomen bij de bakworkshop had hij lekkere aardbeiengebakjes gemaakt. Onwijs lekker! Maar ook wij hebben niet stilgezeten. Samen met mijn teamies Esther en Babette heb ik maar liefst twee taarten gebakken, een plaattaart en een flammkuchen. De andere winnaars vormden ook allemaal een teampje en zo toverden we met elkaar een uitgebreide lunch op tafel. Én een prachtige Franse appeltaart (recept) voor mee naar huis.

Ik en Rutger - Anniepannie.nlFranse appeltaart - AnniepannieHartige baksels

Voor de plaattaarten en flammkuchen gebruiken we het bladerdeeg en quichedeeg van Tante Fanny. Ik wist het eigenlijk al, maar ook nu verbaasde het me weer: wat een genot om met dit deeg te werken. Doordat het deeg is opgerold met bakpapier en al, is het alleen een kwestie van uitrollen op de bakplaat. Beleg je flammkuchen of plaattaart met lekkere ingrediënten en hop, zo de oven in. Als je zin hebt kun je de randen omvouwen of er een patroontje in maken, maar maak het vooral zo moeilijk of makkelijk als je zelf wilt! Wij maakten een plaattaart met met bietjes en gorgonzola en een flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham (recept). Zalig!

plaattaarten - Anniepannie.nlBabette - Anniepannie.nlHeerlijke taarten

Rutger gaf zelf aan dat hartige baksels eigenlijk een beetje buiten zijn comfort zone liggen (nergens voor nodig overigens) en dat hij diep van binnen een echte zoetekauw is. Daarom had hij een aantal heerlijke taarten uitgezocht waarop we helemaal los konden gaan. Mijn team maakte een chocoladeganache-taart met frambozen en een heel lekker jammetje van aardbeien en rozenwater. Wat was die lekker zeg… Je ziet het eindresultaat op de foto helemaal bovenaan. De taart hieronder is gemaakt door een ander team, maar ik vond het zo’n plaatje dat ik ‘m snel even op de foto heb gezet! Het is een zomerse fruittaart gevuld met verse banketbakkersroom. Zalig!

Bakworkshop taart - Anniepannie.nlBakworkshop benen

Aan het einde van de bakworkshop was ik helemaal gesloopt (geen museumbenen maar bakworkshopbenen ?), maar wát een heerlijke dag was het! Super leuk om zoveel andere kookgekken te ontmoeten en heel leuk om Rutger eens ‘in het echt’ te zien. Ook nog even een groot compliment voor de enthousiaste Carlieke, die deze bakworkshop vanuit Tante Fanny heeft georganiseerd. Leuk om meer te horen over de verschillende degen en alle mogelijke bereidingswijzen! Last but not least: bedankt Babette en Esther. Jullie waren onwijs gezellige teamies! Hoe leuk is deze foto:

teamies - Anniepannie.nlTrek gekregen? Hier zit vast iets voor je bij:

Plaattaart recepten:

Plaattaart met zoete aardappel en feta
Plaattaart met peer en Gorgonzola
Bladerdeeg pizza met gerookte zalm en bimi
Love pizza

***

VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun Tags: bakken, bakworkshop, bladerdeeg, plaattaart, taart, tante fanny

« Quinoa bowl met makreel
Koolrabi salade met appel, munt en rozijnen »

Reacties

  1. Esther zegt

    17 juli 2017 om 18:34

    Hoi,
    Het was zeker gezellig. Jij ook bedankt!
    Groet, Esther

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      18 juli 2017 om 13:37

      Heee Esther. Leuk dat je hier nog even een berichtje achterlaat! See you on Instagram! ;-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok