Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Taart / Franse appeltaart in de vorm van een roos

Franse appeltaart in de vorm van een roos

20 juli 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Franse appeltaart in de vorm van een roos - Anniepannie.nlWat een plaatje hè? Deze Franse appeltaart in de vorm van een roos lijkt onmogelijk om te maken, maar eigenlijk valt dat best mee! Met een beetje aandacht en een paar handige foefjes tover je deze beauty van een taart zo uit de oven. Echt waar!

Het recept is niet van mezelf, ik maakte kennis met deze Franse appeltaart tijdens een workshop van Tante Fanny (een deegmerk) die gegeven werd door Rutger van den Broek. Rutger is de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt en naast een eigen bakrubriek op Omroep Max heeft hij een succesvol foodblog. Ik was zo trots op mijn Franse appeltaart dat ik hem echt even met jullie wou delen!

In de workshop gebruikten we het verse, kant-en-klare quiche en taartdeeg van Tante Fanny, waardoor de taart ineens een stuk makkelijker is om te maken. Natuurlijk kun je het deeg ook zelf maken, hoe dat moet lees je in het recept op de site van Rutger. Vers kant-en-klaar deeg is echter een mooi alternatief waarvoor je je niet hoeft te schamen, het smaakt heerlijk! Fijn als je meerdere taarten moet bakken voor een verjaardag. ?

Franse appeltaart in de vorm van een roos 2 - Anniepannie.nlIngrediënten voor 1 Franse appeltaart:
1 rol vers quiche & taartdeeg (Tante Fanny, te koop bij o.a. de Jumbo)

Voor de vulling:
100 gr amandelmeel
75 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr suiker
50 gr bloem
2 eieren
snuf zout
Rasp van een halve citroen
3 á 4 appels, geschild en in dunne plakjes

Voor de topping:
boter, om in te vetten
1el fijne suiker
½ tl kaneel
50 gram abrikozenjam

Ook nodig: een lage (quiche)vorm van ongeveer 25 centimeter doorsnede.

Franse appeltaart in de vorm van een roos

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de quichevorm in met boter.

Doe het amandelmeel, de boter, suiker, bloem, eieren, het zout en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een egale massa.

Bekleed de bakvorm met het deeg en vouw het deeg aan de zijkant naar binnen. Druk goed aan in de randen.

Verdeel de amandelvulling over de bodem en bekleed dit vervolgens van buiten naar binnen met de appelpartjes, zodat er een roosvorm ontstaat. Voor het midden van de taart kan het makkelijk zijn om de appelpartjes met een schuimspaan een halve minuut in kokend water te houden, zo kan je ze makkelijker buigen. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier.

Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over de taart. Bak de Franse appeltaart in 40 à 50 minuten goudbruin en gaar.

Voor de finishing touch: verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk hiermee de Franse appeltaart voor een mooie glans.

Tip: Dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Overigens zijn een paar donkerbruine randjes niet erg volgens Rutger, dat hoort erbij.

Ik ben benieuwd wat je vond van de Franse appeltaart! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer taart en lekkers:

Chocoladetaart met pistache en abrikoos
Brownies van zwarte bonen en kokos
Chocoladescherven met pistache en meringue

Franse appeltaart in de vorm van een roos - Anniepannie.nlVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Nagerechten, Recepten, Taart Tags: appeltaart, taart

« Makreel americain
Gezond bananenbrood met walnoten en cacao nibs »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?